arch/ive/ief (2000 - 2005)

NSV niet erkend aan UG

by denjo Tuesday, Nov. 05, 2002 at 10:46 AM

De Gentse afdeling van de NSV (Nationalistische Studentenvereniging) doet opnieuw een poging om erkend te worden aan de universiteit. Eerder pogingen waren steeds vruchteloos gebleken onder druk van protest mee georganiseerd door de Actief Linkse Studenten.

De NSV is de studentenorganisatie van het Vlaams Blok dat de NSV gebruikt als kweekvijver voor toekomstige kaders, ook al mogen die in hun studentenperiode nog wat radicaler uit de hoek komen. Zo zagen we in het verleden geregeld fysieke aanvallen en racistische uitspraken. Recent nog werd aan de UFSIA in Antwerpen een aantal van onze leden aangevallen.

In een opmerkelijke bui van eerlijkheid schrijft de Gentse voorzitter van de fascistische NSV (Nationalistische Studentenvereniging, studentengroep van het Vlaams Blok) in een lokale editie van het tijdschrift ‘Verbondsberichten': "Sommigen verslijten ons voor mietjes en watjes, fasco's en nazi's, professionele amokmakers en straatvechters, beroepsbetogers,...Ze hebben gelijk." (NSV-Gent Verbondsberichten, aug-sep. 2002, p. 2).

Lees het dossier op de website http://www.lsp-mas.be

heilige bonen

by simpeltjes Tuesday, Nov. 05, 2002 at 1:14 PM

Als oud-student valt het mij toch altijd op dat de jongens en meisjes van ALS heilige boontjes zijn als het er op aan komt.

Wees eens eerlijk en zeg dat de reden waarom jullie NSV er niet bij willen er enkel en alleen aan ligt dat jullie het geld van het PFK niet met een opponent willen delen. Zonder die centen zaten jullie al lang op jullie gat.

Kijk, ik ben nooit een NSV'er geweest en geen sympathisant maar ik heb genoeg gezien om te weten dat als jullie er wel in zitten en de NSV niet, dit een aanfluiting is van ieder democratisch besef.

Ondertussen is het aantal studenten dat nog interesse heeft voor de politiek tot een ongekend dieptepunt gezakt. En dat lijkt mij een groter probleem dan die eeuwige preken van jullie groepje.

geen domme discussies op deze site!

by elke Tuesday, Nov. 05, 2002 at 2:45 PM

Als studente en indymedialezeres valt mij toch vooral op hoe mensen met vreemde ideeën onder pseudoniemen of valse namen graag comments geven waarmee ze proberen linkse activisten tegen elkaar uit te spelen.
Niet op reageren, iedereen met een beetje verstand weet wel dat de beschuldigingen vals zijn en het NSV niet in het PFK thuishoort, ALS staat trouwens niet alleen met dat standpunt.

Lap, daar hebben we het weer

by simpeltjes Tuesday, Nov. 05, 2002 at 3:45 PM

Dag Elke,

bedankt om op de gebruikelijke manier te reageren.

Natuurlijk wil ik verdeeldheid onder de linkse groeperingen. Want die bestaat helemaal niet. MLB, ALS, AK, SJW, JS en de rest één front.

Waar het hem hier over gaat is dat er recht is voor iedereen en voor iedereen gelijk. Hoe zou het zijn mochten NSV, KVHV en tutti quanti iedere aanvraag van linkse groeperingen afwijzen. Zolang men dat niet aanvaardt, zet men de NSV in een hoekje waar het makkelijk is sympathie te hebben voor de groep zonder hun ideologie te moeten kennen.

De vraag is ook wat ALS hier nu weer mee bereikt heeft. In wezen niks. Een bagatel waar 99% van de studenten de schouders voor ophaalt.

Trouwens proficiat met uw argument dat er op mijn stelling niks moet gezegd worden. Mag je 'Grote gelijk' niet even kritisch benadert worden als de ideeën van een ander?

Simpel tjes!

by Harry Kirry Wednesday, Nov. 06, 2002 at 12:15 PM

Simpeltjes, gelukkig heb je een nick gekozen die bij je past!
Weet je waarom amper iemand op je pietluttoge posting reageert? Niet omdat 99% van de studenten zijn schouders ophaalt om de ALS (wat trouwens een leugen is), maar omdat jij de laatste van je generatie bent.

Bla bla bla- t is niet democratisch om neo-fascisten buiten te sluiten. Voor da ALS draait het om geld - bla bla bla

Bla bla bla- stalinisten en trotskysten één pot nat -bla bla bla.

Bla bla bla- de ALS bereikt niets-bla bla bla.

Wie interesseert zich in die overjaarse kul! Een zaak dat ik er uit afleid; Weer de zoveelste 'pre-'89er'-frustro die politiek vies vindt en bijgevolg elk georganiseerde afschiet. Go home!

Harry Kiri? Hara Kiri ja!

by simpeltjes Wednesday, Nov. 06, 2002 at 3:45 PM

De laatste van mijn generatie?!?!?

Het is overigens schitterend hoe jullie hier reageren: ofwel roepen om niet te reageren ofwel schelden. Schitterend !

Ik heb er overigens geen moeite mee dat studenten zich organiseren en verschillende meningen hebben (goddank). Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Ik ben in mijn studentenjaren ook actief geweest, zo'n 6 jaar terug. Leuke tijd gehad.

Alles, behalve de eeuwige preken van ALS, MLB en tutti quanti die soms dachten dat zij college moesten geven.

Los daarvan, beste vriend, mijn mening heeft evenveel waarde als die van jou. Als je niet kunt discussiëren, begin er dan niet aan. If you can't stand the heat, stay out of the kitchen.