arch/ive/ief (2000 - 2005)

Meningen
by Tanja D Friday October 25, 2002 at 12:15 PM
tanja@mail.be

Dit forum heb ik gevonden op de site van zappybaby. www.zappybaby.be(bij alle forums-diversen-Lappersfort) http://www.zappybaby.be/forum_all/index.cfm/fuseaction/thread/CFB/1/TID/351359/StartRow/1.cfm

Lappersfort

Datum van verzending: okt 24, 2002 13:31

--------------------------------------------------------------------------------

Graag had ik wat meningen geweten over het dossier Lappersfort zonder altijd die rechtstreeks betrokken mensen te moeten horen.

Schrijven(typen maar), zowel positief als negatief!!!


Datum van verzending: okt 24, 2002 14:13

--------------------------------------------------------------------------------

de bezetters van het bos hadden daar echt niets verloren.
Het probleem van heel die zaak is dat het bos in handen is van een privè persoon. De stad Brugge of de overheid had allang geleden dat bos moeten kopen en het als natuurgebied beschermen.
En het rare van al is dat het blijkbaar kan verkocht worden als industriegrond. Wie heeft da in den tijd goedgekeurd? Waar zaten onze groene jongens dan???
Heb ge die gasten die da bos bezet hebben als eens goed bekeken. Echte schooiers die al zwalpend van boom tot boom steun zochten wegens veel te veel drugs in hun lijf.
De fout zit hem bij de overheid die nooit iets gedaan heeft om het grondgebied als bos te beschermen.


ikke

Datum van verzending: okt 24, 2002 15:18

--------------------------------------------------------------------------------

zeg wel hebt ge dat bos gezien: dat behoort dan een bos PROPER te houden!!! Ze hadden meer werk om op te kuisen dan ze eruit te krijgen. T'is toch waar, bezetten kunnen ze goed, maar proper houden, how, how! Nooit van gehoord! Stelletje schooiers en OCMW'ers! Hebben niets beter te doen dan een paar maand in een boom te hangen, en daar betalen wij dan belastingen voor! T'is schandalig!!!


Datum van verzending: okt 24, 2002 15:43

--------------------------------------------------------------------------------

Heu... ligt dat nu aan mij of wat maar ik begrijp die eerste reactie niet goed (en de tweede ook al niet eigenlijk). Je vindt dat het Lappersfort moet blijven maar je bent supernegatief over de mensen die actie voeren om het te behouden ?
Inderdaad, Brugge had nooit mogen toelaten om er industriegebied van te maken, maar ze deden het wél en gelukkig zijn er dan mensen die dat niet pikken. En dat ze joints roken, dreadlocks hebben, er niet te proper uitzien,... daar heb ik nu eens GEEN last van. Zolang ik ze niet ruik en hoor tot hier kan me dat geen barst schelen. Ik denk dat die gasten perfect het nuttige aan het aangename weten te koppelen : nuttige = bos redden (hoop ik !), aangename = gezellig wonen in de "wildernis" met gelijkgestemden.
Dat madammen met een tailleurke daar niet tussen gaan wonen kan ik begrijpen, maar dan moeten ze wel hun geschminkte kwebbel houden over die die het wel doen ! Excuseer voor de harde uitval, maar die kritiek van jullie sloeg nergens op. Zeker die uitspraak over o.c.m.w.'ers. Wat is daar nu mis mee ???? En neeje, ik zit niet aan het o.c.m.w. !



Inge


Datum van verzending: okt 24, 2002 17:12

--------------------------------------------------------------------------------

Nee, het ligt niet aan jou. Ik vraag me af of bovenstaande schrijfsters eigenlijk weten wat ze geschreven hebben. We mogen al blij zijn dat die gasten actie wilden voeren ! Ik was ontsteld over het feit dat de burgemeester opdracht gegeven had het bos te ontruimen terwijl er al een afspraak gemaakt was tussen Dua en Fabricom om een verkoop te regelen. Er is al zo weinig groen te bespeuren in Brugge. Ik vind het maar goed dat die mensen er zolang voor "gevochten" hebben. Ze weten tenminste waar ze voor staan in het leven. Waren er maar meer aan het OCMW die zo actie wilden voeren i.p.v. te teren op de maatschappij zoals zoveel anderen die geen werk en geld hebben, maar wel met een BMW rond kunnen rijden !



Datum van verzending: okt 24, 2002 17:16

--------------------------------------------------------------------------------

Moenaert verdient een medaille. Ik kan die man niet rieken of zien maar hij heeft de rechtspraak laten uitvoeren. De bezetters het bos uit!
Nog nooit van vrije markt economie gehoord. Da bos is eigendom van een privé persoon, niet van een stelletje werkschuw crapuul.


