arch/ive/ief (2000 - 2005)

busreis en aankomst op ESF: le bordel complet

by elke Thursday, Nov. 07, 2002 at 1:04 PM

Ook vanuit België vertrok er een bus naar het Europees Sociaal Forum in Firenze. Een kort verslag vanuit het mediacenter in Firenze.

Het was rond 21u, na een reis van ongeveer 19uur, dat de bus vol Belgen en een man uit Bolivië in Firenze arriveerde.
Normaal zou de reis zo'n 15 uur duren maar verschillende stops, de meeste voorzien om een sigaretje te roken, koffie te drinken en teveel geld te verteren in peperdure wegrestaurants, zorgden ervoor dat het wat later werd.

Er waren ook 2 onvoorziene stops, alhoewel we op voorhand wisten dat Schengen misschien zou worden opgegeven.
Over de grens met Italië werden we tegengehouden. Iedereen moest uit de bus en werd gefouilleerd. Terwijl de bagage uit de laadruimte grondig gecontroleerd werd doorzochten agenten ook de achtergebleven rugzakken op de bus. Toen na een halfuurtje bleek dat de enige vonst enkele brood- en zakmessen zijn, mochten we de tocht verderzetten. (vandaag hoorde ik dat ook de mensen die met het vliegtuig kwamen zeer streng gecontroleerd werden en een de passagiers van een bus uit Amsterdam mochten voor het oog van de carabiniere uit de kleren gaan)

Onze bustocht begon in Luik dinsdagnacht om 1u. De bus werd vooral door Walen gevuld. Mensen van de vakbond, ngo's, onafhankelijken, leden van attac,...

Ook een kleine groep Vlamingen waaronder mijzelf, Joris en Merel van Vrede vzw en Kurt van Oxfam.

Gisterenavond laat kwamen we dus aan in Firenze. Een aantal busreizigers hadden geen hotelkamer gereserveerd en rekenden op een slaapplaats in een publieke ruimte.
Die was ook voorzien maar het duurde een hele tijd eer dat in orde kwam.
Een gezellige warboel maar na zo'n busreis duurt elke minuut wachten en onzekerheid te lang. En verwarring was er genoeg. Een zin die uit de mond van één van de organisatoren ontsnapte 'le bordel complet'.
Uiteindelijk kregen we te horen dat we konden overnachten in een oud slachthuis. Tja, als er niet anders op zit...

Toen arriveerde er echter een bus van het autonoom centrum van Amsterdam. Zij waren al een kijkje gaan nemen in het slachthuis en planden een bestorming van de officiële kantoren van het ESF indien de activisten hierin moesten overnachten. Er waren geen deuren, het is hier behoorlijk koud in het Zuiderse Italië, de grond was smerig en er was geen electriciteit of warm water. Bovendien lag het slachthuis een heel eind van het centrum.

Gelukkig kwam iemand opdraven met het idee een slaapplaats te zoeken in het HUB. Daar zijn we toen naar toegegaan en konden we van een heerlijke nachtrust genieten.
Meer info over HUB volgt in een ander artikel.

foto vanop de bus

by elke Thursday, Nov. 07, 2002 at 2:23 PM

foto vanop de bus...
pb040005.jpg, image/jpeg, 640x480

Looks great!

by kitty Thursday, Nov. 07, 2002 at 6:26 PM

=^_^=

traductie in frans is possible?

by raf Monday, Nov. 11, 2002 at 2:36 PM

J'ai cru nous reconnaître...

If it would be possible to traduce this article in french or english, it would be great, we're concerned

ciao a tutti. Tot seens.

That was pretty lovely to make this journey from belgium together, wallons, vlaams and others. Because we really have a lake of contacts between differents belgian communities...
Hope we will continue to work and to meet in that way.

C U soon
RaF, étoile de l'Intersiderale, Liège, Belgium, Earth Planet.


If u want to know more about us :
http://www.collectifs.net/intersiderale