arch/ive/ief (2000 - 2005)

Moenaert is corrupt, zie hier waarom!
by Guido Monday October 21, 2002 at 02:25 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

"Bestuurder Patrick Moenaert is burgemeester van Brugge. Hij is als bestuurder van aangesteld op voorstel van de aandeelhouders van categorie A (Fluxhold-Publigas, vroeger Distrihold-Publigas). Zijn huidige mandaat loopt af op de algemene vergadering van mei 2003." bron:http://www.fluxys.net/pdf/FluxysReportNed.pdf

Moenaert is corrupt,...
pietje-pukje-2p2n61l.jpg, image/jpeg, 650x387

Na een uur of drie surfen ben ik erin geslaagd om interessante dingen te vinden over de heer Moenaert of beter gezegd, bedrieger Moenaert.

-Blijkt dat Moenaert een niet-uitvoerend lid is van de RVB van Fluxys, een gasbedrijf, gelinkt aan Tractebel.

-Blijkt dat Fabricom verantwoordelijk is voor de verkiezingssoftwaresoftware.

-Blijkt ook dat dit gasbedrijf aan concurrentievervalsing doet in Zeebrugge, dat onder de bevoegdheid valt van de burgemeester van Brugge.

-Sponsors van Brugge 2002: Fabricom, Tractebel,...

-wat, denk ik, ook belangrijk is om te onthouden, is dat Fabricom nog een ei te pellen heeft met Dua omdat die geen vergunning aan hen wou geven voor een verbrandingsoven te Gent.

Het is echt heel moeilijk om er zicht op te krijgen hoe alles in mekaar zit, dus hoop ik dat andere mensen iets doen met deze informatie of er duiding kunnen bijgeven.

Moenaert heeft deze functie in de RVB sinds 1998.

PDF]CONTENTS
File Format: PDF/Adobe Acrobat - View as HTML
... Annual report Distrigas 1998 53 EXECUTIVE COMMITTEE ... Bodson Dick J. de Jong Claude
Grégoire Jacques Laurent Michel Van Hecke Patrick Moenaert ...
http://www.distrigas.be/corporate/financial/pdf/raan3.pdf - Similar pages

"WOENSDAG 1 MAART 2000
WINST DISTRIGAS DOOR ZEEBRUGS GAS
Het aardgasbedrijf Distrigas realiseerde vorig jaar een stijging van de nettowinst met 21,2 procent. De sterke winststijging is grotendeels het gevolg van de uitbating van de nieuwe gastransitverbindingen vanuit Zeebrugge. De nettowinst van Distrigas bedroeg per eind 1999 zo'n 1,7 miljard frank. Het realiseren van die winst is vooral te danken aan het succes van de nieuwe ondergrondse transitpijplijnen tussen Zeebrugge en aanleveringspunten bij de Nederlandse en Duitse grens. Het was meteen het eerste complete uitbatingsjaar sedert het in bedrijf stellen van deze pijplijnen op 1 oktober 1998. Vanuit Zeebrugge werd door Distrigas aldus liefst 11,5 procent meer gas geleverd aan onze buurlanden. Het ging daarbij voornamelijk om Brits gas dat via de onderzeese Bacton Interconnector in de kusthaven wordt aangeleverd. Distrigas is van plan om de gastransportactiviteiten vanuit Zeebrugge een grotere zelfstandigheid te geven binnen de onderneming. Het verwacht ook dat tegen komende zomer het aantal internationale gasbedrijven dat in Zeebrugge gas zal verhandelen dermate zal zijn toegenomen dat van een echte Zeebrugse Gasmarkt zal..."
http://www.geocities.com/radioparadijs/Haven0003.html

1. Verkiezingssoftware
Als gevolg van de wijziging van de kieswet van 26 juni 2000 diende de verkiezingssoftware aangepast en opnieuw getest te worden.
De aanpassingen van de programma's door FABRICOM N.V., alsmede de testen van de programma's en het aanmaken van de diskettes, uit te voeren door het personeel van het Rijksregister, moesten plaatshebben binnen een zeer kort tijdsbestek:
· Testen van de programma's: 3 juli tot 17 augustus 2000.
· Aanmaken van 3000 diskettes voor 290 bureaus: 21 augustus tot 5 oktober 2000.
2http://www.rijksregister.fgov.be/rrn_nl/jaarverslag/jv_2000_rrn_bev_d.htm


