arch/ive/ief (2000 - 2005)

SPA Campagne Tegen AEL
by AEL-Vlaanderen Wednesday November 13, 2002 at 05:19 AM
headquarters@arabeuropean.org

DE SP.A VAN MEDIABOY JANSSENS BEGINT AAN EEN ANTI AEL EN ANTI MOSLIM CAMPAGNE: Anti-Moslim film, Klopjacht op Marokkanen, leugens en recuperaties.

AEL-Vlaanderen Persmededeling

13 november 2002

Antwerpen- Het is zover, de verkiezingen zijn dichtbij en de SP.A Antwerpen heeft al haar campagne opgang gebracht. Duidelijk inzet is rode kiezers die naar het Vlaams Blok zijn overgestapt terug te winnen. De socialistische partij meent dit doel te bereiken door een duidelijk anti-islam campagne te voeren. De redenering is: indien dat onze kiezers de racistische tour opgaan, dan moeten wij dat ook doen om die te behouden. Na de ondertussen vergeten uitspraken Van Robert Voorhamme over de achterlijk migranten cultuur, duiken opnieuw vier voorbeelden van wansmaak en populisme die boekdelen spreken over hoe wanhopig dat de Antwerpse socialisten zijn om het Vlaams Blok achterna te holen.

1- Anti Moslim Film: De film kassablanca is door het Antwerpse stadsbestuur gefinancierd en vertelt het verhaal van een onmogelijke liefde tussen een zon van een Vlaams blok gezin, en een moslim meisje. De regisseur heeft zijn intenties duidelijk gemaakt " ik wilde aantonen dat Vlaams Blokkers en Moslims zijn even achterlijk" zei hij in een krant interview. Dus een rechte aanval tegen Islam en niet tegen extremisme. Islam is achterlijk, en Stad Antwerpen trakteert. Een goede stap naar een positieve samenleving. We vragen ons af wat zal gebeuren met een film die zegt dat het jodendom achterlijk is, zal hij ook subsidies van't stad krijgen? AEL zal acties ondernemen om te protesteren tegen deze flagrante anti-Moslim uiting.

2- De Antwerpse politie begint vanaf vrijdag 15 november met een plan die oorspronkelijk heet: " geïntegreerde plan Marokkanen" en na de verontwaardigde reacties van naam is veranderd en nu gewoon al aanpak van straatcriminaliteit wordt beschreven. De naam is veranderd maar de inhoud zeker niet, het wordt dus een repressief etnisch gericht aanpak. Dit wordt een klopjacht op onze jongeren en we zullen het niet tolereren. AEL reageert en organiseert vanaf 15 november burgerpatrouilles om de politie in het oog te houden.

3- Excuus-Truus en bekende antimoslim évolué Mimount Boussakla (SPA) is met een leugencampagne tegen AEL en haar voorzitter bezig. Onlangs heeft Boussakla in een interview met een Nederlands krant gezegd dat Dyab Abou jahjah zei dat " De criminaliteit is te wijten aan Berbers". Niet alleen dat dit een absolute leugen is, maar bovendien ontmaskert deze zet de intenties om een verdeel en heers politiek te voeren om onze gemeenschap te verdelen tussen Berber en Arabischsprekende delen die met elkaar in conflict treden. Nogmaals een fiasco, AEL is sterk vertegenwoordigt binnen de Amazigh gemeenschap en komt openlijk op voor de rechten van Imazighen en is vier op de Amazigh component van onze Arabisch-Islamitisch identiteit.

4- In een vergadering bij SPA voorzitter Patrick janssens waar Mohammad Talhaoui (Broer van Fauzaya) aanwezig was samen met andere kopstukken van de gesubsidieerde en door de regering erkende marionetten verenigingen van migranten, werden anti-AEL strategieën besproken. Er werd afgesproken dat een aantal federaties van migranten zich openlijk zouden distantiëren van AEL, maar ook dat Mohammad talhaoui de steun zal krijgen van de SPA om een nieuwe organisatie te starten die als AEL concurrent moet fungeren en zal trachten om AEL tegen te werken. Deze Nieuwe talhaoui organisatie zou ook de steun van VLD boegbeeld Ludo Van Campenhout genieten. Motivatie voor de Anti-AEL heilige alliantie van Jannssens-Talhaoui en Van Campenhout is de bewering dat AEL een Islamitisch leer hanteert die gevaarlijk is en die kan leiden tot radicalisering van Marokkaanse jongeren. Dus nog een anti-islamitisch, anti-AEL initiatief die door een gerecupereerd ex-radicaal medestander van AEL zal geleid worden.

