arch/ive/ief (2000 - 2005)

Actie-oproep: Verhofstadt = veel woorden, geen daden
by Attac-Leuven Friday November 15, 2002 at 02:16 PM
leuven@attac.be 0486/69.69.27 (David)

Op dinsdag 26 november organiseert Guy Verhofstadt voor de tweede keer een conferentie rond globalisering, dit keer in Leuven. Wat voorgesteld wordt als een 'dialoog' is in werkelijkheid niets méér of minder dan een persoonlijke PR-stunt. Vandaar roept Attac-Leuven op tot actie!

Tijd voor directe actie, vindt Attac-Leuven. Vandaar roepen we op om die 26ste om 13.30u. te verzamelen op het Leuvense Ladeuzeplein. We vertrekken daar in een ludieke optocht in de richting van de conferentie, die plaatsvindt in het PDS. Daar trakteren we Verhofstadt op een fluitconcert.

Tijdens de komende dagen zullen de activisten van Attac-Leuven honderden affiches en pamfletten verspreiden om de Leuvenaars en de studenten op te roepen om deel te nemen aan deze lawaaidemonstratie.

Attac-leuven mobiliseert op basis van de olgende ordewoorden:

Dialoog: Ja, PR-stunt: Neen!
Verhofstadt: Veel woorden, géén daden

Ethisch globaliseren? Enkele suggesties aan Guy:
Mensenrechten: geen wapens aan Nepal
Vrede: Geen oorlog tegen Irak, geen Belgische steun aan die oorlog
Noord-Zuid: Scheld de schulden kwijt
Ecologie: Geen winst voor milieu: behoud het lappersfortbos, Doel moet blijven
Solidariteit: vermogensbelasting nu! Ijver voor de Tobintaks
Geen uitverkoop: Stop de privatisering van openbare diensten
Landbouw: Geen Genetisch Gemanipuleerde Organismen in België

Ludieke actie die optrekt naar de conferentie

Dinsdag 26 november 2002, 13.30u. Ladeuzeplein Leuven
Neem fluitjes, potten en pannen mee!

Attac-leuven roept alle actievoerders en andersglobalisten op om die dag van de partij te zijn in Leuven. We kunnen steun, creativiteit en combativiteit gebruiken!

Ook een reeks NGo's plannen symbolische actie die dag. Zij zullen zelf wel hun verdere plannen bekend maken.

Verhofstadt: Ga toch fietsen!

Dialoog...
by HAHA KBS Friday November 15, 2002 at 03:08 PM

eerst en vooral, denkt ge nu echt dat ge in dialoog kunt gaan met onze premier. de PR-stunt zou dan nog veel meer geslaagd zijn voor hem, en dat tijdens verkiezingscampagne;
het zoentje dat hij kreeg van dat anarcho-meisje op de rebelse feestenparade was ook zo'n triestig feit (weliswaar haar recht maar wie kwam dit het best uit????) om nog maar te zwijgen van burgemeester stefaan de clerck die vorig jaar een babbeltje sloeg, gadegeslaan door massa camera's, tijdens de anti-berlusconi actie te kortrijk met actievoerders

trouwens, indien ge met hem in dialoog wilt gaan best eens contact opnemen met koning boudewijnstichting, ook zo'n stichting waar ge subsidies kunt ronselen voor het 'goede doel' (ondermeer het Nike-fonds...:-)


http://www.kbs-frb.be/code/page.cfm?id_page=89&ID=99

Bent u geïnteresseerd in een colloquium over een actueel thema? Wilt u deelnemen aan een evenement? Of een bezoek brengen aan een tentoonstelling van de Stichting? Onderstaande lijst geeft u een overzicht van onze activiteiten. Voor een aantal activiteiten kan u zich on line inschrijven.



Straffe adem gezocht om de wereld op te blazen

--------------------------------------------------------------------------------


Datum : 25/11/2002
Uur : 16:00 - 19:00

Plaats :
Fondation Roi Baudouin/Koning Boudewijnstichting/King Baudouin Foundation
rue Brederodestraat 21 - BRUXELLES/BRUSSEL/BRUSSELS (BELGIË)

Inhoud :
Op de vooravond van de Internationale Conferentie over globalisering, die in Leuven wordt georganiseerd door de Eerste Minister op 26 november 2002, organiseren wij twee workshops die worden geleid door journalisten, gevolgd door een dialoog tussen de Eerste Minister en een veertigtal jongeren.

Doelpubliek :
Veertig jongeren die geselecteerd worden op basis van hun pertinente en/of representatieve bijdragen.

Wenst u documenten of algemene informatie, contacteer dan :
Sonja De Koninck
+32-02-549 02 86
+32-02-549 61 78 (Fax)

Heeft u zeer specifieke vragen over deze activiteit, contacteer dan :
Brigitte Duvieusart
+32-2-549 02 72
+32-2-500 54 72 (FAX)

En ga naar volgende link voor meer info
by KBS Friday November 15, 2002 at 03:15 PM

http://www.kbs-frb.be/code/page.cfm?id_page=125&ID=383


Straffe adem gezocht om de wereld op te blazen

--------------------------------------------------------------------------------


Inhoud :
Naar aanleiding van de Internationale Conferentie over globalisering die door de Eerste Minister wordt georganiseerd op 26 november, wil de Koning Boudewijnstichting het debat verruimen en daarin zoveel mogelijk jongeren (tussen 18 en 25 jaar) betrekken. Hiervoor roept de Stichting jongeren op om hun schriftelijke bijdrage te leveren (discussion papers). Tweehonderd deelnemers zullen worden uitgenodigd op de Internationale Conferentie van 26 november en veertig geselecteerden zullen op de vooravond mogen debatteren met de Eerste Minister.