De volgende hoofdsponsors stellen hun vertrouwen in Brugge 2002 en hebben hun steun toegezegd : Bombardier, Distrigas, Electrabel, KBC, Groep Fabricom -Watco, Nationale Loterij, Randstad, Siemens, Winsol, Omob en Telindus.
Mediasponsors zijn De Lijn/Streep, NMBS, Roularta Media Group, Canvas/Radio l, De Standaard/Het Nieuwsblad, Le Soir en RTBF.
http://216.239.51.100/search?q=cache:9jmNidg5dZMC:http://www.brugge.be/event/nl/evenem/op2002.htm+moenaert+fabricom&hl=en&ie=UTF-8

4.7. Werkgroep haven
Coördinator: Sarah Eyckerman
21 oktober was de startdatum van deze werkgroep. Deze werkgoep is uit noodzaak
ontstaan: de verbrandingsoven van Fabricom, de grootscheepse werken aan de
Kluizendokken, de dioxines van Sidmar, de overlopende mesttanks bij MAV, de gifwolk bij
Kronos en de cementwolk bij VVM, de luchthaven-kwakkel, de luchtkwaliteit, de
geluidsoverlast, het verkeer, de stofhinder, het giftige slib op de kanaalbodem, de black
points zoals `La Floridienne' maakten het bijna onverantwoord om hierrond niet
systematisch te gaan werken
http://216.239.51.100/search?q=cache:7L4Owmy4tGIC:http://www.gec.be/GMF/jaarverslag_99.pdf+fabricom+raad+van+beheer&hl=en&lr=lang_nl&ie=UTF-8

Jacques Laurent (°28-10-1934)

Jacques Laurent, Burgerlijk Ingenieur Elektromechanica, is bestuurder en raadgever van de Voorzitter van de Algemene directie van Tractebel. Hij is Voorzitter van Belgonucléaire, Eurodif, Synatom en Trasys, en bestuurder van diverse ondernemingen van de Tractebel-groep zoals Distrigas, Fluxys en Groep Fabricom. Hij is lid van de Raad van Toezicht van Elyo. Hij werd in 1993 tot bestuurder van Electrabel benoemd. Het bestuursmandaat verstrijkt in 2005.

Emmanuel van Innis (°20-8-1947), Ondervoorzitter

Emmanuel van Innis, Doctor in de Rechten, is sinds 1971 actief in de elektriciteits- en gassector. Hij is bestuurder en lid van de Algemene directie van Tractebel. Daarnaast is hij Voorzitter van Groep Fabricom en bestuurder van verschillende dochterondernemingen van de Tractebel-groep zoals Distrigas en Fluxys. Hij is tevens lid van de Raad van Toezicht van Elyo. Hij is bestuurder van het Verbond van Belgische Ondernemingen. Sinds 1992 is hij bestuurder van Electrabel en in 1998 werd hij tot Ondervoorzitter benoemd. Het bestuursmandaat verstrijkt in 2006.
http://www.electrabel.com/nl/Finance/Shareholders/Governance/board_members.asp
Het jaarrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (6/12/1999) toonde nogmaals aan dat de hoeveelheid dioxines in de Gentse kanaalzone veel te hoog ligt en dat ook voor andere luchtverontreinigende stoffen de normen regelmatig overschreden worden. Zo bedraagt de dioxineuitstoot van Sidmar een veelvoud van wat een gemiddelde verbrandingsoven in Vlaanderen uitstoot. Vanuit het oogpunt van de volksgezondheid en het leefmilieu is de Gentse kanaalzone dan ook een gebied dat aan een stevige sanering toe is. Een nieuwe bron van dioxineuitstoot is hier echt niet op zijn plaats. Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Gents MilieuFront (GMF) zijn verheugd met de beslissing van de minister dat er geen nieuwe vergunningen zullen toegestaan worden voor de verwerking van slib of hoogcalorische bedrijfsafvalstoffen alvorens de hoeveelheden en de recyclagemogelijkheden duidelijk in kaart gebracht zijn. Hiertoe moeten uitvoeringsplannen worden opgemaakt die vooropstellen hoe men deze afvalstromen maximaal kan voorkomen, herbruiken of recycleren. Deze uitvoeringsplannen moeten bovendien aangeven welke de best beschikbare technieken zijn om de uiteindelijke restfracties te verwerken.
http://www.bondbeterleefmilieu.be/index.html?BBL_content=http://www.bondbeterleefmilieu.be/pages/persberichten/index_frame.html&BBL_pers_content=http://www.bondbeterleefmilieu.be/pages/persberichten/archief_persberichten.php

