arch/ive/ief (2000 - 2005)

Geen oorlog om olie! Stop Bush!

by Jef Heyvaerts Saturday, Nov. 02, 2002 at 3:22 PM

Geen oorlog om olie! Stop Bush!

Geen oorlog om olie! Stop Bush!

Onderstaande foto kreeg ik doorgestuurd van een vriend die zich met kinderpoppentheater bezighoudt. Zijn vriend David Zeng uit Quangzhou, China, nam deze foto op een massabetoging tegen de dreigende oorlog waar bijna 400.000 mensen aanwezig waren. Deze manifestatie had plaats op 28/9, maar 't is mij niet helemaal duidelijk wáár die manifestatie eigenlijk plaatshad. Londen? New Delhi?

foto

by jef Saturday, Nov. 02, 2002 at 3:24 PM

Zeggis

by Kevin Saturday, Nov. 02, 2002 at 3:27 PM

Das al de 2de keer maar telkens zonder foto... is dit een teaser ofzo???

mijn fout

by guido Saturday, Nov. 02, 2002 at 3:35 PM

mijn fout, kan me momenteel niet zo concentreren. ;)

Bedankt Guido.

by Jef H. Saturday, Nov. 02, 2002 at 4:44 PM

Bedankt Guido, om me met het posten van deze foto een handje toe te steken. Zal binnenkort eens aan een maat vragen hoe ik praktisch zo'n foto post. Zo kan ik het binnenkort ook zelf.

Censuur?

by lezer Sunday, Nov. 03, 2002 at 1:16 PM

Gisteren stond hier nog een interessante bijdrage, gepost door ene kAm: "Een andere kijk op ...Saddam" plus een aantal degelijke commentaren. Waarom wordt die nu verborgen?
Wij zijn heel benieuwd naar de reactie van indymedia!

't was copyright

by Libby Sunday, Nov. 03, 2002 at 1:50 PM

en daarom werd het verborgen, KaM kan het natuurlijk herschrijven en opnieuw posten hé

PBS

by KaM Sunday, Nov. 03, 2002 at 2:25 PM

E-mailtje ontvangen.
by KaM 2:55pm Sat Nov 2 '02

Ik heb mijn e-mail adres achtergelaten en ik heb de mail nu pas ontvangen. Sorry dus dat ik op die manier reageerde. Ik vond het gewoon een goed artikel die de lezers op Indymdia wel zou interesseren. Ik dacht dat ,bepaalde, mensen van Indymedia het moeilijk hadden met de inhoud en dat ze het daarom hebben verwijderd. Weet ik veel. Ik dacht trouwens dat dit kon mits dat je de bron vermelde wat ik ook heb gedaan. PBS is trouwens niet-commercieel en ik heb ook geen commerciële bedoelingen met dit artikel.

Groetjes.

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/saddam/interviews/aburish.html

Op die site staan ook interviews met alle hoofdrolspelers in dit conflict. Zeker de moeite de waard om te bekijken voor iedereen die meer wil weten over Saddam, Irak, de rol van de Vs etc.... Het zegt ook veel over de buitenlandse politiek van de VS, de manier waarop ze mensen gebruiken om ze dan weg te gooien als ze niet meer nodig zijn. Het verklaart ook de ,populariteit, van Saddam in de Arabische wereld etc.....

Straffe kost!!

by Henri D. Sunday, Nov. 03, 2002 at 2:52 PM

Straks gaat de LSP nog beweren dat Saddam een Stalinist is, en dat Irak eigenlijk een Stalinistische staat is... Verklaard waarom de LSP van Saddam af willen... De laatste tijd spuien ze meer kritiek op Saddam dan op Bush... Laat staan uit welke bronnen ze citeren! CIA bronnen schuwen ze niet, zolang het maar tegen de kar van het Marxisme Leninisme is!

Intrigant

by KaM Sunday, Nov. 03, 2002 at 3:19 PM

Hé intrigant. Wie begint er opnieuw partijpolitieke spelletjes te spelen? Heb je niets beter te doen op een zondagnamiddag dan af te komen met die zever. Heb ik gezegd dat Saddam een stalinist is? Nee dus.

Ik vond het gewoon een goed interview. De moeite waard om te lezen. Het verklaart waarom onze stalinistische vrienden Saddam zo'n toffe pé vinden. Het is niet leuk om te moeten lezen zeker dat uw goede vriend Saddam met hulp van lijsten die hij van de Cia heeft gekregen de hele Iraakse communistische (sociaal-fascistische voor onze stalinistische vrienden) partij heeft uitgemoord om aan de macht te komen? Dat hij met steun van de Cia het verzet van de koerden en sji-ieten heeft gebroken. etc.....

Er staan trouwens ook interviews met Tariq Aziz, Koerdische leiders, wapeninspecteurs, militaire en politieke leiders (Powell, Thatcher, Gorbi etc......). Voor iedereen wat dus.

Het is toch belangrijk om te weten hoe ze denken, waarom ze iets doen, hoe beslissingen worden genomen, welke belangen op het spel staan om te kunnen reageren? Er stond vandaag trouwens een leuk artikeltje in de Guardian over de verdeling van de olievelden in Irak na de oorlog. Maar het lezen van burgerlijke kranten is een imperialistische activiteit zeker?

Als je het standpunt van de LSP wil weten surf dan gewoon naar onze website of stuur een mailtje maar stop gewoon met die zever op Indymedia.

Vraagje.

by KaM Sunday, Nov. 03, 2002 at 3:44 PM

Ik had trouwens nog vraagje aan de PVDA'ers op Indymedia.

Als iemand iets zegt of iets schrijft dat niet in jullie kraam past zeggen jullie dan altijd dat hij/zij werkt voor de CIA? Er is jullie ,waarheid, en er is de CIA. Was Trotski volgens jullie ook geen agent van de CIA?

Andere Indymedia lezers gelieve veiliger oorden op te zoeken want deze pagina is verdoemd.

Vraagje??

by Henri D. Sunday, Nov. 03, 2002 at 4:40 PM

KaM By the way de titel ging over geen oorlog om olie stop Bush en jioj begint af te geven op Saddam. Kritiek geven op Saddam is precies makkelijker dan Bush voor jou!!

Waar?

by KaM Sunday, Nov. 03, 2002 at 5:07 PM

Waar geef ik af op Saddam (voor jij tussenkwam op deze pagina)? Ik lees dat iemand m'n artikeltje interessant vond daarom wou ik zo vriendelijk zijn om het adres nog een keertje door te geven zodat die persoon het kon vinden.

Da's alles, trouwens als je wil weten waarom de VS Irak wil aanvallen moet je jezelf toch een beetje kunnen informeren? Een beetje achtergrond kan nooit geen kwaad.

Geen ruzie maken, ik wilde alleen maar een fotootje...

by Jef Heyvaerts Sunday, Nov. 03, 2002 at 10:32 PM

publiceren... . Snifsnif. Groet, JH. P.S.: Of was deze foto al eens ergens gepubliceerd? Trouwens, welke manifestatie wordt bedoelt met de 28e september?

Intifada

by Libby Sunday, Nov. 03, 2002 at 11:32 PM

Hoi Jef,

28 september was de herdenking van de tweede verjaardag van de Al Aqsa intifada.

Groetjes,

Libby