arch/ive/ief (2000 - 2005)

Occupation City Hall of Antwerpen against war: PHOTOS
by Vinciane Convens [ posted by Kitty ] Sunday November 17, 2002 at 12:47 AM

[FR] «Pas de troupes américaines au port». C'est ce qu'indiquait la banderole déployée par une délégation des jeunes du PTB et accrochée à l'Hôtel de Ville d'Anvers. Par cette action, le groupe qui, durant un bon bout de temps, a occupé une partie du «Hall d'Honneur», exigeait plus de clarté sur la présence du matériel militaire américain dans le port d'Anvers. [NL] "Geen US-troepen in de haven". Dat stond te lezen op het spandoek dat een delegatie van de PVDA-jongeren ontrolde en uithing op het stadhuis van Antwerpen. Met deze actie eiste de groep, die een tijdlang een deel van " `t Schoon Verdiep" bezette, duidelijkheid over de aanwezigheid van Amerikaanse wapens in de haven van Antwerpen.

Antwerp 16 november 2002

[NL]
PVDA-jongeren bezetten tijdlang Antwerpse stadhuis:
"Wij eisen wapeninspecteurs aan de haven"

[FR]
Les jeunes du PTB occupent tout un temps l'Hôtel de Ville d'Anvers: «Nous exigeons la présence au port d'inspecteurs en armements!»



[NL] "Geen US-troepen in de haven".
Dat stond te lezen op het spandoek dat een delegatie van de PVDA-jongeren ontrolde en uithing op het stadhuis van Antwerpen. Met deze actie eiste de groep, die een tijdlang een deel van " 't Schoon Verdiep" bezette, duidelijkheid over de aanwezigheid van Amerikaanse wapens in de haven van Antwerpen

[FR] .«Pas de troupes américaines au port».
C'est ce qu'indiquait la banderole déployée par une délégation des jeunes du PTB et accrochée à l'Hôtel de Ville d'Anvers. Par cette action, le groupe qui, durant un bon bout de temps, a occupé une partie du «Hall d'Honneur», exigeait plus de clarté sur la présence du matériel militaire américain dans le port d'Anvers.





























Copyleft = à utiliser librement pour des buts non lucratifs en mentionnant: www.solidaire.org - Vinciane Convens
Copyleft = vrij te gebruiken voor niet-commerciële doeleinden en mits vermelding van: www.solidair.org - Vinciane Convens

Dikke proficiat!
by P. Rotagoras Sunday November 17, 2002 at 11:18 AM

Awel ja dus, dikke proficiat met jullie actie en ook voor het idee om die wereldkond te maken, zodat ze daar in het buitenland weten dat de Belgen nog iets anders doen dan frieten fretten en dat ze daar niet allemaal met een Amerikaanse vlag op hun buik rondlopen: om 11.00 heb ik het bericht eerst gevonden op Indymedia-NYC! Eén dingetje: kan men niet vermijden om "Partij van de Arbeid" te vertalen met "Labour party", want er zijn in de wereld nog partijen die zo heten en tussen de PVDA en de Britse Labour Party, om er maar een te noemen, zijn toch wel een paar subtiele verschillen...

vraagje???
by Trancentral Sunday November 17, 2002 at 12:17 PM

Vorige week vraagt vonk voor wapeninspecteurs, en nu doen de pvdajongeren (waar is de tijd dat ze nog gewoon de rode jeugd waren?) een aktie, ok, spijtig maar weer maar een keer geen samenwerking.

félicitations!!!
by Pipo Sunday November 17, 2002 at 01:39 PM

Des actions comme celles-là, il en faudrait plus. Encore une fois félicitations!

Pipo

hypocrisie
by Pipo Sunday November 17, 2002 at 01:47 PM

Je voulais dire aussi que ce genre d'action est aussi vraiment bien pour démasquer les ecolos et les socialistes qui sont au gouvernement. Ils signent une plate-forme comme quoi ils défendront le fait que la Belgique n'accorde aucun soutien même logisitque aux USA dans leur guerre contre l'Irak mais dans le fait ils agissent autrement.

Merci encore pour l'action et bon courage pour la suite...

Pipo

samen met de vonk???
by Jeanke Sunday November 17, 2002 at 07:57 PM

Vorige week vraagt vonk voor wapeninspecteurs, en nu doen de pvdajongeren (waar is de tijd dat ze nog gewoon de rode jeugd waren?) een aktie, ok, spijtig maar weer maar een keer geen samenwerking.

Ten eerste zit er een deel van de SPA in antwerpen op hun zitje omdat de vonk tijdens de verkiezingen met ze op schok gingen????
Zou hetzelfde zijn als we met SP jongeren zouden samenwerken..

Iets dat je niet doet!

Trouwens ik denk niet dat de Vonk aan dergerlijke acties zou deelnemen! Schrik zou jullie om de oren slaan