TRACTEBEL PUBLIGAS
DISTRIHOLD
BELGIAN SHELL STOCK EXCHANGE BELGIAN STATE
33.25%
50%+1 50%-1
16.62%
16.67% 16.71% 1 share
shares A
16.75%
(golden share) shares D
shares A
shares C
shares B
SHAREHOLDERS
BOARD OF DIRECTORS
CHAIRMAN OF THE BOARD OF DIRECTORS: JACQUES COPPENS1
BARON PHILIPPE BODSON2
MANAGING DIRECTOR AND CHAIRMAN
OF EXECUTIVE COMMITTEE: JEAN-PIERRE DEPAEMELAERE
DIRECTORS: Marc Brykman
Christian Cappelle
Jean-Pierre Connerotte
Baron Emmanuel de Bethune
Jean de Garcia de la Vega
Dick J. de Jong
Yvan Dupon
Claude Grégoire
Paul Haine
Jean-Pierre Hansen
André Kenzeler
Jacques Laurent
Patrick Moenaert
Jacques Pivin
Jozef Roos
Daniel Termont
Robert Urbain
Michel Van Hecke
Emmanuel van Innis
MANAGEMENT AND SUPERVISORY BODIES
http://www.distrigas.be/corporate/financial/pdf/raan3.pdf

FABRICOM GROEP :
- aanhoudende groei : omzet stijgt tot meer dan 110 miljard BEF
- verbeterd nettoresultaat (aandeel van de Groep) : + 83 %
- Europese expansie: meer dan 60 % van de activiteiten buiten België
De geconsolideerde bedrijfsopbrengsten van FABRICOM GROEP bedragen 110,1 miljard BEF, dat is een toename van 16% tegenover 1998 en van 60 % over de voorbije twee jaar.
De bedrijfswinst is ten opzichte van 1998 met 34 % gestegen tot 4.714 MBEF.
Met 1.047 MBEF vertoont het aandeel van de Groep in het nettoresultaat, na goodwill-afschrijving, een groei van de 83 % tegenover 1998 en van 123 % tegenover 1997.
De Europese expansie van de Groep, die meer dan 27.000 personen tewerkstelt, zet zich onverminderd door : meer dan 60 % van de omzet wordt buiten België gerealiseerd.
Voor het jaar 2000 wordt een verdere vooruitgang van de ontwikkeling en de resultaten van de Groep verwacht.
* * *

1. GECONSOLIDEERDE RESULTATEN
De geconsolideerde omzet van FABRICOM GROEP voor 1999 bedraagt 110,1 miljard BEF tegenover 95,2 miljard BEF in 1998 (zie de gedetailleerde cijfers aan het eind van deze persmededeling).
De nettowinst van FABRICOM GROEP (100 %) vóór goodwill-afschrijving bedraagt 2.455 MBEF, dat is een stijging van 31 % ten opzichte van 1998.
De nettowinst van FABRICOM GROEP (100 %) na goodwill-afschrijving bedraagt 1.175 MBEF, dat is een verbetering met 77 % tegenover 1998. Het aandeel van de Groep in de winst na goodwill-afschrijving bedraagt 1.047 MBEF (+83 %).
De cashflow van FABRICOM GROEP voor 1999 bedraagt 7,2 miljard BEF tegenover 5,7 miljard BEF in 1998 (+ 26 %).

2. RESULTATEN VAN DE VENNOOTSCHAP : FABRICOM GROEP N.V.
De maatschappelijke nettowinst bedraagt 769,9 MBEF tegenover 813,3 MBEF voor het boekjaar 1998. Deze lichte verzwakking is hoofdzakelijk toe te schrijven aan een daling van de financiële winsten die in 1998 positief waren beïnvloed door de uitkering van buitengewone dividenden.
Rekening houdend met de overgedragen winst van 192,4 MBEF bedraagt het te bestemmen winstsaldo 962,3 MBEF.
Om de onderneming de nodige financiële armslag te bezorgen die voor haar uitbreiding in het kader van de strategische doelen onontbeerlijk is, zal de Raad van Bestuur, overeenkomstig een eerder genomen beslissing, de Algemene Vergadering voorstellen om geen dividenden uit te keren. Hierdoor zal het eigen vermogen van FABRICOM GROEP N.V. op 16.093 MBEF worden gebracht.