AEL blijft een probleem voor het establishment, er zouden nieuwe klachten onderweg zijn tegen onze leiding, en het leven van Broeder Abou Jahjah is meer dan ooit in gevaar. We blijven waakzaam en zullen niet geïntimideerd worden. We zetten onze acties voort als moslimdemocratisch en radicale organisatie met het volste vertrouwen in onze ideologie, doelstellingen en leiding.

Proficiat!
by Harko Wednesday November 13, 2002 at 10:52 AM
harko@mail.be


Proficiat, eindelijk een artikel dat duidelijk de positie aangeeft van zogenaamde progressieve politicas: evolues!
Ik hoop echt dat er nog meer van die artikels zullen volgen. Vooral nu de verkiezingen eraan komen. De evolues zullen weer elk Turks huwlijksfeest aflopen om stemmen te ronselen. "Alles jullie stemmen op AGALEV/ SPA dan zullen we eindelijk stemrecht krijgen" Dat soort gezever krijgen we hier elk jaar te horen.
De AEL krijgt van mij alle steun om die soort teksten zo wijd mogelijk te verspreiden!
Nogmaals proficiat.

SPA = niet socialistisch !!
by jpe Wednesday November 13, 2002 at 12:42 PM

Prima reactie van AEL. Zoals jullie hier konden merken ben ik al maanden de mediahetze tegen Dyab Abou Jahjah aan het ontmaskeren en als ik lees wat jullie hier melden, gaat het nog veel erger worden. Wat staat ons nog te wachten in het SPA-VLD-gazetje dat 'De Morgen' noemt ?

Eén opmerking: Dyab zet zich soms in interviews af tegen 'links' (waarmee hij SPA bedoelt), maar eigenlijk is de SPA steeds minder links en zeker niet meer socialistisch. (zie mijn artikel over de Spirit-SPA-tandem als 'nationaal-socialistisch' dat ik meteen zal plaatsen).

De SPA wordt geleid door 'manipulatoren' (Janssens is een reclamegast hé) en 'sociaal-populisten' van het platste soort. Dat er naast de communisten (trotskisten, maoisten) en anarchisten, ter linkerzijde ook nog "democratische socialisten" mogelijk zijn, wordt in Nederland bewezen door het bestaan van de SP, alhoewel die partij natuurlijk ook niet perfect is.

Enfin, laat u niet op uw kop zitten.

cultuurvrijheid
by gustaaf Wednesday November 13, 2002 at 12:43 PM

de film cassablanca poogt geen van beide gemeenschappen
meer dan de ander te provoceren.
Zo was er in beide kampen één exkuseer het woord flikker
en in beide kampen een woordvoerder van de alheilige theorie
van die moslims die hun godsdienst of die rascisten die hun ras het einde vinden. De film toont ook aan dat veel waarmee godsdienst bezig is neerkomt op de relatie man-vrouw
Ofwel scherm je je af van het leven en zie je bepaalde situaties in beide kampen (of in relaties) niet en ga je strikt volgens een bepaald boekje leven...ipv zelf te voelen en na te denken Ofwel durf je het leven aan en vertolk je er alle kanten van in de kultuur.
Indien het AEL de kant van de censuur opwil en de godsdienst
niet durft te shokeren, aan welke kant staan ze dan...aan de
kant van de werkmens of aan de kant van Arabische nationalisten. ???

