arch/ive/ief (2000 - 2005)

Lappersbos moet gratis aan het volk gegeven worden.
by guido Wednesday October 16, 2002 at 08:57 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

Het gevecht voor het behoud van het bos, is een gevecht tegen de grote kapitalisten van België, die eveneens grote vrienden zijn met de profiteurs in het Koninklijk Paleis. Tractebel=Electrabel=Fabricom=Generale Maatschappij van België=koningshuis.

Lappersbos moet grat...
tractebel_org_nla8b061.gif, image/gif, 585x293

De Generale Maatschappij van België is een 100% dochter van SUEZ, een wereldwijde dienstengroep die zich toelegt op vier activiteiten : Energie, Water, Milieuzorg en Communicatie.

De Generale Maatschappij van België heeft twee belangrijke participaties : in de Belgische groep Tractebel (100%) en in het Belgisch-Nederlandse Fortis (6,85%), een internationale financiëledienstengroep op het terrein van verzekeren, bankieren en beleggen.

Tractebel is een wereldwijd energie- en dienstenbedrijf. Haar kernactiviteiten zijn elektriciteit en gas. De Groep legt zich toe op de productie van elektriciteit, de trading, het transport en de distributie van elektriciteit en gas, en de verkoop van elektriciteit.

De complementariteit van haar vakbekwaamheden stelt Tractebel in staat om diensten te verstrekken die rechtstreeks met haar kernactiviteiten verbonden zijn, zoals engineering, technische installaties en energie- en industriële diensten.
Tractebel is de energiepijler van Suez.

http://www.sgb-gmb.be/DefaultNL.html


De Direktie : Jean-Jacques Massart en Jean-Pierre Standaert

Raad van Bestuur
· Voorzitter
Gérard Mestrallet

· Ondervoorzitters
· Etienne Davignon
· Bestuurders
· Valérie Bernis
Adjunct-Directeur-generaal, belast met de Communicatie, Suez
· Philippe Brongniart
Bestuurder, Directeur- generaal, Suez
· Patrick Buffet
Algemeen Afgevaardigde, belast met de Strategie, Ontwikkeling en Acquisities, Suez
· Valère Croes
Bestuurder, Fortis
· Jean-Claude Dehovre
Voorzitter, SRIW
· Thierry de Rudder
Gedelegeerd Bestuurder, Groep Bruxelles Lambert
· Yves-Thibault de Silguy
Directeur-generaal, belast met Internationale Aangelegenheden, Institutionele Relaties en Waterbronnen, Suez
· Gérald Frère
Gedelegeerd Bestuurder, Groep Bruxelles Lambert
· Jean Gandois
Erevoorzitter, Suez
· Jean-Pierre Hansen
Directeur – generaal, belast met de pool Energie, Suez
· François Jaclot
Bestuurder, Directeur- generaal, Suez
· Joseph Kinsch
Voorzitter, Arbed
· Christine Morin-Postel
Adjunct-Directeur-generaal, belast met de Human resources, Suez
· Hugo Vandamme
Gedelegeerd Bestuurder, Barco
· Piet Van Waeyenberge
Voorzitter, De Eik
· Emmanuel van Innis
Bestuurder, Tractebel
· Karel Vinck
Voorzitter, Umicore

· Secretaris
Jean-Pierre Standaert

Uitvoerend comité
· Voorzitter
Gérard Mestrallet

· Leden
· Patrick Buffet
· Philippe Brongniart
· Yves-Thibault de Silguy
· Valère Croes
· Etienne Davignon
· Jean-Pierre Hansen
· Valérie Bernis
· François Jaclot
· Maurice Lippens
· Christine Morin-Postel
· Karel Vinc

