arch/ive/ief (2000 - 2005)

Betoging voor lappersfort : Joke : bezetster van het lappersfort.
by han Sunday October 20, 2002 at 04:36 PM
han@indymedia.be

Joke is één van de bezetters van het lappersfortbos van het eerste uur. Een kort gesprekje op de betoging.

Zo veel mensen dat doe echt wel deugd.

Ik ben deze ochtend eens naar het bos geweest, en dat is echt wel verschrikkelijk. Ze hebben er ondertussen al heel wat kapot gemaakt, stuk gereden met grote bulldozer. bepaalde stukken in het bos kan je gewoon niet herkennen.

han :Wat gaan jullie nu doen :

We moeten nu een beetje afwachten hé, we moeten kijken wat de onderhandeling over de aankoop van het bos teweeg brengen. Als de verkoop door gaat, en het bios wordt gered, dan gaan we een groot feest organiseren.

Als de verkoop niet zou doorgaan dan gaan wij terug verder met onze actie. Hoe dan ook gaan we van af volgenden zondag de bomen beginnen redden.

han : Wat vind je ervan dat er nu een aantal regeringspartijen mee lopen

Als de show er is dan staan ze daar hé. Het is natuurlijk een beetje laat, want eigenlijk zijn ze mee verantwoordelijk voor wat er hier gebeurt. Ze hadden beter hun verantwoordelijkheid wat vroeger opgenomen. Ach ja het zijn politiekers hé.


han : Wil je nog iets vertellen

Ja : ik zou echt heel graag iedereen die ons heeft geholpen en gesteund willen bedanken.

Wanneer zullen we die hypocriete partijen ....
by Peter Sunday October 20, 2002 at 04:48 PM

Wanneer zullen we de hypcriete partijen bannen uit onze bewegingen. Dua wacht van kopen, SP.A steunt eerst dan weer niet... bouwen een mobielbos in Kortrijk en aan de andere kant steunen ze Moenaert...
En we hebben het dan nog niet over de vredesbewegingen en het dossier Nepal, Filippijnen...
Agalev stelt na Kleine Brogel geen vragen over kernwapens... ht gesprek met avernier op VTm nieuws was to the point Anders gaan Leveren, leve de hypocrisie...
Gelukkig zijn er in België wel nog consequente platformteksten, bewegingen en poltieke partijen

Word eens wakker beste vrienden en verkoop uw strijd niet
Dank aan de Lappers die daar dag en nacht hebben gezeten. Want zij hebben he bos op de kaart gezet, Niet die politieke partijen, niet Ik
Dank aan de vrijhijdsbewegingen wereldwijd, zij strijden voor vrijheid en niet onze Paarse regering die nu en dan 'bevrijdende' parlé uitkramen...
Dank aan de beweging van 10/11

en de rest... bezin u nog eens over uw inzet...!!!
Peter

Jullie zijn bedankt!
by Pol Wednesday October 23, 2002 at 12:58 AM

Door jullie volgehouden bezetting hebben jullie een brede sympathie bij de bevolking losgeweekt. Dat toont de massale opkomst bij de betoging.

Het is een positieve ervaring die toont dat actievoeren loont. Dankzij jullie is het debat over de toekomst van het bos nog bijlange niet gedaan. Zonder jullie was de weg nu vrij geweest voor eender welke plannen.

Pol