arch/ive/ief (2000 - 2005)

Actie aan de Antwerpse Gemeenteraad

by Laurent Nelen Sunday, Nov. 03, 2002 at 5:31 PM

dinsdag 5 november wordt er een pamfletactie gehouden aan de Antwerpse gemeenteraad. Dit kan dan ineens de anti-oorlogsmobilisatie in Antwerpen inluiden!

hey allemaal,

Dit Antwerps Anti Oorlogscomité verenigt heel wat mensen die daarvoor nog nergens actief waren. Het lijkt me dan ook boeiend dat alle anti-oorlogsactivisten in Antwerpen elkaar ontmoeten op deze actie, die niet uitgaat van één of andere partij of organisatie, maar van een simpel comitéetje. Er is al een pamflet gemaakt om uit te delen aan de gemeenteraad, dus daar moet je niet meer zelf voor zorgen. Dit verhindert echter niet dat we het stadhuis kunnen onveilig maken met wat vlaggen, een gekke outfit of eender wat dan ook. Wie heeft er zin om ook op potten te trommelen?

Allez, alle Antwerpse oorlogsactivisten daarheen!

Antwerpse haven wapenvrij!

Actie aan de gemeenteraad op dinsdag 5 november om 18h15

plaats van samenkomst: aan het standbeeld van de ‘Buildrager'
op de Suikerrui, naast het Stadhuis.


Zaterdag 19 oktober vond er op initiatief van Vonk een actie plaats tegen het gebruik van de Antwerpse haven voor Amerikaanse wapentransporten. Na deze geslaagde actie richtten een vijftigtal actievoerders het Antwerps Anti-Oorlogscomité (AAOC) op om verder campagne te voeren tegen de oorlog en de rol van de havens daarin.

De volgende actie van het AAOC zal doorgaan op 5 november aan de gemeenteraad. Wij willen dat de gemeenteraad van Antwerpen, en zeker de partijen die beweren tegen de oorlog te zijn, namelijk SP.A en Agalev, de daad bij het woord voegen en verzet aantekenen tegen het gebruik van de haven voor Amerikaanse wapentransporten.
Zorg dat je erbij bent en spreek nog zoveel mogelijk mensen aan!

Het AAOC heeft het volgende eisenplatform:

lBelgische havens wapenvrij!
lVoor een syndicale boycot (dokwerkers, havenkapiteinsdiensten
en andere mensen die met het transport te maken hebben)
lBelgië uit de NAVO, de NAVO uit België!
lStop het embargo tegen Irak!


Het AAOC wil de brede anti-oorlogsbeweging in België niet vervangen en schakelt zich dan ook in voor de mobilisatie van de grote anti-oorlogsmanifestatie op zondag 17 november om 14 uur in Brussel. Contacteer ons secretariaat , Handelsstraat 53, 2060 Antwerpen, tel. (03)295.58.19 als je samen met het AAOC naar de betoging wil of als je campagnemateriaal voor de betoging wil verspreiden op je school.

Als de oorlog uitbreekt, dan roept het AAOC ook op om op de eerste dag van de oorlog met alle scholieren en studenten in Antwerpen in staking te gaan en te verzamelen om 13 uur op de Groenplaats. Werkenden roepen we op om te verzamelen om 19 uur op de Groenplaats.