arch/ive/ief (2000 - 2005)

EU meets en greets Russia in Brussels!!!!!
by Rioteck Wednesday October 30, 2002 at 10:35 AM
rioteck@hotmail.com 0479/51.71.72 Achter De Wacht

Naar aanleiding van het Tsjetsjeens wereldcongres in Denemarken, heeft rusland geweigerd aan de volgende EU-Rusland top deel te nemen, indien deze niet werd verplaatst.

Naar aanleiding van het Tsjetsjeens wereldcongres in Denemarken, heeft rusland geweigerd aan de volgende EU-Rusland top deel te nemen, indien deze niet werd verplaatst. We hebben weer de hoofdvogel afgeschoten, want Poetin en zijn afgezanten krijgen de kans hier in het Brusselse hun haat jegens de Tsjetsjeense bevolking te verspreiden. Poetin, die gedurende de laatste verkiezingen beloofde aan zowel de Russische als de Tsjetsjeense bevolking dat hij de oorlog in Tsjetsjenïe zo rap mogelijk zou beëindigen, heeft de voorbije week zijn ware gelaat getoond en sleurt andere landen in zijn "strijd tegen het terrorisme" mee:

(De Standaard 30/10/2002) KOPENHAGEN - De Deense politie heeft vanmorgen de Tsjetsjeense politicus Achmed Zakajev aangehouden. Zakajev had als persoonlijk gezant van de Tsjetsjeense president Aslan Maschadov deelgenomen aan het Tsjetsjeens wereldcongres dat de afgelopen dagen in Kopenhagen is gehouden.

De naam van Zakajev staat op een lijst van vermoedelijke terroristen die het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren publiceerde.

Nu was mijn vraag eigenlijk of er iets gepland is tegen deze samenkomst? zijn er organisaties die iets wileen organiseren of zo? Laat me anders gauw iets weten.

Riot!