arch/ive/ief (2000 - 2005)

Anti-navobetoging in Praag op 17/11
by joeri en teabag Sunday November 17, 2002 at 04:49 PM
joeri@indymedia.org

Vanmiddag ging er in Praag een betoging door tegen de navo-top, die er op 21 en 22 november gehouden wordt. De volgende dagen worden er grotere demonstraties, en ook kleinere gedecentraliseerde directe acties verwacht.

"Na 13 jaar kapitalisme is het tijd voor een andere revolutie", was een van de statements van de organisatoren van deze anti-kapitalistische anti-navo betoging, die dezelfde route volgde als de betoging die de fluwelen revolutie in 1989 in gang zette.
Een kleine duizend anti-kapitalisten (vooral anarchisten) vertrokken, na een grappige speech van een punkster in burka, vanuit Albertov en trokken op richting het centrum van de stad in een erg radicale en sfeervolle stoet. In het centrum van Praag raakten de activisten omsingeld door undercoverpolitie, en werd de betoging ontbonden.

Aan de verschillende grensovergangen met Tsjechiƫ werden de afgelopen dagen al verscheidene activisten tegengehouden (voor redenen zoals: "er te links uitzien", boeken van linkse schrijvers bijhebben, informatie (zowel op papier als in laptops)over anti-nato axies bijhebben) en teruggestuurd. Ook aan enkele van de grensovergangen zullen er de komende dagen acties plaatsvinden.

zie ook http://www.antinato.cz

200
by joeri Tuesday November 19, 2002 at 05:27 PM
joeri@indymedia.org

De cijfers die ik doorkreeg (was toen zelf nog niet in praag), waren blijkbaar niet correct; 200 betogers is een veelgehoorde schatting hier in Praag

groetjes
joeri