arch/ive/ief (2000 - 2005)

Welke acties na 10 november … tegen de oorlog tegen Irak …

by STOPUSA Monday, Nov. 11, 2002 at 2:27 PM

Sinds de eerste oorlog tegen Irak in 1991 ijvert SOS-Irak voor de opheffing van het embargo. Op initiatief van SOS-Irak en met auteur Michel Collon trokken in april 2002 hondertwintig "vredesinspecteurs" uit 17 landen naar Irak. Om een tweede oorlog tegen Irak te verhinderen lanceerden zij de oproep "STOP USA", vrij vertaald als STOP the United States of Aggression.

STOP USA
STOP the United States of Aggression
Geen oorlog tegen Irak
Geen embargo tegen irak
Bevrijd Palestina


Sinds de eerste oorlog tegen Irak in 1991 ijvert SOS-Irak voor de opheffing van het embargo. Op initiatief van SOS-Irak en met auteur Michel Collon trokken in april 2002 hondertwintig "vredesinspecteurs" uit 17 landen naar Irak.
Om een tweede oorlog tegen Irak te verhinderen lanceerden zij de oproep "STOP USA", vrij vertaald als STOP the United States of Aggression.
Waarom ? Omdat zij van oordeel zijn dat niet Irak een bedreiging vormt, maar wél de Verenigde Staten. Bush heeft in zijn toespraak van 21 januari 2002 een honderdjarige oorlog verklaard aan alle staten, regimes en bevrijdingsbewegingen die de overheersingspolitiek van de VS dwarsbomen. De doctrine van de preventieve oorlog luidt een periode in van willekeurige agressies die een permanente bedreiging vormen voor de wereldvrede.

Op basis van die oproep kwam de Coördinatie STOP USA tot stand

Welke acties na 10 november … tegen de oorlog tegen Irak …

Met bordjes van STOP USA- No War for Oil - Free Palestine - naar de betoging van de NGO's, zondag 17 november om 14u Noord Station.Brussel

Ramadanwake tegen de oorlog, zondag 1 december, van 12u tot 14u aan de Beurs Brussel en in andere steden.

Kerstwake tegen de oorlog, dinsdag 24 december, van 16u30 tot 18u aan de Beurs Brussel en in andere steden. . Breng kaarsen en fakkels mee.

Internationale betoging, zondag 19 januari, 14 u, 12de verjaardag van de eerste Golfoorlog, Brussel, Noord Station.

Vanaf vandaag, hang de affiches voor de venster: "Geen oorlog voor olie" "Bevrijd Palestina" « No War for Oil », « Free Palestine ». Verspreid deze ook in winkels, aan de scholen, fabrieken…

Vanaf vandaag, steek de pin op: « No war for oil - Geen oorlog voor olie », 2 euros.

Indien de oorlog uitbreekt, verzameling voor de USA ambassade, Brussel, de dag zelf om 17u..

Indien de oorlog uitbreekt, nationale betoging de zondag nadien, 14u, Noord Station. Brussel.

Volg de gebeurtenissen, de activiteiten op de website: http://www.irak.be, http://www.stopusa.be, http://archive.indymedia.be
Bestel affiches, pins, per e mail of per telefoon: STOP USA, info@stopusa.be
GSM 0472.20 32 14

en...vergeet niet samen te werken met de anderen

by het rooje nest Tuesday, Nov. 12, 2002 at 11:56 AM

Neem ook eens een kijkje op http://www.geenoorlog.be. Naast de Spa, Agalev en NVA (burgerlijke partijen) staan er immers nog honderden andere organisaties die zich verzetten tegen de oorlog, waaronder de vakbonden, Attac, Forum voor vredesactie, Vrede, migrantenorganisaties, etc... Zij maken ook deel uit van de vredesbeweging. StopUsa en Geen Oorlog: werk samen en maak er het beste van!!!

iedereen is welkom

by STOPUSA Tuesday, Nov. 12, 2002 at 12:09 PM

Iedereen is welkom op de akties van STOPUSA, je kan ook nog steeds het platform onderschrijven.

samenwerken

by guido Tuesday, Nov. 12, 2002 at 12:27 PM


eergisteren waren er mensen van de Kp, JNM, anarchisten, 11-11-11, waar waren de anderen?