3. COMMENTAAR
In 1999 heeft FABRICOM GROEP haar expansiebeleid onverminderd voortgezet. De investeringen zijn op een zeer hoog niveau gebleven en bedroegen meer dan 12 miljard BEF, tegenover 13,8 miljard BEF in 1998.
Naast een aanzienlijke interne groei heeft de Groep ook een forse externe groei laten optekenen in haar drie belangrijkste vakgebieden : de technische installaties, het technisch beheer en het afvalbeheer.
Die groei situeerde zich vooral buiten België, waar de Groep in 1999 meer dan 60% van haar activiteiten heeft ontplooid.
De Groep stelt vandaag 27.000 personen tewerk van wie 11.000 in België.
De weerslag van de goodwill-afschrijvingen bij overnames, voortvloeiend uit een voluntaristisch beleid van externe groei, vermindert in relatieve waarde rekening houdend met de groei van de resultaten van de Groep, zodanig dat een nieuwe verbetering van de resultaten in 2000 kan worden tegemoet gezien.

4. MARKANTE GEBEURTENISSEN VAN HET BOEKJAAR 1999 EN VAN DE EERSTE MAANDEN VAN 2000

4.1. Technische installaties
Elektriciteit, Contracting, Systemen
FABRICOM heeft een aanzienlijk aandeel verworven in de installatie van de zendmasten voor het GSM-netwerk van KPN Orange en de bouw en de installatie van de H.S.-masten bestemd voor de oversteek van de Schelde aan het Deurganckdock in Doel.
In Frankrijk heeft SEEE de prestigieuze opdracht behaald voor de feestelijke verlichting van de Eiffeltoren ter gelegenheid van Nieuwjaar 2000.
FABRICOM heeft de controle verworven over het bedrijf GILLAIN & Co., gespecialiseerd in processinstallaties in de voedings- en farmaceutische industrie, en haar participatie in FABRICOM INSTALLATIE TECHNIEK, overkoepelende maatschappij voor de activiteiten op het gebied van elektrische installaties en pijpleidingen in Nederland, op 100 % gebracht door de overname van de resterende 45% die in handen waren van de Koninklijke Schelde Groep.
In Polen heeft FABRICOM een participatie van 65 % genomen in het bedrijf PRE-ELEKTROMONTAZ uit Bydgosz, dat actief is in de sector van elektrische installaties.
In het vakgebied Contracting werd het jaar gekenmerkt door de bouw van de gasterminal van Kårstø (Noorwegen). De fabricage van modulaire eenheden hiervoor werd begin dit jaar beëindigd in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.
Dit contract - het grootste uit de geschiedenis van FABRICOM - heeft de capaciteit van de ondernemingen van de Groep om multidisciplinaire teams te coördineren verspreid over meerdere landen, aangetoond.
De groepering "Ekofisk Alliance" waarin FABRICOM AS voor 40 % participeert, is door Phillips Petroleum Cy Norway belast met het belangrijke onderhoudscontract van boorplatforms in de Ekofisk-zone.
In Frankrijk heeft FABRICOM SYSTEMES D'ASSEMBLAGE haar omzetcijfer bij de autoconstructeurs fors verhoogd en tevens haar internationale aanwezigheid verbeterd door partnerships te sluiten in Spanje, de USA en Brazilië.
LOGAN FABRICOM heeft meerdere bagagetransfersystemen gerealiseerd en heeft samen met Lockheed Martin een joint-venture opgericht om haar systemen in de USA te promoten.

Klimaatregeling, Koeling
De integratie van het vroegere Sulzer Infra France in RINEAU is op bevredigende wijze verlopen en RINEAU bekleedt momenteel de positie van marktleider in klimaatregeling op de Franse markt. Het bedrijf zet de installatie van klimaatregelingsystemen (verwarming, verluchting en airconditioning) voort op de reeks cruiseschepen van de Millenniumklasse.
FABRICOM AIR CONDITIONING demonstreert haar knowhow op verschillende sites in Polen en heeft begin 2000 het bedrijf GRENCOBEL overgenomen, de Belgische marktleider op het gebied van industriële koeling.
In Frankrijk heeft QUIRI REFRIGERATION een onverminderd groeiritme aangehouden en is het begonnen met de bouw van een koelinstallatie op CO2 die een Europese referentie zal betekenen in dit domein.

http://www.tractebel.com/download/press/nl-html/20000308_sv_ine_resultaten%2099%20Fabricom%20Groep.htm

Bewaar de bewijzen!
by Wendy D Monday October 21, 2002 at 03:07 PM
janieneke@perso.be

Hallo,

gewoon een kleine tip: zorg dat je de bewijzen ergens staan hebt op je eigen pc. Het zou mij niet verbazen dat, eens dit uitlekt naar anderen toe, de bewijsstukken ineens zouden verdwijnen van het net.
Als ik jou was zou ik de gegevens die je gevonden hebt zo duidelijk mogelijk formuleren en opsturen (via email of zo), naar de pers. Best naar De Morgen of het Laatste Nieuws, want dat zijn de enigen die moeite doen in hun berichtgeving over het Lappersfront. Die gaan dat zeker verder onderzoeken, en door hun banden en zo kunnen ze veel te weten komen (als ze er moeite voor willen doen)
Als dit uitlekt is het definitief gezichtsverlies voor Moenaert.

