arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dodenwake Donderdag in Gent
by JNM Wednesday October 16, 2002 at 11:30 PM
steven@jnm.be 0473/210 861 Kortrijksepoortstraat 192

Vorige week donderdag werd in het centerum van Gent een achttienjarig meisje gegrepen door een tankwagen, met fatale gevolgen. Oorzaak: dode hoek, waarvoor de aanpassingen pas tegen _juli 2003_ moeten gebeurd zijn. Tot dan is het aanrijden van mensen dus gerechtvaardigd?

Vorige week donderdag werd in het centrum van Gent, op de kruising van de Kortrijksesteenweg en de Koningin Elisabethlaan, opnieuw een fietser doodgereden.

Het meisje van achttien werd gegrepen door een tankwagen. Mogelijks was dit te wijten aan de dode hoek van deze vrachtwagen. Vanaf 1 januari moeten alle nieuwe vrachtwagens uitgerust zijn met een dodehoekscamera en/of -spiegel, vanaf juli 2003 _alle_ vrachtwagens.

Met deze dodenwake willen we er nog eens op wijzen dat dit veel te laat is.

We moeten het blijkbaar aanvaarden dat er tot dan nog fietsers en voetgangers aangereden worden.

Dat we het beginnen te aanvaarden was in ieder geval duidelijk te merken aan de aandacht die de pers eraan schonk.

Hooguit een paar lijnen in de kanttekening volstonden.

We hopen met deze actie iedereen terug wakker te schudden en even te laten stilstaan bij het leven dat hier bruut is weggenomen.

** Afspraak: Donderdag 17 oktober om 18u op de plaats van het ongeval, dat is dus de kruising tussen de Kortrijksesteenweg en de Koningin Elisabethlaan.

** Verzameling: om kwart voor 6 aan het JNM Bondssecretariaat (Kortrijksepoortstraat 192) of aan de fontein voor het St-Pietersstation.

** Meer info? steven@jnm.be

Vanwege de Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming
en de Fietsersbond Gent.

Dodenwake
by Joachim Thursday October 17, 2002 at 12:05 AM
jodema1@mine.be

De definitieve aankondiging:

DODENWAKE TE GENT
DONDERDAG 17 OKT. 18.00U tot 18.30

Donderdag 10 oktober werd op de kruising van de Kortrijksesteenweg en de Koningin Elisabethlaan, terug een fietser doodgereden. Het meisje van 18 werd gegrepen door een tankwagen. Mogelijks was dit te wijten aan de dode hoek van deze vrachtwagen.
Van 1 januari moeten alle nieuwe vrachtwagens uitgerust zijn met een dodehoekcamera en/of –spiegel, vanaf juli 2003 alle vrachtwagens. Met deze dodenwake willen we er nog eens op wijzen dat dit veel te laat is.
Ook de weginfrastructuur laat te wensen over. Het kruispunt is voor fietsers veel te moeilijk te nemen en dit op de drukste fietsweg van en naar het station Sint Pieters. De snelheid moet op de Kortrijksesteenweg naar omlaag, het kruispunt moet overzichtelijker met betere beveiliging voor fietser en voetganger.
Het is totaal onaanvaardbaar dat er fietsers en voetgangers overlijden. Dat sommigen het beginnen te aanvaarden was in ieder geval duidelijk te merken aan de aandacht die de pers er aan schenkt. Hooguit een paar lijnen in de kanttekening volstonden.
We hopen met deze actie iedereen terug wakker te schudden en even te laten stilstaan bij het leven dat hier brut is weggenomen.

Afspraak: Donderdag 17/10 - om 18u op plaats van het ongeval : kruising Kon. Elisabethlaan - Kortrijksesteenweg
of om 17u45 aan het JNM-secretariaat (Kortrijksepoortstraat 192)
of om 17u45 aan de fontein vóór Sint-Pietersstation

JNM (Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming) steven@jnm.be http://www.jnm.be
Fietsersbond Gent fietsersbond.gent@online.be