Datum van verzending: okt 24, 2002 17:17

--------------------------------------------------------------------------------

stelletje communisten

Datum van verzending: okt 24, 2002 19:09

--------------------------------------------------------------------------------

Ja, dien onnozelaar is voor een keertje consequent geweest. Zou hij beter op andere gebieden zijn.
En die medaille ?


Dat hij die maar steekt waar de zon nooit schijnt !


Datum van verzending: okt 24, 2002 19:31

--------------------------------------------------------------------------------

Iedereen zit maar te vitten op dat "werkschuw krapuul", maar dat zijn wel nog de enigen die zich inzetten voor een goed doel. De mensen met een job zie ik ginder niet gaan zitten (of ergens anders voor een ander doel). En dan spreek ik ook over mezelf (ben ook werkende mens). Ik heb dus wel respect voor de inzet van die mensen, gewoon al omdat ik het mezelf niet zie doen...
Dat het nu net een stort is in het bos komt wel doordat ze ("de ontruimingsdienst") tijdens de ontruiming alles kapot gemaakt hebben. Het kamp was opgebouwd met de middelen die ze hadden en niet met top-klasse bouwmaterialen, dat geeft dus achteraf bij afbraak wel een rommel!

(voor iedereen me afbreekt: ik ben zelf geen alternatief uitziend persoon, maar heb wel respect voor die mensen. Sommigen zullen waarschijnlijk meer respect gehad hebben als ze daar allemaal met een maatpak en een mooi geknipt kopje hadden gezeten...)



Liesbet


Datum van verzending: okt 25, 2002 08:39

--------------------------------------------------------------------------------

Aan de anonieme vrije-markt-fan:

Ik hoop dat je nog altijd zo achter die vrije markt staat de dag dat er in heel Vlaanderen geen enkel stukje groen meer is wegens allemaal verkocht aan de vrije markt, die er industrie- en kantorenterreinen van gemaakt hebben. Dat de luchtvervuiling daardoor altijd maar toeneemt en bijna de helft van onze kinderen moet puffen of aërosollen, who cares, als de vrije markt maar wint! Of de dag dat de gezondheidszorg volledig aan de vrije markt overgelaten wordt en je daardoor een levensnoodzakelijke, dure operatie voor je kind bv. niet kan betalen. Of de dag dat ons onderwijs ook naar de vrije markt gaat, zodat we allemaal torenhoge schoolrekeningen mogen betalen. Ik ben benieuwd wat je dan gaat zeggen over uw vrije markt.
Vrije markt is een keuze gemaakt door mensen, géén natuurwet!

En op de oorspronkelijke vraag: ik heb ook veel respect voor de bezetters, die het daar in weer en wind meer dan een jaar hebben volgehouden. Dat ze er slordig bijlopen, stoort me persoonlijk ook niet. Schone schijn is niet alles. Die mannen van Fabricom in hun kostuumkes zien er misschien proper uit, maar hun ideëen zijn allesbehalve. Er is al zo weinig groen in Vlaanderen, we zijn eigenlijk 1 groot verstedelijkt gebied geworden. En dan het laatste restje ook nog verprutsen puur uit winstbejag, schandalig! En Moenaert die het bos laat ontruimen net op het moment dat er onderhandelingen waren tussen Fabricom en de Vlaamse Regering om het bos te verkopen: schandalig! 'Midden de mensen', tarara, 'midden de mensen met geld' zeker.


Leve het Lappersfort
by Klaas Sunday October 27, 2002 at 09:32 PM
klaasvenmans@ieg.com.br

Yo iedereen,

'k ben Klaas, 15 jar en woon in Gistel.
Op 20 Oktober ben 'k speciaal naar Brugge gekomen om mee te betogen en ben erg blij da der zoveel volk aanwezig was.
Die rottige Moenaert kan nu toch wel al ne keer nadenken wat hij heeft gedaan.
Hij heeft iedereen erg teleurgesteld.
Ook de Federale Politie heeft weer z'n beste beentje voorgezet.
België kon weer tonen hoe vredevol en goed de politiewerking hier is!
Proficiat aan de geweldloze politie!
Ik ben nie alleen communist, anti-globalist en anti-kapitalist ma ben 100% voorstander voor het behoud van 't Lappersfort.
En proficiat voor de bezetters, want een jaar lang in die hoge bomen in die vochtige hutten, in de hagel en de sneeuw, dit verdiend geen bloemetje maar een bos.
Moenaert denk ff na, ook Fabrikom zou wel eens mogen nadenken want hun naam is ook erg populair geworden!
Behoud het lappersfort!

