arch/ive/ief (2000 - 2005)

Syndicalisten tegen de oorlog!
by Silvio Marra Thursday October 31, 2002 at 06:46 PM
syndicalistentegenoorlog@hotmail.com 02/537.46.35 Fierlantstraat 27, 1190 Brussel

We roepen alle vakbondsmilitanten, met hun organisaties, op om een coördinatie uit te bouwen om initiativen te organiseren tegen de oorlog.

Syndicalisten tegen de oorlog!

Wij, in België actieve vakbondsmilitanten in verschillende vakbonden en centrales, geëngageerd in de dagelijkse strijd van de arbeiders, strijdend voor meer vrijheid, voor de vrede en tegen het racisme, doen een oproep aan de werkers om zich te verzetten tegen de sinds lange tijd door de Amerikaanse leiders voorbereide oorlog tegen het Irakese volk.
Het gaat om een oorlog om de militaire, politieke en economische overheersing van de Verenigde Staten in de wereld te versterken. Voor het ogenblik verzetten de meeste Europese leiders zich in woorden tegen een aanval op Irak. Maar wanneer het conflict uitbreekt zullen deze Europese leiders zich snel achter de Verenigde Staten scharen. Het leidt geen twijfel dat deze oorlog ontelbare slachtoffers zal maken onder de Irakese burgerbevolking die reeds tien jaar een moordend embargo ondergaat dat wordt opgelegd door de grote mogendheden met de zegen van de V.N.
Deze oorlog zal ook rechtstreekse gevolgen hebben hier in België, een verhoging van het racisme, een stijging van de prijzen (stookolie, benzine), beperking van de democratische vrijheden.
Daarom roepen we alle vakbondsmilitanten, met hun organisaties, op om een coördinatie uit te bouwen om initiatieven te organiseren tegen de oorlog.
Geld voor tewerkstelling, scholen, gezondheid, woning, en niet voor de oorlog!
Alleen de eenheid van de arbeiders kan vrede brengen in de wereld!

Naam, Voornaam:
Adres:
Vakbond / Onderneming:
Tel / GSM:
E-mail:

Deze oproep gaat uit van de Beweging voor Vakbondsvernieuwing (Brussel) in het ABVV en in het ACV.

Terug te sturen naar de verantwoordelijke uitgever: Silvio Marra, Fierlantstraat 27, 1190 Brussel (tel. 02/537.46.35) syndicalistentegenoorlog@hotmail.com