arch/ive/ief (2000 - 2005)

Yves Desmet: "Vlamingen beter dan Walen"

by jpe Sunday, Nov. 03, 2002 at 9:01 PM

NEEN, Het bovenstaande heeft hij niet met zoveel woorden geschreven, maar wat hij dan wel schreef, kwam daar toch op neer. Is Desmet bezig de Spirit-bocht te nemen ?

In zijn edito van 30 oktober had Yves Desmet het over het verbod op tabaksreclame en hoe Waalse politici "omwille van de chantage van F1-baas Ecclestone, die de wedstrijd in Francorchamps van de internationale kalender laat schrappen, braafjes op hun rug liggen, en pootjes geven." Even verder trekt Desmet zijn conclusie: "Ook in alle wapenhandelkwesties van FN-Herstal is het duidelijk dat er een Waalse doorsnede bij alle partijen ten zuiden van de taalgrens aanwezig is: de economie en de werkgelegenheid gaat voor alles. Voor ieder ethisch principe, voor de wet, voor de volksgezondheid. Erst kommt das Fressen, dan kommt die Moral."

En dat is volgens Desmet zowel zo bij Blauwe Michel als bij de 'fundi's' van Ecolo. Volgens Desmet maakt dit "duidelijk dat er in dit land steeds meer twee verschillende volkeren leven, en dat zelfs ieder niet-communautair dossier desondanks duidelijk de splitsing in de geesten duidelijk maakt."

Maar zie. Ecolo gaf mijnheer Desmet lik op stuk, door deze week finaal toch bij het verbod op tabaksreclame te blijven. Zal Desmet nu editeren dat de twee volkeren weer naar mekaar toe groeien ? Of is Yves hier samen met zijn vrienden van de SPA een Spiritistische bocht aan het maken ?

Noteer wel die uitdrukking: "dat er in dit land steeds meer twee verschillende volkeren leven". Spirit- opperhoofd Bert Anciaux zal boos zijn. Die denkt dat er hier al van voor 1302 twee volkeren wonen.

Maar euh ... Vergeten we niemand ? De Duitstaligen, Italianen, Arabieren ... Tja AEL & co, jullie tellen bij Desmet nog altijd niet mee. Dyab Abou Jahjah zal nog veel meer van zijn oren moeten maken voor ze jullie aan de Brogniezstraat zullen meetellen.


P.S. voor Dyab: De Morgen gaat verhuizen. Gelieve je voor je correspondentie met Anne De Graaf voortaan te wenden tot ... Tiens nu vind ik dat adres toch wel niet meer, maar het schijnt dat ze weg willen uit de Brogniezstraat om veiligheidsredenen ... Yves heeft schrik van zijn eigen 'kutmarokkaantjes'-creatie.

It's the economy, stupid.

by KaM Sunday, Nov. 03, 2002 at 9:42 PM

De economische situatie is ook verschillend in beide landsdelen en die bepaalt voor een groot stuk de houding van de politieke partijen. In Vlaanderen is men vooral bezig met post-materialistische dingen terwijl men zich in het zuiden van het land die luxe niet kan permiteren. In Vlaanderen ook niet maar ze doen het toch. Al die aandacht voor euthanasie, kieshervormingen, lappersfort etc.... geen aandacht voor huisvesting, werkgelegenheid etc....terwijl die thema's voor de bevolking veel belangrijker zijn. Reden waarom extreem-rechts bij ons zo groot is? Partijen als Spirit en Agalev zouden in Wallonie dan ook gewoon weggelachen worden. Waar zijn die mannen mee bezig etc...

We weten natuurlijk niet hoe onze Vlaamse partijen zouden reageren moesten FN en Spa-Francochamps in Vlaanderen liggen maar ik acht de kans vrij groot dat ze op een identieke manier zouden reageren als hun Waalse collega's.

Het is dus geen kwestie van verschil in volkeren maar een verschil in de economische situatie in Vlaanderen en Wallonië. Maar goed hoe kan iemand als Desmet dat nu weten.......

