arch/ive/ief (2000 - 2005)

Hoofdafgevaardige CMB (Fabricom NV) over uitdrijving Lappersfortbos
by christophe callewaert Wednesday October 16, 2002 at 12:05 PM

De syndicale delegatie CMB/ABVV van Fabricom is verontwaardigd over de gewelddadige uitdrijving van de bezetters van het Lappersfortbos.

Robert Bettens: "We stellen ons twee vragen. Waarom moest de directie dit op zo'n manier oplossen? En waarom wilde de Fabricom-directie precies nu het vonnis uitvoeren terwijl de onderhandelingen nog bezig waren? Op dit eigenste moment (11u45, cc) zit de directeur-generaal van Fabricom met minister Dua rond de tafel.
Ik vraag mij af of het geen handig manoeuvre van burgemeester Moenaert en de directie is om te speculeren met de grond.
Bij mijn weten zijn er geen concrete plannen met de grond, wat er nogmaals op wijst dat het hier vooral om speculatie gaat. Probleem is wel dat wij als syndicale delegatie een beetje geblokkeerd zitten. De grond is eigendom van Fabricomgroep, de moedermaatschappij van de NV Fabricom.
Wij kunnen enkel vragen stellen in de ondernemingsraad van Fabricom NV. Veel kans dat ze ons antwoorden dat zij niet verplicht zijn om informatie te geven.
Ik stond wel versteld van de show van de directie na de ontruiming. Ze lieten de rommel van de bezetters zien met de boodschap: "Kijk eens wat deze mensen met dit mooi stukje natuur gedaan hebben." Daarmee proberen ze dan de arbeiders voor hun kar te spannen.
Daarom ook dat wij het belangrijk vinden om te reageren. Ten eerste dus omdat deze zaak nogmaals bewijst dat het kapitaal het milieu misbruikt en overal en altijd voor gaat. En ten tweede omdat er echt wel andere oplossingen waren dan zo'n semi-fascistische politie-ontruiming."

we zijn blij met jullie reaktie
by pat Wednesday October 16, 2002 at 01:23 PM
mA.f@pandora.be

Beste Syndicalisten,
Wij waren al van het prille begin ons bewust dat onze strijd er één is van "david tegen goliath". Moenaert en Fabricom waren ervan overtuigd dat wij als rotte bladeren uit de bomen zouden vallen. Nee, wij hielden vol meer wij houden nog altijd stand. Het is natuurlijk je reinste speculatie en dan nog op een ongelooflijke brutale en arrogante manier. Ik zei dit al eerder: ze hebben dit stuk met behulp van ex-burgemeester VanMaele, een politieker uit hetzelfde nest als Moenaert, ze hebben dit stuk voor een habbekrats gekregen. En nu zullen die heren met miljoenen winst -€-, gaan lopen. Al dertig jaar ligt dit stukje natuur te verkommeren; alleen enkele natuurliefhebbers kennen het. De rotzooi die wij hebben opgeruimd is nooit vertoond, de grachten die wij hebben geklaard, werden nooit vertoond, de camara's hadden toen geen interesse. De Marktbezoekers van 't Briele waren onze enige getuigen.
De mensen uit de buurt, mensen zoals jij en ik. Als lakei Van Caeneghem met brede borst de rommel in onze schoenen schuift dan is dat zijn zaak. Als de heren in ons gezicht spuwen met de woorden: "kijk eens wat deze mensen met dit mooi stukje natuur hebben gedaan" dan noem ik dit je reinste hypocrisie. Ze weten niet eens wat er in dit mooie stukje natuur staat. En je moet toch een erge huichelaar zijn om nu - 14 OKTOBER 2002 - te vertellen aan de mensen: "de lappersfronters hebben dit MOOIE stukje natuur om zeep geholpen"
Ja, wij gaan verder met onze strijd en we zullen er steeds opnieuw staan.
doe de groeten aan allen, werkvloer tot bediende,
wij zijn dankbaar met jullie steun en willen op eventuele vragen altijd antwoorden.
Eén strijd voor Lappersfortbos
pat
http://www.lappersfort.tk
lappersfort@ziplip.com
0497/9903058

Solidariteit en verzet versterken
by Flo Wednesday October 16, 2002 at 03:05 PM
asc_kat@hotmail.com

Ik ben ook verheugd met de boodschap van de CMB-delegatie van Fabricom NV. De Fabricomgroep is zeer machtig monster. Misschien moeten we de koppen eens bij mekaar steken en hiermee bedoel ik dan syndicalisten, anti-globalisten, milieu-activisten, bewoners van Brugge, anders-globalisten, enz. Uit al deze solidariteit kunnen we beslist een mooi axie destilleren. Na de ontruiming van het bos kunnen we samen misschien overgaan tot de bezetting van de moedermaatschappij van Fabricom NV ?

krachten bundelen....
by pat Wednesday October 16, 2002 at 05:46 PM
mA.f@pandora.be

Jullie kunnen ons altijd vinden.
0497/99 03 58
pat

krachten bundelen
by tim Tuesday October 22, 2002 at 12:35 AM

of fabricom ne keer gaan ontruimen;-)
iemand nog een waterkanon staan?