Gjes

Wendy

geen pc
by guido Monday October 21, 2002 at 03:30 PM

Ik heb geen pc, maar ik hoop dat anderen het opslagen.
De website van Moenaert was al niet toegankelijk meer.
De pers is al verwittigd.

Printbaar
by Sander Monday October 21, 2002 at 03:36 PM
sander@jnm.be

Kan ik dit in enigzins printbare vorm krijgen aub?
Gezien de lange lijnen print internet explorer dit compleet verkeerd af en buiten de paginamarges. Ook de figuur wordt niet juist afgedrukt dus aub... *huil*.

Ik loop er iig mee naar de pers :)

sander,
by klc Monday October 21, 2002 at 04:00 PM

gewoon selecteren met je muis en ctrl-c en dan plakken in je tekstverwerker... de figur kun je ook gewoon opslaan en dan afprinten in een ander programma

toch nog voorzichtig zijn met conclusies
by pat Monday October 21, 2002 at 04:20 PM
mA.f@pandora.be

Dat er een link bestaat met Fabricom,Tractabel via distrigas impliceert niet dat Moenaert corrupt is.
Het doet wel twijfel onstaan of dit heerschappij "OOIT" de intentie heeft gehad een overleg over aankoop van het bos op een "REDELIJKE" manier te bekijken, au sérieux te nemen .
We begrijpen nu beter waarom, de cultuurtempel er kwam hoe de ticketverkoop dan toch nog lukt -tot eind oktober 2002-,
Het is duidelijk "Brugge Culturele hoofstad 2002" is een vaudeville. Moenaert een "keizer zonder kleren" maar och, och het publiek en wat zich in Brugge wil opwerpen, als WOOOW, da's cultuur, da's niveau, zijn de lakeien die in voorgaande jaren een cultuurbudget voor "pietje puppe" goedkeurden en daarbij dachten cultuurminnaars te zijn.
Laat ons niet vergeten Brugge is oubollig, provinciaals en conservatief. CV&D besturen hebben vele malen bewezen geen visie te hebben, en de grote figuren van Brugge hebben we(nog) niet meer. Dus is het voor die heren -en we kennen de filières -makkelijk zo'n burger iets in de maag te splitsen.
Sander Van de Moortel -cfr.artikel:"vragen over het lappersfortgeweld"- doet ons geweld aan met de stelling dat wij niet democratisch zouden zijn.In het land der blinden is éénoog keizer. Wees dan maar blij dat die anarchisten uit brugge niet "echt" blind zijn. Om macht en hun strategie
te ontmaskeren is er moed, durf, en bundeling van krachten nodig. Die zijn volgens mij NU IN DEZE aanwezig.
Laat ons die dan ook gebruiken.
bedankt,
groetjes,
pat
mA.f@pandora.be
lappersfort@ziplip.com

Erm
by Sander Monday October 21, 2002 at 10:23 PM
sander@jnm.be

Ik probeer niet te suggereren dat jullie (en dus ook ik) ondemocratisch zijn, maar wel dat er naast het actiegebeuren, ook nuchter moet worden nagedacht. Ik stelde me alleen maar vragen, een degelijke reactie zou deze vragen kunnen oplossen, maar ik ben steeds al op onbegrip gestoten, toen ik deze vragen ook lanceerde onder de activisten zondag.

reply
by Jan Wednesday October 23, 2002 at 01:45 PM
jan.camps@skynet.be

Schitterend opzoekwerk. Als dit uitkomt, zou dat een "bom" kunnen betekenen onder de dictatuur van onze "lieve burgervader" of hoe alle wegen naar Rome (Moenaert) leiden.

reply
by susy Sunday November 10, 2002 at 09:47 PM

prachtig speurwerk wat dit file(tje) betreft.
zou best wel willen helpen maar aangezien ik de kloten van
computters ken zal dat toch wel moeilijk zijn, 'k vind het gewoon super dat er zich zoveel mensen hebben ingezet en nog altijd inzetten voor 't bos.
lappersforters & co unite and fight.
deze strijd is nog lang niet gestreden.