Secretaris
Jean-Pierre Standaert

http://www.sgb-gmb.be/CommNL/CVNL/CVequdNL.html


Tractebel in het kort
Tractebel biedt overwegend oplossingen aan in vier sleutelsectoren:
Energie en gerelateerde diensten:
deze activiteiten bestrijken de volledige energiewaardeketen: elektriciteitsproductie, en trading, transport, distributie en verkoop van elektriciteit en aardgas.
On site services:
het aanbod spitst zich vooral toe op de lokale gas-en elektriciteitsvoorziening van industriële klanten : dat gaat van stoom- en energieproductie (warmtekracht-koppelingssystemen) tot gedemineraliseerd water en perslucht. Tractebel exploiteert en onderhoudt de installaties en staat ook in voor hun technisch beheer.
Ontwerp, bouw en onderhoud:
Tractebel ontwerpt elektrische installaties, pijpleidingen en technische installaties en monteert ze op de sites van haar klanten.
Engineering:
Tractebel kan bogen op meer dan 100 jaar engineeringervaring in de meest uiteenlopende sectoren.
Kerncijfers
· Turnover 2001 : over 26 billion EUR
· In the top 10 worldwide power producers
· More than 50.000 MW power generating capacity
· Gas transport network capacity of about 100 billion m³
· European leader in the services to industry
· Present in more than 100 countries
· More than 100,000 employees

http://www.tractebel.be/nl/in_short.asp?navprf=General

CITY PARKING is de Belgische onderneming van FABRICOM GROEP die belast is met het beheer van parkeerplaatsen. Zij verzorgt de exploitatie van zowat 20.000 parkeerplaatsen in Brussel, Gent, Genk, Leuven, Brugge, Antwerpen, Eigenbrakel, Luik, Namen, Charleroi, Gembloux, Aarlen.
De activiteit Parkingbeheer van FABRICOM GROEP wordt ook in Frankrijk en Spanje uitgeoefend. In het totaal beheert FABRICOM GROEP nagenoeg 80.000 parkeerplaatsen, wat haar bij de belangrijkste Europese operatoren rangschikt.
* * *
FABRICOM GROEP, dochteronderneming van TRACTEBEL, actief op het gebied van bouw en beheer van technische installaties en afvalbeheer, stelt 25.000 mensen tewerk in 15 landen en realiseerde in 1998 een geconsolideerde omzet van 95,2 miljard BEF.
TRACTEBEL is een wereldwijd energie- en dienstenbedrijf dat aanwezig is in meer dan 100 landen. De Groep biedt een waaier aan activiteiten die niet alleen elektriciteit en gas behelzen maar ook diensten op het vlak van engineering, communicatie, technische installaties en afvalbeheer.
Contact : P. GALLET - FABRICOM GROEP
Tel. +32 2 370 37 20
Fax +32 2 332 02 72

