arch/ive/ief (2000 - 2005)

Zohra Othman: "Wapeninspecteurs moeten VS alibi bezorgen."

by Mara / Christophe Monday, Nov. 11, 2002 at 3:14 PM

Zohra Othman: "Wapeninspecteurs moeten VS alibi bezorgen."

Zohra Othman:
zohracomjdq.jpg, image/jpeg, 300x225

Zohra Othman: Ik ben heel tevreden. Er waren heel veel jongeren aanwezig op de manifestatie en ik ben ook tevreden over de opkomst omdat onze boodschap ook heel duidelijk is tegen de oorlog, tegen de wapeninspecties en tegen het embargo en onvoorwaardelijke steun aan het verzet van het Palestijnse volk tegen de bezetting.

Denk je dat de nieuwe resolutie een oplossing kan bieden?

Zohra Othman: Absoluut niet. Die laat toe dat er wapeninspecteurs naar Irak gaan en die wapeninspecties zijn eigenlijk de voorbereiding van de oorlog en moeten de VS een alibi geven om een aanval tegen Irak te lanceren.

Jij bent onlangs naar Syrië geweest. Wat heb je daar gedaan?

Zohra Othman: Wij hebben de vluchtelingenkampen bezocht. Dat is een probleem waar eigenlijk heel weinig over gesproken wordt in de media. Over verschillende Arabische landen leven zo'n 4 miljoen Palestijnen in vluchtelingenkampen. Syrië alleen al vangt een half miljoen Palestijnse vluchtelingen op. Zij wachten al vijftig jaar op een terugkeer naar Palestina. Als je geconfronteerd wordt met die realiteit, dan ben je nog meer gemotiveerd om het verzet van het Palestijnse volk te steunen.

Hoe kijken zij daar aan tegen de komende oorlog?

Zohra Othman: Zij weten zeer goed dat als de oorlog tegen Irak doorgaat, Sharon dan eindelijk zijn moordpartij op de Palestijnen en de uitdrijving van de Palestijnen zal doorzetten. Zij zien het dus zeer somber in. Zij weten dus dat als we er niet in slagen de oorlog van de VS tegen te houden, zij dan mee het slachtoffer zullen worden van de Amerikaanse agressie.

Wat dan wel?

by foobar Thursday, Nov. 14, 2002 at 10:52 AM

Wat moeten de Amerikanen dan wel doen? Zelf dan maar Israel bombarderen en de Joden uitroeien, zodat Saddam het niet meer moet doen en hij het geld voor zijn kernwapenprogramma in babymelk kan steken?

wat de Amerikanen moeten doen?

by Guido Thursday, Nov. 14, 2002 at 1:34 PM

Eerst en vooral hun niet verkozen president afzetten, dan de Patriot Act afschaffen en eveneens ook het nieuwe homeland of security afschaffen.

Dan halen ze al hun troepen vanover de ganse wereld terug naar Amerika en halen ze ook al hun kernwapens weg uit andere landen, waaronder België.

En dan gaan ze bij de VN, om druk te zetten dat Israël resolutie 242 aanvaard en tegelijkertijd halen ze ook de 200 kernwapens uit Israël weg.

En dan komen ze naar België om ons te bevrijden van die zielige kliek fascisten in het koningshuis en tegelijkertijd pakken ze de top van het Vlaams Blok mee.