Verschillende volkeren, ja. Een Blauwe "De Morgen" ??

by pat Sunday, Nov. 03, 2002 at 9:50 PM

jpe,
Natuurlijk leven er hier verschillende volkeren, ik ben er dankbaar voor; ondanks het "bruine hemden gedoe" van VB. En dit zijn niet alle BV's. Soit, wat ik kwijt wou, is het volgende: het is de optie van wat wij als "vooruitgang", tewerkstelling, menswaardigheid zien die het verschil in richting maken.
Menswaardigheid is niet alleen tewerkstelling in wapenfabriek, of wat dan ook.
Menswaardigheid is niet leefloon, juist-leefbare-stuiver, werklozenvergoeding.
Menswaardigheid is niet Blauw-, Rood-, Onrange-, Groenepartij kleuren.
Menswaardigheid is een economie op menslijke maat, keuzes die jij of ik mogen, kunnen, willen maken.
Menswaardigheid heb ik dank zij jou.
Desmet draait wel bij, de rest ook. Zoniet draaien ze door.
Wij niet, onze keuze hebben wij gemaakt.
groetjes,
pat

Kutanciauxkes

by soepkommandant Uilenspieghel Monday, Nov. 04, 2002 at 10:32 AM

Ik ben de allerlaatste persoon op aarde die het wil opnemen voor Bert trillen-mijn-onderlippen-wel-genoeg Anciaux, maar zolang de tegenstanders van het (Vlaams)nationalisme het kutniveautje hebben van ene JPE ("twee volkeren al voor 1302", mens JPE, verkeer jij in een permanent delirium of wat ?), prijs ik mezelf gelukkig.

O ja, neem het maar op voor JahJAh, jullie nieuwe god, bij gebrek aan beters aan de linkerzijde. Dit zegt waarlijk genoeg over jullie eigen niveau dat jullie moslimintegristen als linkse heilsprofeten moeten aanzien, arme linkerzijde in Vlaanderen ..

Ik hoop dat er straks een voorman opstaat die het opneemt voor de kakketoe-gemeenschap in ons land en ons allen aanraadt effe ionisch te gaan springen, maar dan wel links hé...Mag die dan ook door jullie opgehemeld worden ?

Weet je, als ik een Dewinter en een JahJah bezig hoor, dan bekruipt me een heel vies gevoel. Dan zie ik twee dezelfde tirranieke volksverlakkers en racisten voor me, twee homofoben (jajaja, thuis doen ze wat ze willen..DUH !), twee macho's (jajaja, de vrouwen hebben het supergoed in de Islam en aan de Vlaemsche haard), twee perfide debatteurs, twee cocoonnationalisten, twee anti-emancipatoren, twee anti-democraten.

Maar goed, ieder kiest zijn eigen vrienden. Ik weet alvast wie ik als democratisch volksnationalist NIET tot mijn bondgenoten reken. Of handelen jullie volgens het principe 'the enemy of my enemy is my friend" ? Ah bon, wel denk dan nog eens effe aan de collaboratie.

Dedjuh toch, wat heeft de linkerzijde een armtierig karakter. Zo komen jullie er NOOIT ! En dat is verdomd spijtig, maar je eigen schuld.

oude kip kook je.

by pat Monday, Nov. 04, 2002 at 6:13 PM

soepkommandant Uilenspieghel,
Céline had tenminste nog stijl.
Oude kippen kan je alleen koken, goed genoeg voor soep.
Uilenspieghel had lef en humor.
linkerzijde, rechterarm, alleen soepkommandant krijgt het warm.
hi,
pat

Vanop de laatste rij

by Een oud-JPE fan Monday, Nov. 04, 2002 at 7:08 PM

JPE, uw artikels halen geen niveau meer. Tijd voor een korte vakantie?

Vraag voor Snoepkommandant U: jullie zijn aan de macht, toch duik jij onder: paranoïde ?

by jpe Monday, Nov. 04, 2002 at 8:49 PM

SU: is dit ook van jou ": Vanop de laatste rij by Een oud-JPE fan 8:08pm Mon Nov 4 '02 " ?? Ik wil verdomme geen fans. Wel mensen die zelf hun hersenen gebruiken.

En nog een 2de vraag Snoepkieken Builenspieghel: waarom geef jij je echte naam niet ? De Vlaamsch nationalisten hebben het toch voor het zeggen in 'Vlaanderen' ? Zelfs in Limburg goddomme. En in de SPA.

En dan nog duik jij onder. Djiezus man, jij moet wel heel paranoïde zijn ...

Of ben je misschien één van die vele nationalistische Vlaminchen die voor één of andere Amerikaanse multinational werken ? En wil je dat voor ons geheim houden ? Ik ken er zo heel wat in de Vlaamsche beweging. Eerst de Walen buiten, dan de Amerikanen binnen ... Consequent is dat wel.

PS Dit is de laatste keer dat ik op jou reageer als je aan het schelden gaat, want we willen hier over de inhoud discussiëren, niet elkaar onderuit halen. Is soms grappig met jou, maar ook stom tijdverlies.

En KaM: bedankt voor jouw interessante commentaar. En Pat ook.