arch/ive/ief (2000 - 2005)

Fabricom wil niet meer
by pat Tuesday October 29, 2002 at 10:19 AM
mA.f@pandora.be 0497/990358 lappersfortbos

speech van de bezetter tijdens "de stormachtige opkuisaktie" Lappersfortbos

audio: MP3 at 3.2 mebibytes

Bos wordt niet verkocht

- Fabricom wil niet meer
- Fabricom met loco Moenaert en z'n benden zijn NOOIT echt kandidaat verkopers geweest.
- Fabricom heeft dit stuk, via politieke lobbywerk in handen gekregen voor een belachelijke prijs.
(Mijnheer Defauw zijn vrije Tribune ten spijt : als hij stelt dat we op iemand zijn eigendom zitten. Een bedrijf als Frabricom, krijgt via hun lobbywerk "onvoorstelbare" voordelen uit onze kas, onze betaalde belastingen. Ik zit m.a.w mijnheer Defauw voor een groot stuk in m'n eigen bos, samen met de 4000 betogers van zondag ll.)
- Maar laten we terugkeren naar wat Moenaert aan z'n ‘bevriende lokale pers" duidelijk maakt.
- Minister Dua zou nooit "fatsoenlijk" zijn geweest: het zijn belachelijke prijzen die zij Koning Fabricom bood. Een belachelijke prijs voor Koning Fabricom, met weeral, mijnheer Defauw, onze belastingcenten . Onderhandelen, Koning Fabricom, moet ietsje ernstiger zijn.Of is er hier een deal tussen Moenaert en z'n bende en Fabricom en ook daar zouden wij activisten niet van schrikken. Wie betaalde een deel van de zitjes in de cultuurtempel? Wie is de sponsor van het "Circus 2002". Moenaert en de zijnen gaven voor dit gehele gebeuren ± 4 miljard ouder franken uit.
Nogmaals, Defauw, (ACV-strekking), met het geld van de belastingbetaler: de gewone kleine man.
Als dan een minister het voor ons opneemt: "de bende ongewassen, stinkende langharig schorremorrie", dan weten Moenaert, Boydens, Van den Bilcke geen raad meer met hun sociaal imago. Neen, bedrog, leugen, het criminaliseren van de activisten is nog hun enige toevlucht.
Ja, mijnheer Moenaert, dit is de platte, provincialistische, laag bij de grondse manier van uw politiek spel. Burgemeester van de culturele hoofdstad van Europa…
Ik weet beter, maar dit had ik u, Moenaert, reeds gezegd in de laatste gemeenteraadzitting: een Vrije Burger in het Brugse Vrije.
- Tot slot "onteigenen". Dit kan Vera Dua niet, want de bestemming is door de BPA Ten Briele, industriegrond.
- Moenaert kan dit alles vlugger oplossen indien hij de BPA wijzigt.
- Maar deze ACV-er en z'n bende zijn te fundamentalistisch. Nogmaals Moenaert en schepenen draaien de Brugse bevolking een rad voor de ogen. En dit met het stilzwijgend medeweten van de locale pers of moet ik zeggen gemuilkorfde locale pers.

fabricom??
by dirk vandewiele Wednesday October 30, 2002 at 02:36 AM

hmm?? al iemand nagegaan wat fabricom betaalde in de jaren zeventig voor dit bos? voor zover ik vernam zou het zo'n slordige 1 bef/m² geweest zijn... en dan zou fabricom nu beweren (met steun van "onze" burgemeester) dat ons vera een oneerbaar voorstel zou doen???
al iemand uitgerekend hoeveel procent winst dit is per jaar?
zelfs de beurs in haar hoogdagen kon nog geen 500% winst per jaar garanderen.. en zelfs dit blijkt voor fabricom niet meer voldoende.
Zouden we met zijn allen niet eens overwegen zelf onze electriciteit te maken, aardgas te importeren enz.. als die gasten zo'n winstmarges gewoon zijn, moet die buisiness wel de moeite lonen lijkt me, en dan kopen we met "onze" winst gewoon da boske op, desnoods voor 100miljoen euro

elektrabel
by Wim S Wednesday October 30, 2002 at 02:35 PM

Mijn keuze is al gemaakt, zodra de markt open is stap ik over op een andere elektriciteitsproducent.

wim
by guido Thursday October 31, 2002 at 12:30 PM

Wim, ken je een elektriciteitsproducenten die aan eerlijke handel doen?

achthonderdnegentigduizend
by korst Tuesday November 05, 2002 at 07:33 PM

fabricom heft hett bos ooit (zo'n 15 jaar geleden (niet in een keer)) voor 890 000 pleuro gekocht. dus zelfs het bod van Dua (2 900 000 neuro) is al veel te veel betaald.

VIVA L'ANARCHIA

Eerlijke elektriciteitsproducent
by Agua121 Monday December 30, 2002 at 11:23 PM

Interelectra was toch niet slecht bezig, dacht ik. Het was Electrabel bijna gelukt om het windmolenpark in Zeebrugge door wanbeheer om zeep te helpen. Er werd een verkoop georganiseerd, en dit Limburgse bedrijf, dat van rationeel energiegebruik haar handelsmerk maakte, betaalde er een pak meer voor dan Electrabel zelf had geboden. Zij slaagden erin het park opnieuw te doen bloeien. Het is mij eveneens opgevallen dat minister Stevaert (SPA) daar toen een mooie voortrekkersrol heeft vervuld. Voor mij kan dat tellen.