arch/ive/ief (2000 - 2005)

Eurotop in Brussel: hou uw ramen dicht
by christophe c. Friday October 25, 2002 at 07:34 PM

Dit weekend vergaderen de premiers en staatshoofden van de Europese Unie in een hermetisch afgesloten Europawijk. Hoewel de antiglobalisten geen grote betoging hebben gepland, zijn de politiediensten waakzaam.

Dat ze waakzaam zijn, bewezen agenten van de federale politie gisterenavond. Zij vielen gisteren binnen in een appartement in de Froissartstraat omdat ... er een raam open stond.
Het raam kijkt uit op een ingang die gebruikt wordt door de heren excellenties. Het openstaande raam werd om 21u30 opgemerkt door agenten van de speciale eenheid. Na overleg met het commando besloten zij het appartement binnen te vallen. Aangezien er op dat moment niemand thuis was, waren zij verplicht met veel geweld de deur te forceren. De politie liet weten dat ze niets verdachts gevonden hebben.
(Bron: Belga)

Waarover gaat de top?
by Stijn O. Friday October 25, 2002 at 08:22 PM

Voor diegenen die zich afvragen waarover de top gaat..

De top is een buitengewone Europese Raad (zoals er vorig jaar ook al een was in Brussel over strijd tegen terrorisme 21/9/2001). Deze keer is het de bedoeling de toelating van 10 nieuwe lidstaten in 2004 goed te keuren.

Andere thema's
- Kalingrad
- rapport over vooruitgang Europese Conventie

Meer: <http://ue.eu.int/newsroom/NewMain.asp?LANG=1>