arch/ive/ief (2000 - 2005)

Moenaert, burgemeester van het volk
by Wendy D Monday October 21, 2002 at 06:13 PM
janieneke@perso.be

Dit stukje gaat over de fantastische verwezenlijkingen van de Brugse burgemeester Moenaert tijdens zijn ambtstermijn.

Moenaert, je bent een fantàààstische burgemeester. Het volk van Brugge staat achter u. Ze zijn zo trots op het supermoderne concertgebouw dat het Zand siert en pràchtig uitkomt naast de traditionele Brugse gebouwen. Als er iemand ook maar één slecht woord durft zeggen over het prachtige schepsel, kunnen de Bruggelingen daar niet mee lachen. Het concertgebouw is heilig voor hen!
Moenaert, de mensen zijn ook blij over het bos. Want waarom zouden de Bruggelingen een hoopje bomen willen hebben dat ze cadeau krijgen van minister Vera Dua? Ze hebben veel liever een paar bedrijven, die brengen tenminste iets op; meer werkgelegenheid, belastingen om de staatskas te spijzigen,… En als ze er later ziektes door krijgen; des te beter, want dan kunnen ze de ziekenkas wat geld aftroggelen.
En het geld dat minister Vera Dua in het bos wil pompen… Natuurlijk vinden de Bruggelingen dat de regering dit geld veel beter kan investeren in een overweldigend politieoptreden bij betogingen. Want wie wil nu een stom bos om met zijn kinderen en kleinkinderen in te gaan wandelen en genieten van de pracht en praal die de natuur ons biedt?
En Moenaert, wat zijn die Bruggelingen gelukkig dat je die jongeren hardhandig het bos uit hebt gezet. Eindelijk eens iemand die zorgt dat ze met beide voeten op de grond staan en hen laat zien dat de wereld helemaal niet verbeterd kan of moet worden. Die jongeren kunnen veel meer bereiken als ze een diploma halen en achter een bureautje zitten van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, om er op de kosten van hun werkgever te surfen op het net en andere nutteloze dingen uit te voeren.
Moenaert, bedankt. Je geeft het volk preciés wat het wil. Je mag dan ook op beide oren slapen, je zal binnen een paar jaar zeker opnieuw verkozen worden, want de Bruggelingen willen je zeker niet meer kwijt! Je bent een echte burgemeester van het volk.

verdriet van brugge
by maggy Tuesday October 22, 2002 at 11:15 AM

Hey Wendy,
Misschien kan je een boek schrijven : Het verdriet van Brugge...
groetjes maggy

moenaert..
by dirk vandewiele Tuesday October 22, 2002 at 11:45 AM

Dank zij moenaert weten we waarvoor gewerkt, waar zou ons belastingsgeld anders voor dienen? 1 miljard voor een nutteloos geldverslindend oerlijk concertgebouw (of ondertussen al 2 miljard ??), nu nog 1 miljard (hoeveel tegen het einde der werken) voor een compleet overbodige weg naast de vaart...(laten we van de Ruzettelaan een fietspad maken, dan wordt die weg aan de andere kant wel nodig..)

En industrieterreinen? hoeveel liggen er nog braak in het brugse? hoeveel koste het aanleggen van industrieterreinen in Zeebrugge tot nu toe al, en hoeveel wordt ervan gebruikt??

En nu gaat onze burgervader er nog een beetje bijmaken. Als hij dan zoveel geld heeft, dat ie de helf van zijn wedde afstaat aan tstad, zo zou ie eens het goede voorbeeld kunnen geven van wat "verantwoordelijkheidszin" is.

Maar ja, geld uitgeven van een ander is altijd gemakkelijker en leuker....

'kMOENAERTwc
by wouwie Tuesday October 22, 2002 at 12:08 PM
wouwie@lappersfront.tk

Jaja, Moenaert, 't is toch een toffe pé, hé.
Vanavond op de gemeenteraad kan hij dan met veel vertoon vertellen aan al wie het wil horen dat er niks is fout gegaan en dat alles volgens de regels is gebeurd.
Waarschijnlijk zal in z'n speech een kleine uitwijding gaan over wat voor volk (oproerkraaiers, beroepsbetogers, werkschuw tuig..)we het hier eigenlijk hebben.
Over de optocht van 4000 mensen in 'zijn' binnenstad zal hij hoogstwaarschijnlijk wel zwijgen. 4000 man is eigenlijk niet zoveel, hé en in 1972 was er ook nog een betoging met 4000 mensen, en 1972 is eigenlijk nog niet zo lang geleden, hé? is het niet?

knoflook, kruisen, zilveren pijl!
by globotomy Friday October 25, 2002 at 04:17 PM
globotomy@fuckmicrosoft.com

Uitkijken Wendy.. "Moenaert" betekent niet voor niets 'duivelszoon' :)
Iets anders dat mij gisteren is opgevallen: de gelijkenis tussen het megalomane L&H-gebouw in Ieper en het Brugse concertgebouw... hetzelfde architectenbureau?

geweldig artikel 25 october 2002
by Jan Vanbiervliet Friday October 25, 2002 at 09:25 PM
jan_vanbiervliet@hotmail.com


Ik vond het een goed schrijfsel. Vandaag 25 oktober 2002 heb ik slecht nieuws gehoord ivm het lappersfortbos: Het zal nodig zijn om een grotere demonstratie op poten te zetten waarbij dus zo een twintig duizend mensen door Brugge trekken. Vorige demonstratie waren we met 4000. Als we deze keer elk 5 mensen kunnen op de been brengen dan zijn we met 2000!!!

Jan Vanbiervliet