arch/ive/ief (2000 - 2005)

Coordinatie STOP USA aan NGO's
by STOP USA Saturday October 19, 2002 at 09:48 AM
john.cottenier@euronet.be

In verband met jullie vergadering van de 14e en de geruchten die we erover opgevangen hebben, willen we preciseren dat de betoging die we gepland hebben voor 10 november 2002 tegen de oorlog van de Verenigde Staten in Irak wel degelijk zal doorgaan. Ze is aangekondigd op onze persconferentie van vorige maandag, de oproep is reeds zeer ruim verspreid en wordt enthousiast onthaald. De lijst van ondertekenaars groeit snel en we vrezen dat dit elan zal gebroken worden door een wijziging van platform.

Aan het Platform "Geen oorlog tegen Irak"
Vanwege de Coördinatie STOP USA

In verband met jullie vergadering van de 14e en de geruchten die we erover opgevangen hebben, willen we preciseren dat de betoging die we gepland hebben voor 10 november 2002 tegen de oorlog van de Verenigde Staten in Irak wel degelijk zal doorgaan. Ze is aangekondigd op onze persconferentie van vorige maandag, de
oproep is reeds zeer ruim verspreid en wordt enthousiast onthaald. De lijst van ondertekenaars groeit snel en we vrezen dat dit elan zal gebroken worden door een wijziging van platform.

We hebben onrechtstreeks verslag gekregen over de discussies die jullie hadden en over de aanpassing van de orderwoorden en het platform die jullie willen aanbrengen voor de betoging van 17 november.
We zijn er verheugd over en zien er een aanmoedigend teken in voor toenadering en samenwerking in de toekomst.

De Coördinatie STOP USA heeft een heel specifieke identiteit : het is een coalitie tussen de duidelijk anti-imperialistische vleugel van de migranten, woordvoerders van de antiglobalisatie beweging en de meest strijdbare vleugel van het Belgisch syndicalisme. Deze coalitie maakt het mogelijk om te betogen zonder dubbelzinnigheid, voor steun aan de weerstand van het Palestijnse volk en van Irak.

We gaan door met de mobilisatie voor de betoging van 10 november en nodigen u uit om die te vervoegen. Als u het platform van de betoging van 17 november aanpast in consequent anti-imperialistische zin, zullen de leden en organisaties die de Coördinatie uitmaken zeker oproepen om ook deel te nemen aan de betoging van 17 november. We blijven openstaan voor dialoog over elke actie in de toekomst, want we zijn ervan overtuigd dat er niet één, twee of drie betogingen zullen nodig zijn tegen de Amerikaanse oorlogspolitiek, maar een hele reeks.

Voor de Coördinatie
Jo Cottenier <john.cottenier@euronet.be>

Secretariaat STOP USA: info@stopusa.be
http://www.stopusa.be

allez
by guido Saturday October 19, 2002 at 12:10 PM

Verschillende NGO's waren niet akkoord met het platform en daarom wordt dat nu aangepast.
Die NGO's hadden al die kritiek voor de oprichting van NGO's.
Misschien kunnen organistaoren eens aan gewone mensen, zoals ik vragen, of wij wel zin hebben om te moeten kiezen, waarom er aan ons niets gevraagd wordt.

woordvoerders
by Dede Saturday October 19, 2002 at 04:08 PM

woordvoerders van de antiglobalisatie beweging ? Ik denk dat niemand zich de woordvoerder van de antiglobaliseringsbeweging kan noemen. Niet de ngo's, zoals ze proberen te doen, maar ook geen (media)activisten. Als de beweging kans op slagen wil hebben, moet het een basisbeweging blijven. Trouwens ook heel veel trouwe indymedia gebruikers zijn het niet eens met de betoging op 10/11. Schap die zin a.u.b.

akkoord met STOP USA
by Woody Saturday October 19, 2002 at 05:36 PM

STOP USA gaat terecht door met de mobilisatie voor de tiende november.
STOP USA laat de deur open voor de 17 november groep, en ook dat is goed. Hoop dat de 17 november groep alsnog gevolg geeft aan de vraag naar een anti-imperialistisch platform. It takes two to tango.