http://www.cityparking.be/NL/Press/city-norge-nl.htm


Geschiedenis van de Generale

De Generale Maatschappij van België : 175 jaar geschiedenis. In het jaar 1822 stichtte Willem I van Oranje de "Algemeene Nederlandsche Maatschappij ter Begunstiging van de Volksvlijt" om te beantwoorden aan de kapitaalbehoeften van de mechanische nijverheid in volle uitbreiding. In tegenstelling tot het Noorden van de Nederlanden, dat de hulp genoot van de Bank van Amsterdam, bestond in de zuidelijke provincies nog geen enkele belangrijke kredietinstelling. Het economisch potentieel van het Zuiden was nochtans uiterst veelbelovend dankzij de aanwezigheid van rijke steenkoolputten en de algemeen erkende bekwaamheid van de Belgische arbeiders.
De eerste taak van de Generale Maatschappij van België - in de volksmond de "Bank" - bestond er dus in een bijdrage te leveren tot de vooruitgang, de ontwikkeling en de welvaart van de talrijke sectoren van onze ontluikende economie, waaronder de landbouw, de "fabrieken" en de handel. Als bewijs van haar belang geldt dat de Generale Maatschappij het recht had om bankbiljetten uit te geven voor het Belgische gedeelte van het Rijk en de rol van kassier van het land op zich nam. Haar agenten, die gevestigd waren in de zuidelijke provincies van de Nederlanden, vormden het startpunt voor haar net van agentschappen.
In 1830 verklaarde de Generale Maatschappij van België, net als België zelf, zich onafhankelijk in weerwil van haar belangrijkste aandeelhouder Koning Willem, die staatsvijand nummer één was geworden. De Warandeberg, zetel van de Generale Maatschappij, werd omgeschapen tot een slagveld en het Meeûshuis in de Koningsstraat werd tijdens de gevechten van september 1830 in brand gestoken.
Hoewel heel wat argwaan bestond tegenover de meeste van haar directeurs, die van oranjegezindheid werden verdacht, werd de Generale Maatschappij van België de bankier van de nieuwe Staat. De leden van de voorlopige regering benoemden Ferdinand de Meeûs tot de eerste Belgische goeverneur van de maatschappij; hij nam hierbij de taak over van de afgezette Hollander, Repelaer van Driel.
Tijdens de hele periode van 1830 tot 1914 nam de Generale Maatschappij van België zeer actief deel aan de uitbouw van de wegen- en de spoorinfrastructuur van de jonge natie. Ze zorgde ook voor de nodige financiële middelen voor de opstarting van haar industriële activiteit, steenkoolmijnen, hoogovens, raffinaderijen, grote werken, elektriciteit. In 1850 werd de Nationale Bank opgericht. Deze nam de fakkel van de Generale Maatschappij van België over als emissiebank en rijkskassier. Van dan af aan kon de Generale Maatschappij van België zich volledig toeleggen op handelskredieten en op haar rol van ontwikkelings-maatschappij. De totale jaarlijkse omzet, die in 1851 minder dan één miljard was, bedroeg in 1914 meer dan BEF 27 miljard.
De Generale Maatschappij van België volgde ook de vorst, Leopold II, in zijn overzeese projecten met een sterke aanwezigheid in China, Zuid-Amerika, Egypte en Rusland, maar het was in Kongo dat haar activiteiten het meest markant en het duurzaamst waren.
Met het oog op een grotere openheid nam de Generale als eerste het initiatief om jaarlijks de samenstelling van haar portefeuille te publiceren en haar financiële resultaten gedetailleerd toe te lichten. Deze toonden duidelijk dat de reserves nagenoeg het niveau van haar kapitaal bereikten. Daaruit groeide het idee om dit overschot aan eigen middelen aan te wenden en speciale deelbewijzen te creëren. Zo ontstonden de "reserve-aandelen", een benaming die sindsdien wordt gebruikt om de aandelen van de Generale Maatschappij van België aan te duiden.
Na de eerste wereldoorlog en de "Grote Crisis" van 1929, verplichtte een koninklijk besluit in 1934 tot de scheiding van de bankactiviteiten en de risicokapitaalactiviteiten. Daaruit werden de Generale Bank en de Generale Maatschappij van België geboren; deze laatste bleef de voornaamste aandeelhouder van de Bank.
Na een bestaan van 175 jaren, is de Generale Bank de grootste privé-bank van het land geworden, met meer dan 1.000 agentschappen. Zij geniet daarenboven een internationale faam voor de kwaliteit en de ernst van haar diensten. De Generale Maatschappij van België is actief gebleven in talrijke spilsectoren van de industrie en de dienstensector.
In 1988 werd de Generale Maatschappij van België het slachtoffer van een onvriendschappelijk overnamebod van de sindsdien beroemde Italiaanse industrieel, Carlo De Benedetti. Hij beschuldigde de Generale ervan feodaal te zijn maar was, paradoxaal genoeg, tot alles bereid om haar te verwerven.
Na enkele woelige maanden werd de Generale Maatschappij van België "gered" door een ter hulp geroepen bondgenoot, de Compagnie de Suez, waarvan de Generale sinds enkele jaren aandeelhouder was.
De Generale kwam grondig gewijzigd uit de "raid". Het vroeger versnipperde aandeelhouderschap bevond zich nu voornamelijk geconcentreerd bij Suez (momenteel 63%) en enkele grote aandeelhouders, waarvan Fortis AG de belangrijkste is. Haar participaties in een oneindig aantal ondernemingen werden herleid tot enkele grote Belgische en Europese ondernemingen van internationale omvang.

