arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nepal-motie op het Agalev-congres
by Stefaan Sunday October 20, 2002 at 11:47 AM
verdonckt.stefaan@wanadoo.be

De Agalev-leden stemden na overleg en discussie vrijwel uninam een motie over de wapenleveringen aan Nepal goed.

Het Agalev-congres, in vergadering bijeen op zaterdag 19 oktober, heeft het volgende standpunt ingenomen over de geplande wapenleveringen aan Nepal.

De mededeling van minister Michel (15/10) dat de wapenleveringen aan Nepal gewoon kunnen doorgaan, is geheel misplaatst.
Wij bevestigen dat als de omstandigheden in Nepal blijven zoals ze nu zijn, de voorwaarden voor een levering niet vervuld zijn. Na evaluatie van het rapport van de observatiemissie en andere relevante rapporten zoals dat van Amnesty International, zal de Kamerfractie minister Michel confronteren met de toepassing van art. 7 van de wapenexportwet.
Agalev is tevreden over het voorstel tot verstrenging van de wapenexportwet. Deze wet is een belangrijke vooruitgang: de criteria worden strenger en de parlementaire controle wordt beter. Wij eisen dat deze wet nog dit jaar gestemd wordt in het parlement.
Agalev blijft haar positie in de regering gebruiken om het wapenleveringsbeleid op te volgen en de voorwaarden voor leveringen in de toekomst te verstrengen.

man man
by Rob Swolfs Sunday October 20, 2002 at 11:55 AM

Eerst de wapenleveringen goedkeuren, en dat dan bedekken met de groene mantel der liefde...Hypocriet , toch? Als de leveringen niet waren uitgelekt naar de pers zouden die wapenleveringen zonder protest doorgegaan zijn, en zou AGALEV mooi gezwegen hebben...

volgend jaar verkiezingen zeker?

Rob