Woody.

aan Dede
by guido Saturday October 19, 2002 at 10:57 PM

"woordvoerders van de antiglobalisatie beweging ? Ik denk dat niemand zich de woordvoerder van de antiglobaliseringsbeweging kan noemen. Niet de ngo's, zoals ze proberen te doen, maar ook geen (media)activisten."

Akkoord. Heb dit bij mijn weten ook niet geschreven.


"gewone mensen, zoals ik vragen, of wij wel zin hebben om te moeten kiezen"

Wij ging om een twintigtal mensen, wij="trouwe indymedia gebruikers"

Ik deel uw mening dat het een basisbeweging moet blijven.
Het mocht wel leuk zijn mocht er één basis zijn, nu zijn het er twee en moet men kiezen.

Ik blijf maar proberen om ergens tot een bemiddeling te komen en weet dat anderen dat ok vinden(trouwe indylezers) maar ik vraag me steeds meer af waarom ik nog zou blijven proberen.

Er moeten hoe dan ook twee betogingen komen want wanneer ze samengaan, gaat de ene mogen horen dat de andere heeft toegegeven.
En gaat men elkaar verwijten en er steeds op terugkomen.

En ondertussen bereidt men de massa op een oorlog voor, eentje op zijn Hollywoodians.

Een sniper, een aanslag op een olietanker, aanslagen door moslims op Amerikaanse soldaten, Al Qaida, Ben Laden, oorlog, Saddam, twee nachtclubs in de lucht, in de Filipijnen een aanslag,...

Dit kregen de televisiekijkertjes de afgelopen weken op hun scherm. Niet in een Amerikaanse film of een serie, maar in de journaals en duidingsprogramma's. En meestal ongenuanceerd.

En binnenkort beelden van mensen die protesteren tegen de oorlog maar niet met elkaar kunnen samenwerken.

Woordvoerders ??? Guido ???
by han Sunday October 20, 2002 at 07:43 PM

Als je mij bedoelt dede, zou ik het leuk vinden dat je op zijn minst in eigen naam spreekt. Een beetje plat ander je uitval vind je nu zelf niet.

Nogal goedkoop niet.

maar met woordvoerders zouden ze in bovestaande tekst inderdaad naar mij kunnen refereren,...
Maar evengoed naar Serge Cols (D14), Protesta, Riet, Marc Vandepitte, Annemie Uyttendaele, Tine Demyttenaere,...

Allemaal mensen aktief binnen de beweging tegeh globalisering, en allemaal mensen die op de één of andere menize werd eens optreden als woordvoerder.
Binnen die beweging zijn er meer mensen actief dan de mensen van de grote NGO's hoor.

Guido:

Hier is tekst die probeert uit te leggen waarom de mensen van STOPUSA doorgaan met hun initiatief,...
Er staat bovendien in :
"Als u het platform van de betoging van 17 november aanpast in consequent anti-imperialistische zin, zullen de leden en organisaties die de Coördinatie uitmaken zeker oproepen om ook deel te nemen aan de betoging van 17 november. We blijven openstaan voor dialoog over elke actie in de toekomst, want we zijn ervan overtuigd dat er niet één, twee of drie betogingen zullen nodig zijn tegen de Amerikaanse oorlogspolitiek, maar een hele reeks. "

Maar ik ga niet oproepen voor een betoging waarvan ik in de verste verte nog niet weet wat het platform nu al dan niet gaat zijn.
En het huidige platform dat voldoet lang geen kanten.


groeten
han

de media wrijft zich alvast in de handen
by guido Tuesday October 22, 2002 at 07:50 PM

Han,
ik heb gewoon een grote schrik dat jullie betoging gaat gecriminaliseerd worden.
Je hebt het zelf al geschreven in een andere comment dat in Het Laatse Nieuws, na jullie persconferentie, er een foto verscheen van Abou Dyab Jahjah en Roberto met daarboven Monsterbetoging.

