arch/ive/ief (2000 - 2005)

Grootste aantal saxofonisten bij elkaar!

by JVdB Sunday, Nov. 10, 2002 at 3:32 PM

Op zaterdag 9/11 kwamen welgeteld 1312 saxofonisten bij elkaar in de geboortestad van Adolphe Sax: Dinant.

Eerst moesten ze verzamelen voor het 'Institut Cousot' bij de stemmen (ALTO I, ALTO II, TENOR, ...). Daarna was er een grote optocht van 45 min. door de straten van Dinant waar iedereen door elkaar kon spelen. Sommige saxofoons zaten in een zak, ter bescherming voor de regen (die die dag aanwezig was). Na een kakafonie van muziek door de straten verzamelden ze op het plein naast de kerk. Eerst volgde de telling, WELGETELD 1312 SAXOFOONS BIJ ELKAAR!, dan was er de stemming. Daarna volgde een korte tekst door Alain Crepin (dirigent), en uiteindelijk het eerste stuk: Amazing Grace. Tussen elk stuk was er een toneelopvoering die na elk stuk vervolgd werd. Het geluid kwam niet goed door de boxen, de saxofonisten zelf konden er niets van horen en bij 'Strangers in the Night' viel het licht uit, dus...
Hier de volgorde van de stukken: 1. Amazing Grace 2. Strangers in the Night 3. The Pink Panther 4. Dinant, La Voix Cuivrée 5. Oh when the Saints.
Tijdens het bisnummer (Oh when the Saints) was er een groot vuurwerk. Na een 'blazende' dag konden de tevreden saxofonisten terug naar huis keren. Dit mag ik ook niet vergeten, er waren 1312 saxofonisten (een nieuw record) uit 34 verschillende landen.

interessant maar...

by bellemans Sunday, Nov. 10, 2002 at 4:48 PM

Artikels over de blaaskapelle van bachten-maria-leerne en saxofonisten in Dinant horen hier niet echt thuis...