arch/ive/ief (2000 - 2005)

Op 10 november het verzet van het Palestijnse en Iraakse volk steunen
by Zohra Otman Monday October 28, 2002 at 03:13 PM

De oorlogszucht van de Amerikanen is sedert de val van Berlijnse muur grenzeloos geworden. Ze zijn bereid een heel volk uit te moorden om de controle te krijgen over de olierijkdommen van Irak en hun supprematie over het hele Midden-Oosten te verzekeren. Ik beschouw het als een plicht het gerechtvaardigd verzet van de Palestijnen en het Iraakse volk te steunen.

Voor wie nog gelooft dat globalisering ook een goede kant heeft, kan in Palestina en Irak zien welke toekomst het Amerikaans imperialisme voor de mensheid heeft. Deze landen staan in de frontlinie. Hun gevecht is cruciaal voor de vrijheidsbewegingen in alle landen van de Derde Wereld en voor de situatie van de arbeiders bij ons.

Waarom weigeren de organisatoren van de ngo-betoging van 17 november een kat een kat te noemen? De Europese politiek steunt al tien jaar het embargo en is dus mee verantwoordelijk voor de miljoenen onschuldige Iraakse slachtoffers, of de Iraakse genocide. Inspecteurs sturen naar Irak? Waarvoor? Om de oorlog voor te bereiden? Ik wil niet in een betoging lopen waarin Belgische politici hun gezicht komen redden, terwijl ze niets doen tegen het feit dat het Volksfront voor Bevrijding van Palestina (PFLP) op de Europese terroristenlijst is gezet, terwijl ze akkoord gaan met wapenleveringen aan Nepal en met de aanwezigheid van Amerikaanse kernbommen in Kleine Brogel. Ik wil samen betogen met iedereen die consequent het verzet van de Palestijnen en het Iraakse volk steunt tegen de "United States of aggression".

solidair?
by Murat Monday October 28, 2002 at 05:40 PM

Waar was de PVDA op de betoging tegen de "zwarte lijst" (Europese terroristenlijst) zaterdag in Brussel? Behalve één solidairverkoper heb ik er niemand gezien...
Niet door de PvdA georganiseerd, dus niet meedoen?

Alomtegenwoordig
by Bert De Belder Tuesday October 29, 2002 at 09:42 AM
bert.de.belder@skynet.be

De PVDA was wel degelijk aanwezig op de betoging tegen de 'zwarte lijst' (met meer dan "één Solidairverkoper"), en heeft mee de oproep hiervoor ondertekend. De PVDA staat op de eerste rij om tegen die lijst actie te voeren, zowel met politieke als met juridische middelen. De campagne tegen het op de EU-terroristenlijst plaatsen van Jose Maria Sison, de Filippijnse revolutionaire leider, is daarvan maar één van de voorbeelden (http://www.defendsison.be).
Tegelijk kan de PVDA moeilijk in groten getale alomtegenwoordig zijn. Diezelfde dag was het Vredesloop in Ieper, er waren de acties rond de arbeidsongevallen in Cockerill-Sambre en in de Antwerpse haven.
En tenslotte nog even duidelijk maken dat de democratische rechten verdedigen tegen de zwarte lijst niet betekent dat daarmee ook de visie en strategie van alle deelnemende organisaties verdedigd wordt. Zie de terechte opmerkingen op Indymedia over de vele Europese "volksnationalisten" die deze betoging bevolkten.

re: waar is mijn posting naartoe
by Fatiha Wednesday October 30, 2002 at 09:23 AM

Gebruik dan je echte naam en geen racistische nep-namen!