Het gebouw

Hoewel de Generale Maatschappij van België ouder is dan België zelf, is ze slechts sinds het begin van deze eeuw gehuisvest in het bekende gebouw aan de "Koningsstraat 30".
De Koningsstraat ontstond in 1787 als verbindingsweg tussen het Koningsplein en het Leuvense plein. Het terrein was verdeeld in 27 stukken en was bewoond door particulieren, vooral zakenmannen of vrije beroepen. Zij bouwden er privéwoningen met twee verdiepingen volgens de architecturale voorschriften die toen van kracht waren : Lodewijk de XVIde stijl, classicisme, soberheid, duidelijkheid en symmetrie. Het plan van de gebouwen werd toevertrouwd aan Barré, de uitvoering en het toezicht op de werken gingen naar Barnabé Guimard.
Het hoekgebouw dat uitkijkt op het Koningsplein werd in het midden van de negentiende eeuw bewoond door de chirurg Louis Joseph Seutin. Het was deze ziekenhuisdirecteur die de gipstechniek bedacht. Na hem (1876) nam een Engelse bankier, de beroemde Thomas Cook Bigwood, zijn intrek in de woning.
De huidige gebouwen van de Generale Maatschappij van België tussen de Baron Hortastraat en de Warandeberg, werden onder meer betrokken door de Bank Leubsdorff, Philipson en C° (1881) en Isaac Stern en zijn schoonbroer Herman Weiner, respectievelijk directeur en onderdirecteur van de Bank van Brussel. In het middelste gebouw woonde omstreeks het midden van de eeuw senator Guillaume Hippolyte van Volksem die werd opgevolgd door de oprichter van de Royale Belge, André Langrand.
Om de toegang tot haar thesauriedienst te vergemakkelijken, kocht de Generale Maatschappij van België - toen gevestigd aan de Warandeberg 3 - in 1904 haar eerste gebouw in de Koningsstraat, nl. het nummer vier. Dankzij opeenvolgende aankopen van de families Brugmann, Hicguet en Evenepoel werd ze eigenaar van het hele blok in 1922, het jaar van haar honderdste verjaardag. Dat was ruim voldoende om er enkele dochterondernemingen in onder te brengen. De verschillende gevels werden gerestaureerd tegen het einde van de jaren vijftig. Hierbij streefde men naar het herstel van de oorspronkelijke harmonie van het geheel, die door architecht Guimard was ontworpen. In die periode werd de vierhoek die werd gevormd tussen de Koningsstraat, de Warandeberg, de Ravensteinstraat en de Baron Hortastraat in twee delen gescheiden : het gedeelte langs de Koningsstraat wordt ingenomen door de holding en dat in de Ravensteinstraat door de bank.
In 1972 werd het gebouw volledig heropgetrokken in de zuiverste neo-klassieke stijl, volgens de voorschriften van het Edict van Maria-Theresia van Oostenrijk. De "historische zalen" kregen hun oorspronkelijke meubilair terug.
De bovenste verdiepingen van de Koningsstraat 30 worden ingenomen door kantoren. Het gelijkvloers bestaat uit vergaderzalen waarvan de pracht getuigt van de voorname plaats die de Generale Maatschappij van België bekleedde in de economische geschiedenis van België.
We komen binnen in de hal die uitgeeft op de esplanade van de Generale Bank. Rechts leidt een brede gang naar de vergaderzalen. Aan het einde van de Tapijtenzaal bevindt zich de prachtige Zaal der Koningen. Hier vergadert de Raad van Bestuur van de Generale Maatschappij. De wanden zijn bekleed met de portretten van de vorsten, van Willem I der Nederlanden, stichter van de Maatschappij, tot Albert II. De ovalen tafel is veertien meter lang en wordt verlicht door drie indrukwekkende luchters van brons en kristal.

http://www.sgb-gmb.be/CommNL/HistoireNL/HistoireNL.html

http://www.electrabel.nl/nl/Corporate/AboutElectrabel/CompanyProfile/organisation.asp


De referentie-aandeelhouder van Electrabel is Tractebel, die op zijn beurt de energiepijler is van Suez. Wilt u meer weten over deze twee wereldwijd actieve bedrijven? Breng dan een bezoek aan hun respectieve websites


http://www.tractebel.com/
http://www.suez.com/

Dit zijn de firma's die groot geworden zijn toen Leopold II van Kongo zijn speeltuin maakte en waar hij en zijn vrienden 10.000.000 Kongolezen vermoorden, meer dan Hitler.

