arch/ive/ief (2000 - 2005)

Speech van Roberto D'Orazio op betoging STOPUSA

by Roberto D'Orazio Monday, Nov. 11, 2002 at 3:04 PM

Vandaag hebben we het bewijs geleverd dat er een stroming bestaat van steun aan de Palestijnen en de onderdrukte volkeren. Maar we moeten nog de middelen vinden om de medewerking van onze regering aan de oorlog te contesteren. Want het is al te gemakkelijk om te zeggen "Ik ben tegen de oorlog" en precies het tegenovergestelde te doen.

Kameraden,

Vandaag hebben we het bewijs geleverd dat er een stroming bestaat van steun aan de Palestijnen en de onderdrukte volkeren.

Maar we moeten nog de middelen vinden om de medewerking van onze regering aan de oorlog te contesteren. Want het is al te gemakkelijk om te zeggen "Ik ben tegen de oorlog" en precies het tegenovergestelde te doen

Wij hebben als taak in België druk uit te oefenen. Wij geloven niet dat onze regering ook maar iets toleranter is dan de andere. Want hebben ze in 1991 ook al niet meegedaan met de bombardementen tegen Saddam Houssein? Hebben het ook het embargo niet gesteund, waardoor miljoenen kinderen stierven? Laten ze misschien niet het Palestijnse volk creveren?

Ze zullen dat nog eens overdoen.

Deze betoging is een begin van andere acties en van grote betogingen. Het is belangrijk dat de mensen een duidelijk doel nastreven.

Wat mij betreft kan ik u vandaag duidelijk zeggen dat ik in Palestina en in Irak twee mensen steun: Yasser Arafat en Saddam Hussein.

En als die twee mannen een probleem hebben, dan is het alleen hun volk dat zich daarmee moet bezighouden. Maar ik wil niemand lessen geven en mij beperken tot de mensen bij ons die oorlog willen. Wij moeten ons beter organiseren, in de wijken én in de fabrieken. Er moet in heel het land een beweging tegen de oorlog van de grond komen.

.