Ik snap dus niet dat mensen die zoveel afweten van hoe de media werkt en samenwerken, zich gewoon als vogels voor de kat aan de media gaan opofferen.

Denken jullie echt dat mensen zich nog gaan herinneren wat er in die platformtekts stond, op het iende van november? Neen, ze gaan wel onthouden dat er x aantal mensen op straat gekomen zijn om te betogen tegen een oorlog op Irak door de VS.

Denk je echt dat mijn grootvader van 90 gans die tekst zal lezen?
Die mens zal verdomme blij zijn dat er een betoging komt, want hij kan niet meer uit zijn zetel.

Sommige van mijn blanke vrienden hadden geen problemen met de aanslagen van 11-9-'01. Ze hebben wel problemen met de manier waarop Bush de wereld ziet.

Zij komen op straat tegen een VS-oorlog tegen Irak. En wat kan het hen schelen wat er in dat platform staat.

Ik kan ook niet volledig akkoord gaan met die platformtekst van de NGO's, maar dat is voor mij niet belangrijk. belangrijk is dat er hier mensen op straat komen om zich uit te spreken tegen een oorlog van de VS en de VK op Irak.

Verdomme Han, zie je dan echt niet in dat STOPUSA Dè kans voor de media gecreëerd heeft om voorgoed af te rekenen met Roberto en Abou Dyab Jahjah?

Gegroet, Guido

Het is maar hie je dat bekijkt blijkbaar
by han Tuesday October 22, 2002 at 08:14 PM

Ik vind dat artikel in het Laatste nieuws helemaal niet slecht Guido.
het ginng over de inhoud en het was niet de scheldpartij tegen AEL die we zowel in De Morgen en op deze website stilletjesaan gewoon geworden zijn.

De betoging van 7 april was voor mij een prachtige betoging, duizenden mensen op straat, kinderen, vrouwen, jongeren, ouderen, .... en vooral veel mensen van Arabische afkomst.

En toch wisten bepaalde media die betoging te criminaliseren, want er hadden enkele jongeren toch een raam ingesmeten.

Als de media dat willen Guido, dan crimininaliseren ze je, wat je ook doet, wat je ook zegt. Tenzij je aanvaardbaar wordt en hetzelfde gaat zeggen als wat de regering zegt. Kijk maar naar het lappersfort, zelf daar hebben ze dat geprobeert.
En het is precies daar waar de discussie over de verschillende platformteksten over gaat.

En dat is wel een belangerijke discussie natuurlijk, ook al proberen sommigen te doen alsof dat allemaal geen belang heeft.

groeten
han

criminaliseren/censuur
by guido Wednesday October 23, 2002 at 12:25 PM

Han,
ik weet wel dat ze je altijd kunnen criminaliseren.
Waarom ze dan een kans op een gouden plateautje aanbieden?

En je vindt dat artikel helemaal niet slecht? Een titel als monsterbetoging heeft nu al en zware hypotheek op die betoging gezet? Er zullen al 10.000 mensen of meer moeten zijn.


"De betoging van 7 april was voor mij een prachtige betoging, duizenden mensen op straat, kinderen, vrouwen, jongeren, ouderen, .... en vooral veel mensen van Arabische afkomst.

En toch wisten bepaalde media die betoging te criminaliseren, want er hadden enkele jongeren toch een raam ingesmeten."

Han, mensen die jongeren op auto's zagen dansen na de betoging waren heel blij dat de journalisten al weg waren.
Voor zover ik weet is die betoging niet gecriminaliseerd. na één dag was ze wel doodgezwegen, nu nog altijd.

Ik vind het bijna censureren van een gebeurtenis veel erger dan het criminaliseren ervan.