Dezelfde bedrijven zijn ook gelinkt met Umicore(het vroegere Union Minière), dat uranium uit de mijnen in Kongo verkocht aan de Amerikanen die het dan in hun atoombommen stopten die ze op Nagasaki en Hirishima dropten.

Dezelfde bedrijven die Sabena nodig hadden voor de transporten van hun goederen en er nu een andere naam aan gegeven hebben, SNC-airlines, dat de meeste vluchten tussen Afrika en Europa en Amerika voor zijn rekening neemt.

Dezelfde bedrijven waarvan er afgevaardigden zitten in de Europese Ronde Tafel, een clubje van industrialisten die bepaald hoe het verder gaat met Europa. http://www.ert.be.

Dit is een gevecht tegen de grootkapitalisten van België.

Als Dua dit bos koopt, dan winnen ze weer eens. Ze hebben meer dan geld genoeg en moeten dat bos aan de bevolking schenken.

Sorry dat ik er vanavond niet bij was in Brugge.

Aan Frederic De Schrevere die zo nodig moest opmerken dat Tractebel bij de zaak betrokken is en niet Electrabel toen een betoger 'Electrabel=maffia' riep:

"De referentie-aandeelhouder van Electrabel is Tractebel, die op zijn beurt de energiepijler is van Suez.'
http://www.electrabel.nl/nl/Corporate/AboutElectrabel/CompanyProfile/organisation.asp

Die betoger had meer dan gelijk toen hij dat riep.
Zie De Morgen van 16-10, p. 7, bovenaan links.

De volgende keer neem ik dat organigram mee om te tonen dat ik wel weet wat ik zeg.

juist
by Lucien Thursday October 17, 2002 at 01:00 AM

Heel juist!
Ik vermoed dat Dua het bos niet KAN kopen. Gewoon omwille van de hoge vraagprijs. met hetzelfde geld kan ze 150 ha landbouwgrond kopen om nieuw bos te planten. en daarenboven is er een wet die zegt dat je niet boven een richtprijs mag kopen. Zij wil bos kopen die industriegrond is. En die prijs gaat ver boven de bosgrondprijs. Zij zal dus van het aankoopcomité dat deze zaken controleert teruggefloten worden.
En dat alles weten Moenaert en Fabricom zeer goed!
En wie zal de buf van het spel zijn: Dua en met haar heel Agalev.

buiten de waard rekenen
by pat Thursday October 17, 2002 at 10:14 AM
mA.f@pandora.be

Die spreuk zullen Moenaert, Vanden Bilcke, Chevalier, Fabricom nu toch beginnen begrijpen.
wij zien elkaar zondag 15.00 op 't zand.
met vlag, spandoeken, etc. etc.
groeten,
pat

Dit is Belgisch
by Paul Thursday October 17, 2002 at 10:51 PM

Er is bos tekort in Vlaanderen. De steden worden al lang aangemaand om meer bos te implementeren. Maar wat gebeurt er werkelijk? De weinige, boomrijke zones worden zonder probleem als industriegebied ingekleurd, door diezelfde overheid die meer bossen nodig acht. Raar maar waar. Het lijkt mijns inziens niet meer dan logisch dat er geen kapvergunning mag worden afgeleverd. Is zo'n gepland 'industriegebied' dat eigenlijk een bos is zonder kapvergunning economisch nog zoveel waard als Fabricom ervoor durft vragen? Nog een afsluitertje dat ik hier op de site ergens heb gelezen: "Waar eindigt de wet en begint het gezond verstand?" Of hoe de letter en de geest van de wet wel eens met elkaar in conflict komen. De letter opnieuw in overeenstemming brengen met de wet door de politiek wordt in het beste geval democratisch georganiseerd en is dan spreekbuis van ons allemaal. Volgens mij staat dit boven de geest in overeenstemming trachten te brengen met de letter, zoals door Moenaert, Fabricom en aanhangers wordt verlangd. De geest heeft immers duidelijk te kennen gegeven dat zij niet wil zwichten voor de letter.

Hoog achtende groeten aan alle medestanders voor een gezond leefmilieu