Werkmens Bite Me
by Nadia S Wednesday November 13, 2002 at 03:29 PM

ARABISCH NATIONALISTEN KUNNEN OOK WERKMENSEN ZIJN HE!!!!
en bovendien wat de regisseur van die fil zei was duidelijk, hij vindt Islam achterlijk, Ik ben moslim en ik voel mij beledigd. Je kan zeggen dat je niet akkoord bent met Islam maar achterlijk gebruiken is beledigen. Ik ben niet akkoord met communisme maar ik vind het niet achterlijk, alhoewel ik soms twijfel in het geval van trotskisten ;-)
Nadia

aan gustaaf
by guido Wednesday November 13, 2002 at 03:52 PM

Ik heb de regisseurs gezien in een uitzending op TV en daar zeiden ze dat het doel van hun film was om de extremen te tonen. Het Vlaams Blok aan een kant en de ISLAM aan de andere kant, een uitzending voor 700.000 kijkers.

Ze maakten ook schimpende operkingen over het feit dat de Ramadan elk jaar in een andere periode valt en daardoor moeilijk actuers konden vinden.
"Die onnozele ramadan' en het publiek lachtte lekker mee...

een recensent van DM schreef zelfs dat ze onverbloem racimse gebruiken 'vuile makakken' in tegenstelling tot het verbloemde racisme a la 'kut-Marokkaantjes'.

Dit stond bovenaan een stuk van DeSmet, zegt genoeg over ons bruine Vlaanderen, denk je niet?

pffffew....
by saywhat Wednesday November 13, 2002 at 03:55 PM


Indien je willekeurig een aantal termen vervangt met bv. ... amnestie, Franstalige arrogantie, eigen volk, repressie, kan je met zo'n tekst onmiddellijk solliciteren bij het Vlaams Blok. De negatieve en zure ondertoon is perfect!

Woorden zoals "leugen", "anti"-whatever, "radicaal", "geïntimideerd", "establishment", "gevaar" enz... mogen blijven staan!

Ga eens kijken naar Kasablanca
by jan Monday November 25, 2002 at 04:27 PM

Vorige week Kasablanca gezien,
Goe gelachen, goeie film, erg bruikbaar om mensen de ogen te openen over racisme.

Film is helemaal niet beledigend voor de islam.
Er komt één scene in die verwijst naar de godsdienst... namenlijk: de vader die bidt, en dit wordt gewoon getoond.

Verder wordt er inderdaad flink wat over en weer gescholden. (in de 2 richtingen). Maar je zou evengoed kunnen zeggen dat dit een film is die ouders belachelijk maakt. Want vooral de beide vaders (en enkele andere mannen) komen er slecht uit.

overigens er zaten (slechts) enkele witte belgen in de zaal. De grote meerderheid waren marokkaans/belgsiche jongeren. En die hebben zeker mee genoten (aan de reacties te zien en te horen)

Jan

Juist Jan
by han Monday November 25, 2002 at 04:44 PM

film is niet een belediging voor de migranten maar ook voor Belgische arbeiders.

Het loopt over van de clichés, t.o.v. de migranten en Belgische werkers.

Allemaal achterlijk: of "ongeletertde sukkels" zoals de actrice zich uitsprak in intevieuw.
De filmmaker had het over : "geiteneukers" in een ander intervieuw. (Humo)

cut the crap
by cheken Tuesday November 26, 2002 at 08:26 PM

ik zal mij maar niet uitlaten over het al dan niet racistisch karakter van de film, ik heb de film immers niet gezien en onthou me dan ook -in tegenstelling tot anderen- van commentaar

feit is wel dat de AEL vervalt in een simplistisch en demagogisch voert, inderdaad: net zoals anderen

als ik hoor van een ooggetuige de abou jahjah een medemoslim ooit heeft uitgescholden voor verrader omdat die verkering had met een blank meisje, trek ik mijn conclusies

racisme beantwoord je niet met racisme

de AEL mag ook ophouden met zijn zondebok-imago op te houden, inderdaad: net zoals anderen

er mag dan al een haatcampagne zijn tegen de AEL, die is er ook tegen het blok. Is de AEL hier ook volledig tegen gekant?
Ik heb ook nog nooit een SPA-mandataris een anti-moslim discours horen houden, wel anti moslimextremisme.
Maar misschien is dit te genuanceerd om door simplisten gevat te kunnen worden.