arch/ive/ief (2000 - 2005)

VS gaat Iraakse oppositie trainen
by NOS Journaal Saturday October 19, 2002 at 10:28 AM

Het Amerikaanse leger gaat om en nabij 5000 leden van de Iraakse oppositie gevechtstrainingen geven.

VS gaat Iraakse oppositie trainen

Het Amerikaanse leger gaat om en nabij 5000 leden van de Iraakse oppositie gevechtstrainingen geven. Voor dat doel heeft president Bush onlangs 92 miljoen dollar beschikbaar gesteld, meldt de krant The Washington Post.

De training begint komende maand. De mannen zijn gerecruteerd uit ballingen, zegt de krant uit diverse bronnen te hebben vernomen. De training zou in een onbekend land worden gehouden, maar dat land ligt niet in het Midden-Oosten.

De krijgsmacht moet uiteindelijk uit 10.000 man gaan bestaan. Sommige krijgen ook taken als tolk, terreinverkenner, of bewaker van krijgsgevangenenkampen.

Dat zijn die communsten waar sommigen het zo graag over hebben
by han Sunday October 20, 2002 at 06:03 PM

Gioed is te weten dat die zogenaamde Iraakse communisten daarbij zitten.

Het moeten nogal linkse jongens zijn ....

communisten ...
by de man die een irakese communist ontmoette Sunday October 20, 2002 at 06:36 PM

dat lijkt me een goede opmerking van han. je kunt niet kritisch genoeg zijn.

toen ik een paar jaar geleden in syrie was, had ik de kans om een lid van het politiek bureau van de iraakse communisten te ontmoeten. de man was op doorreis met zijn entourage. syrische communisten die wisten waar hij verbleef, hebben me er heen gevoerd.

toen ik vroeg wat hij vond van de aanhoudende amerikaanse aanvallen en druk op het irakese regime, antwoordde hij mij dat saddam het hoofdprobleem was, dat hij van de macht verdreven moest worden, en dat daarvoor alle middelen goed waren. ze waren tegen amerika, zeiden ze, maar ze zeiden er wel bij dat die bombardementen in hun kraam pasten omdat het de macht van saddam verzwakte.

ik wist niet wat ik hoorde. die zogenaamde 'communisten' vergisten zich in elk geval serieus van kant.