arch/ive/ief (2000 - 2005)

"Ik ben hier voor mijn land en mijn volk." (voorbereidingen betoging STOPUSA)

by han Saturday, Nov. 09, 2002 at 4:14 PM

Daags voor de betoging van STOPUSA op 10.11 ontmoet ik Youssef, hij is werkt volop aan de voorbereidingen voor de betoging. "Ik ben hier voor mijn land en mijn volk. Ik zie het moeilijke leven in Palestina en dit is een manier om mijn volk te steunen."


0.jpg, image/jpeg, 600x450

"Ik ben hier voor mijn land en mijn volk." (voorbereidingen betoging STOPUSA 10.11.2002)

Daags voor de betoging van STOPUSA op 10.11 ontmoet ik Youssef, hij is werkt volop aan de voorbereidingen voor de betoging.
"Ik ben hier voor mijn land en mijn volk. Ik zie het moeilijke leven in Palestina en dit is een manier om mijn volk te steunen."

Ik ben In België geboren, maar mijn vader wilde twee jaar geleden terug naar Palestina. Ik zou er gaan studeren en werkte er als vrijwillig ambulancier. Sinds drie maanden ben ik terug in België, de situatie is daar gewoon onleefbaar geworden.

Ik was In Jenin Ambulancier. Ik zag er tientallen doden en gewonden. mensen zonder benen omdat ze door een tank werden omverreden. Vu is er in Jenin geen eten meer, de mensen eten er gras om te overleven. Ze mogen hun huis niet uit, er zijn geen auto's meer (die werden allemaal stuk gemaakt door het Israëlische leger). Als je ziek bent kan je niet eens meer naar de dokter.

Voor mij is wat ik hier nu doe een verderzetting van wat ik Palestina deed, het is een manier om me te verzetten.
Palestina behoort toe aan de Palestijnen, vrijheid en vrede dat is wat ik wil.
Irak en Palestina dat is hetzelfde. Ik denk dat het heel belangrijk is die twee met elkaar te verbinden.

Ik wil eigenlijk gewoon dat de oorlog in de wereld stopt.