arch/ive/ief (2000 - 2005)

Betoging behoud Brugs Lappersfortbos
by Benradette Jaques Sunday October 20, 2002 at 08:20 PM

Op zondag 20 oktober 2002 namen ruim 4.000 mensen deel aan de betoging voor het behoud van het Lappersfortbos in Brugge. Plots was Brugge terug een autovrije stad. Het was een groot succes want menig Bruggeling deed mee.

Op zondag 20 oktober 2002 namen ruim 4.000 mensen deel aan de betoging voor het behoud van het Lappersfortbos in Brugge. Plots was Brugge terug een autovrije stad. Het was een groot succes want menig Bruggeling deed mee.
De betoging vertrok op het Zand richting Markt waar ze vervolgens de Dijver en Katelijnestraat aandeed. Via de Ring (met zicht op de invalsweg naar het Lappersfort) bereikten ze het Stationsplein. Het is jaren geleden (sedert de jaren '70 ten tijde Bayer-Rickmann) dat er nog zo'n betoging plaatsvond in het hartje van Brugge.
Deze betoging is zeker een hart onder de riem voor de verschillende verenigingen die zich bezighouden met het Lappersfront (alsook voor de Lappersfronters zelf). Hopelijk wordt deze groene long van Brugge behouden en aangekocht als park.

Zondag 20 oktober
by Dirk Bruyneel Sunday October 20, 2002 at 09:13 PM
Dirk.Bruyneel@yucom.be

Fantastisch hoeveel BEWUSTE mensen vandaag in Brugge op straat gekomen zijn. Dit heeft deze stad nooit eerder meegemaakt en precies omdat onze burgemeester dit misschien verwachtte was hij helaas op reis naar... Salamanca. Getuigt dit van nonchalance wat het Lappersfort betreft of uit zich angstvallig verbergen! Afgelopen woensdag, toen er opnieuw onderhandelingen met Vera Dua en Fabricom waren, achtte Moenaert het belangrijker om met veel vertoon zich in de stad te begeven met een of ander Italiaans president..., dacht ik. Het aanzien van zijn imago was weerom belangrijker dan de kwestie Lappersfort.

Waarom zinloze initiatieven van één dag om een stad autovrij te maken terwijl men aan de andere kant probeert met nieuwe wegen zoveel mogelijk auto's naar die stad te brengen!

Met het GGF is een fantastische groepering ontstaan, die heel wat mensen op de been heeft gebracht en nog zal brengen, en ook de samenwerking met andere activisten, zoals degenen in Flobecq, waar ikzelf ook bij betrokken ben, is een goede zaak.

We zouden zeggen aan allen die dit lezen, doe verder, ga voor de ware en goede dingen in het leven, zodat we ook in ons eigen land nog ergens tot rust kunnen komen.

enkele slogans
by att Sunday October 20, 2002 at 10:22 PM

"MOENAERT DE BOOM IN!"
"DUA, DOE WA"
"MOENAERT IS EEN ANDJOEN
LAT US TOCH DA GROEN"
"BLIJF VAN ONS BOS
MOENAERT IS EEN OS"

ook interessant...
by att Monday October 21, 2002 at 12:45 AM

"BOS OF OVERSTROMING"