arch/ive/ief (2000 - 2005)

[Betoging 17-11-02] Jezus, ACV: Die politici die hebben geen enkel moraal
by han Sunday November 17, 2002 at 08:58 PM
han@indymedia.be

Dat hier ook regeringspartijen meelopen, dat is gewoon schandalig natuurlijk. Die politici die hebben geen enkel moraal, het is gewoon demagogie, het "honteux" (beschamend). Er is gewoon geen moraal meer in de politiek, echt waar ik ben geschandaliseerd. Ze doen al jaren niet tegen Israël, en nu laten ze de Amerikanen de Antwerpse haven gebruiken, .... dat is echt onaanvaardbaar.

[Betoging 17-11-02] ...
acv_dscn0052.jpg, image/jpeg, 600x450

Jezus, ACV Brussel

Ik ben tegen elke oorlog en tegen de oorlogslogica.
Als syndicalist is dat normaal, want het zijn steeds de arbeiders en de uitgeslotenen die het bekopen in een oorlog, zijn zijn altijd opnieuw het slachtoffer.

Ik ben hier natuurlijk ook voor Palestina, tegen de agressie van Bush en Sharon. De Palestijnen hebben recht op een eigen staat, en dat recht moet eindelijk toegekend worden.

Ik ben eigenlijk tegen die inspecties. Het is niet de USA die regels moet opleggen aan de anderen, ze zijn zelf de meest agressieve natie ter wereld. De USA moeten soevereiniteit van andere naties respecteren.
het os ook het recht van irak om zich te verdedigen tegen de USA. Irak is een land dat zich verzet tegen de hegemonie van de verenigde staten, ze bereiden zich voor op een inval en dat is goed, ze hebben het volste recht dat te doen. Elke natie heeft het recht zich te beschermen tegen een inval.

Dat hier ook regeringspartijen meelopen, dat is gewoon schandalig natuurlijk. Die politici die hebben geen enkel moraal, het is gewoon demagogie, het "honteux" (beschamend).
Er is gewoon geen moraal meer in de politiek, echt waar ik ben geschandaliseerd.
Ze doen al jaren niet tegen Israël, en nu laten ze de Amerikanen de Antwerpse haven gebruiken, .... dat is echt onaanvaardbaar.

.

echt schandalig? vind ik niet.
by raoul Sunday November 17, 2002 at 10:33 PM
creativeurge@hotmail.com

Dit snap ik eigenlijk helemaal niet. U wilt wel Saddam voluit steunen (zijn misdaden even vergeten (niet vergeven natuurlijk)). Daar heeft u geen enkel moraal bezwaar mee. Maar als er wat agalevers komen meebetogen dan kan dat natuurlijk helemaal niet.
Deze hersenkronkel snap ik eigenlijk niet echt. op het ene vlak gooit u uw moraal door alle ramen en deuren buiten, maar als wat treehuggers komen meebetogen dan spreken van een schande.
Volgens mij is het eigenlijk wel heel nuttig dat al die mensen er vandaag waren. Dat al die mensen er eens over nadachten. Dat de mainstream pers de juiste boodschap overbracht naar de rest van de bevolking (allé naar de radio luisterend daarnet vond ik toch dat ze hun best deden). Dat is toch het belangrijkst!?! een mega-betoging zonder enige publieke belangstelling, of een waarvan enkel gecriminaliseerde berichten verspreid worden, heeft geen enkel effect (of zelfs een averechts effect).

Ik vond het een goed begin, nu enkel nog 'tig keer herhalen.

Ze zouden zich moeten schamen
by Genoeg Sunday November 17, 2002 at 10:42 PM

Beste Raoul,

Ik ben akkoord met de mening van de ACV-ers.
Een vleeshandelaar moet toch ook niet komen betogen in een betoging van vegetariers.
SPA,PS,Ecolo en Agalev hebben bloed aan hun handen:
- akkoord met de wapenleveringen aan Nepal
- akkoord dat Antwerpen gebruikt wordt door de VSA
- indertijd akkoord met het embargo
- akoord met de wapeninspecties
- de VSA wordt niet frontaal aangevallen door die partijen

Hun enige doel is zoals altijd: recupereren, kanaliseren, controleren.

Leren lezen Raoul
by han Sunday November 17, 2002 at 11:02 PM

Soms is het nodig dat men tracht te begrijpen wat mensen zeggen.
Raoul zegt : "U wilt wel Saddam voluit steunen"

Waar zegt Jezus dat ???

Nergens natuurlijk, Jezus zegt alleen :
"Het is ook het recht van irak om zich te verdedigen tegen de USA. Irak is een land dat zich verzet tegen de hegemonie van de verenigde staten, ze bereiden zich voor op een inval en dat is goed, ze hebben het volste recht dat te doen. Elke natie heeft het recht zich te beschermen tegen een inval."

Dat is natuurlijk helemaal iets anders dan de karrikatuur die jij ervan maakt.

groeten

han