arch/ive/ief (2000 - 2005)

Waarom moeten we de betoging van 10 november steunen?
by Serge Cols, D14 Thursday October 24, 2002 at 04:03 PM

Palestina-Irak, dat moet je zien als één strijd. Denk maar aan de aanval van een Israëlisch vliegtuig dat Irakese nucleaire installaties moest vernietigen. De misdaden die Israël pleegt zijn enorm, te vergelijken met het afslachten van een volk. Daarom kan een ontwapening van de streek zonder daar Israël bij te betrekken alleen als resultaat hebben dat het Amerikaans-Israëlisch imperialisme het monopolie krijgt op geweld.

Ontwapening moet juist beginnen in het land dat de hele tijd aanvalt. Wat je ook denkt over Saddam Hussein, het staatshoofd van Irak als eerste viseren op het moment dat dit land zich in een situatie van wettige zelfverdediging bevindt, betekent dat je de Amerikaanse aanval legitimeert.

Kunnen we passief en onbewogen toezien op deze slachting? Steeds meer mensen vragen zich af waarom D14, als strijdbare antiglobalistische organisatie ook niet in actie zou komen tegen deze stap in de kapitalistische globalisering: heel dat gebied wordt nu 'gepacificeerd' om de petroleumwinning te liberaliseren tot profijt van de VS.

Waarom moeten we de betoging van 10 november steunen? Wij steunen alle consequente initiatieven op voorwaarde dat ze respect opbrengen voor het internationaal recht, de soevereiniteit van de staten, het recht van de volkeren om over hun bodemrijkdommen te beschikken, de veiligheid van de staten... De ngo's willen op 17 november betogen. Hun platform is op het ogenblik zeker niet goed, maar het wordt naar het schijnt nog verbeterd. Als hun inspiratie meer gaat in de richting van wat wij willen, zullen we ook die betoging steunen.

pro-bush?
by guido Thursday October 24, 2002 at 04:41 PM

"Wat je ook denkt over Saddam Hussein, het staatshoofd van Irak als eerste viseren op het moment dat dit land zich in een situatie van wettige zelfverdediging bevindt, betekent dat je de Amerikaanse aanval legitimeert."

Ik ben tegen een oorlog tegen Irak en heb geen boodschap aan Saddam, aan Blair, aan Sharo, aan Verhofstadt, aan Poetin, aan Mugabe, aan Bush, aan Kabila, aan Chiraq, aan Arafat,...
Leiders denken aan zichzelf en beloven hun bevolking van alles om leider te worden, daarna bestaat die bevolking niet meer.


"Daarom kan een ontwapening van de streek zonder daar Israël bij te betrekken alleen als resultaat hebben dat het Amerikaans-Israëlisch imperialisme het monopolie krijgt op geweld. "

Sorry, ligt Israël in het Midden-oosten of niet?