Alvast veel succes,

Klaas

Schooiers en werkschuw tuig???????
by Griet Sunday October 27, 2002 at 11:36 PM

Zelf ben ik een full-time werkende en gehuwde moeder van twee kinderen. Ik heb nooit gebruik moeten maken van het OCMW of wat dan ook.
Ik vind de reactie van mensen die spreken over werkschuw tuig, vuilaards,... enz beneden alle peil. Het gaat duidelijk om mensen die nog nooit een gesprek gehad hebben met deze mensen, die zomaar 14 maanden regen en wind hebben getrotseerd voor de goede zaak. Wie doet het hen na???? In het begin stond ik ook wat huiverig tegenover deze mensen, maar ik heb de stap gezet naar hen toe en ik leerde ze kennen: STUK VOOR STUK TOFFE GASTEN die leven met meer waarden dan veel bureaucraten in maatpak en dure auto. Ik durf uit de grond van mijn hart zeggen: ik ben blij dat ik deze mensen heb leren kennen. Ze hebben mijn ogen wat meer laten opengaan. Ze hebben mij dingen leren zien die ik vroeger niet zag. Ze hebben mij weer wat meer liefde voor het milieu en de natuur bijgebracht.
Wie is er bereid om van de laatste €100 die men heeft de helft aan een goed doel te geven? Wel ik heb deze jonge mensen dit weten doen. Er zijn mensen bij die werken en die zorgen voor het onderhoud van de groep. Ze delen alles wat ze hebben. Wie doet hen dat na?????
Als je mensen wil veroordelen, ga er dan eerst op zijn minst eens mee praten!!!
Over Fabricom en Moenaert wil ik dan nog geen uitspraken doen, maar dat geld hier alles te vertellen heeft, dat staat vast. Dat is vandaag de dag de basis van onze maatschappij. Ik hoop dat mijn kinderen kunnen opgroeien met andere waarden. Ik hoop dat ze het leefklimaat krijgen dat ze verdienen en daarvoor zal ons beleid eens eindelijk moeten verder leren kijken dan hun neus lang is.

ff anticiperen
by jan Monday October 28, 2002 at 02:13 PM

Schone schijn ophouden, maar dan zoals dat tv-programma. Laat ons eens bekijken waarom het eigenlijk gaat! Fabricom heeft een investering gedaan. Ze kochten enkele jaren geleden een gebied, deels industriegrond, deels ambachtelijke zone(=KMO-zone) en deels parkgebied. De beste investering is diegene waarop op korte termijn een maximaal rendement te behalen valt. Had nu de 850000€ door een planwijziging van "alles wordt industriegrond" plots een vertienvoudiging van het geïnvesteerde bedrag gegeven dan waren enkele politici in Brugge waarschijnlijk blij geweest met hun kerstcadeaus. Het bod van minister Dua was veel te klein in verhouding tot het gehoopte (=5milj.€). Enkele groene jongens en enkele dappere bezetters zijn nu schuld aan de boosheid van de zo machtige multi-national. We zijn allemaal poppen in de grote poppenkast waar de machtige firma de regie van voert. Blijken nu enkele poppen hun touwtjes te verbreken en een eigen spel op te voeren dan komt de wet in actie. We hebben gezien en gevoeld hoe ze dat aanpakken. Voor de bezetters niets dan lof voor hun correct gedrag! Tegen de politici die verantwoordelijk zijn voor het geweld zeg ik: "Als je je volk en haar echte noden niet kent, kies dan een andere job (bij Fabricom misschien?)". Mensen van ACW, ACV, CD&V, SP a-Brugge, Liberale Middenstand etc. analyseer de feiten - kijk naar de ruimte die er in de Brugse haven voorhanden is - kijk niet naar het uiterlijk van de mensen maar naar hun gedragingen - en sluit je aan bij mensen die weten dat ze zelf een stukje van de natuur zijn en de zorgplicht hebben over het geheel dat Moeder Aarde heet.
PS valt het op dat grove taal meestal niet met een naam ondertekent is? Jan ... de wekelijkse gids

Deftige uitleg
by Tanja D Monday October 28, 2002 at 02:56 PM
tanja@mail.be

Aan Jan en andere,

Ik heb dit forum hier op indymedia geplaatst omdat het me opviel hoeveel mensen uit onwetendheid spreken.

Kan iemand dan misschien op de site van Zappy zelf een woordje uitleg geven aan de mensen?

Die begrijpen niet dat het hier niet alleen draait om de bezetters, "de vervuiling", ...
Maar ook om een mooi stuk groen waarvan Fabricom en andere vinden dat het zomaar mag verdwijnen.

Ik begrijp vooral niet dat deze jonge moeders(zappybaby is een site voor moeders, zwangere vrouwen,...) niet inzien dat deze mensen streven naar een stukje groen voor hun kinderen later.

Bedankt!!!

Tanja D

Een uitnodiging voor de wandeling in het bos zondag zou zeker niet misstaan op die site. Dan pas kunnen ze eens meepraten, na die enorm interessante uitleg van jou Jan!!!
(echt gemeend, ik was geboeid!!!)