arch/ive/ief (2000 - 2005)

John Goossens : Niets dan goeds over de doden ???

by han Saturday, Nov. 09, 2002 at 8:20 PM

John Goossens, grote baas van Belgacom is onverwacht overleden. Volgens de media was iedereen vol lof over de baas. De laatste jaren werkte de man meer dan 6.000 mensen buiten op Belgacom en zo'n 70 tal werknemers pleegden zelfmoord. Een kort gesprekje met één van de verpleegsters van Belgacom.

John Goossens : Niets dan goeds over de doden ???

John Goossens, grote baas van Belgacom is onverwachts overleden. Volgens de media was iedereen vol lof over de baas. De laatste jaren werkte de man meer dan 6.000 mensen buiten op Belgacom en zo'n 70 tal werknemers pleegden zelfmoord.
Een kort gesprekje met één van de verpleegsters van Belgacom.

Volgens de media is men unaniem : Niets dan lof over John Goossens. Een kort gesprek met een verpleegster van Belgacom leert ons toch iets anders.


"Het schijnt dat het een vriendelijk man was om mee te werken. Maar hij was natuurlijk bikkelhard. De laatste jaren is er natuurlijk wel meer dan 6.000 weg gesaneerd.

Wij hadden daar natuurlijk geen contact mee, maar de mensen die met hem samenwerkten zegden dat hij wel charmant was. Hij wist altijd heel goed wat hij wilde, en hij was daarin bikkelhard, plooien deed hij niet. Hij had een doel voor ogen, en was er niets of niemand die hem daar nog af kon brengen. Op TV noemen ze dat "grote leiders capaciteiten".

Hij is er wel in geslaagd ook de vakbond te lijmen, dat is misschien nog het ergste voor de mensen die er werken. Want de werkdruk is voor veel mensen op Belgacom gewoon onleefbaar geworden.

Ik ben zelf ongeveer even oud als John Goossens, en ik moet zeggen dat ik heel blij ben dat ik op pensioen ben. Ik kon het gewoon niet meer aan.
Misschien was hij beter ook op pensioen gegaan."

Vriendelijk

by arty Saturday, Nov. 09, 2002 at 10:11 PM

Que veut dire amical ?

La plupart des chefs nazis (je ne dis pas que Goossens était nazi : il ne l'était pas) qui ont comparu au procès de Nuremberg était considérés par leurs proches comme de braves types, amicals, attentionnés. Certains parmi eux était de véritables artistes : peintres, musiciens, etc.
La personnalité n'est pas une circonstance atténuante, ce sont les conditions de vie qui peuvent l'être !

Je suis également choqué par l'apologie qui est faite de Goossens par les média. Ceux-ci ont-ils écrit de grands articles pour les employéEs de Belgacom qui se sont suicidéEs ? Ces personnes ont travaillé certainement autant de Goossens, et dans des conditions nettement moins "fun" que les réunions de "travail" mondaines qui étaient le quotidien de Goossens. Ces personnes qui se sont suicidées n'ont pas eu la chance d'avoir un papa friqué et aux relations nombreuses et influentes, elles n'ont du leur (maigre) salaire qu'à leur propre travail, et qu'à leur seul travail.

HONTE AUX MEDIA !!!

arty
http://www.ARTivisme.net