Doelpubliek :
Jongeren tussen 18 en 25 jaar.

Lancering van de oproep : 09/10/2002

Uiterste datum indiening dossiers : 15/11/2002

Bekendmaking van de selectie door een onafhankelijke jury : 18/11/2002

zoentje
by Guido Friday November 15, 2002 at 03:40 PM

"het zoentje dat hij kreeg van dat anarcho-meisje op de rebelse feestenparade was ook zo'n triestig feit (weliswaar haar recht maar wie kwam dit het best uit????)"

Eraan terugdenkend wat er geschreven werd over die reblese feestenparade, dat het al boelzoekers gingen zijn, vind ik dat die kus er wel mocht zijn, het toonde aan de mensen dat anders uitzienden nog niet zo slecht zijn.

En had dat meisje hem niet gekust, dan hadden we hier ook niet kunnen lachen op indymedia.be. ;)

aan: haha kbs: "dialoog mogelijk?"
by klc Friday November 15, 2002 at 03:43 PM

dialoog mogelijk met guy? neen, maar hij noemt het wel zo (zie vorig jaar), vandaar de actie natuurlijk, om het hypocriete karakter ervan aan te tonen...
maar we zijn niet te beroerd om een échte dialoog aan te gaan als ons guy daar toe bereid/in staat zou zijn, want we zijn niet alleen tegen deze globalisering maar voor een andere wereld.
vrij simpel dacht ik...

weg met de dialoog! :)
by pinkje Friday November 15, 2002 at 03:49 PM
pinkje2002@yahoo.com

hoi haha kbs,

geloof jij in democratie? Echte democratie, tenminste?
Net zoals dat meiske op de Gentse Feestenparade op een trotse, waardige en niet-kruiperige manier bloemen gaf aan een onthutste burgemeester (waar de premier toevallig twee plaatsen verder zat) na een door hen VERBODEN optocht, wil Attac de dialoog op zich niet afzweren. Belangrijk is inderdaad dat je zoveel mogelijk moet maken dat de dialoog eerlijk verloopt, niet gerecupereerd wordt, (vanuit een gelijkwaardig spreekrecht en met een kritische moderator bijv), maar zelfs dan nog heb je de mediamanipulatie niet geheel in handen.
Wil dit zeggen dat wij enkel nog slogans op de stoep moeten schreeuwen? Of iedere dialoog sowieso verwerpen?

Ik hoop dat heel wat andersglobalisten deze schijndemocratie niet verwarren met echte basisdemocratie. Maar als wij willen getuigen van een betere wereld, dan moeten we mijns inziens de dialoog, de interactie, de wil tot communicatie, overtuiging, debat, palaberen (ook: de handdruk, zelfs bloemen aan je 'vijand', hoezeer fotografen of politici hier hun eigen verhaal kunnen rond breien) niet overboord gooien. Want een verwerpen van de dialoog (niet: koehandel, compromis, recuperatie), dat leidt enkel maar tot...... (vul zelf maar in).

Alle succes voor de alternatieve acties van de 26e

greetsies
pinkje

ps: ik beken. ik ben bevooroordeeld. ik ken dat bloemenmeiske redelijk goed, héél goed zelfs. En 't is een schat. Over de strategische impact van haar stunt valt te discussieren, maar niet over haar intenties dienen dag: lieve en waardige burgerlijke onverzettelijkheid.

Djeezes!!!
by Erika Friday November 15, 2002 at 04:30 PM

Ik ken dat meiske ook. En ik kan getuigen, samen met pinkje dat het inderdaad een hele lieve schat is en dat zij die kus aan Verhofstadt met geen enkele bijbedoeling gaf. ZE is gewoon zo spontaan uit zichzelf!
En ik dacht dat die discussie hier al gevoerd was?!
Als we blijven voortdoen met het becritiseren en verwijten gooien naar elkaar, dan geraken we geen stap verder. Dan zitten de neoliberale heren zeer terecht met ons te gibberen van 't lachen. Geen wonder dat ze de beweging niet au sérieus nemen!
Wie wil gaan betogen tegen de oorlog, doet dat gewoon, wat voor platform sommige mensen dan ook mogen schrijven. Wie actie wil voeren rond dat debat van Verhofstadt omdat het één groot mediacircus wordt (én een verkiezingsstunt?) doet dat ook gewoon. Hebben we nog een beetje vrije wil in deze beweging zonder schrik te moeten hebben wat de ene hiervan en de andere daarvan denkt! Hou het grote verhaal in de gaten aub!!! Daar gaat het nog altijd om!

Spijkers op laag water
by han Friday November 15, 2002 at 04:41 PM

Pfff ....

Misschien was die zoen niet het meest ideale actie middel, maar wat dan nog. Het was een mooi beeld, ....

Zelf ben ik niet tegen dialoog (wat mensen soms ook over mide denken), maar voor er een dialoog kan zijn moet er eerste een grond zijn, een basis zijn om over te praten.

Bij verhofstadt ontbreekt elke basis voor dialoog. Hij zegt dat trouwens zelf in zijn brieven. Twee maal op een rij schets hij het kader waarbinnen dat hij vind dat die dialoog moet plaatsvinden.

En dat kader is een onvoorwaardelijk aanvaarden van de huidige machtsorde en het geweldsmonopolie van de staat.

Ik zal er alvast zijn op 26.11 in Leuven.

In Solidariteit

han

taarten?
by guido Friday November 15, 2002 at 06:11 PM

Niemand zin om een taartengevecht aan te gaan met onze premier?