arch/ive/ief (2000 - 2005)

Stuur een email naar de Brugse politie!!
by lappersfront-supp Tuesday October 15, 2002 at 10:32 PM

Hierbij de emailadressen van de Brugse politie, laat je ongenoegen (op een fatsoenlijke manier) blijken en stuur een mail!

politie@politiebrugge.be

korpschef@politiebrugge.be

tja
by jan breine Tuesday October 15, 2002 at 10:49 PM
jan.breine@lin.vlaanderen.be

tja jullie hebben natuurlijk de bevelen uitgevoerd

dat hebben de nazis ook gedaan (sorry geen vergelijk, alleen maar om duidelijk te maken dat men soms bevelen in twijfel kan trekken)

maar allé 't schijnt dat jullie menselijk waren
toch spijtig

de groeten

OMbudsjan
by stinkflik Wednesday October 16, 2002 at 03:26 PM

Ik denk dat de ombudsman effectiever is aangezien die onafhankelijk functioneert en de klachten moet registreren

Ombudsman van de Stad Brugge Braambergstraat 17
8000 Brugge (naast de Informatiedienst) E-mail : ombudsman@brugge.be
Open : maandag t/m vrijdag (9-12 u.), dinsdag (13.30-18.30 u.) en op afspraak

Er zou een onderzoek komen
by Jan D. Wednesday October 16, 2002 at 04:01 PM

Senator Michiel Maertens heeft mij verzekerd dat Agalev via een parlementaire vraag aan de minister van binnenlandse zaken zal vragen om een onderzoek naar de excessen van de politie op de dag van de ontruiming. Er zou dus ergens een punt moeten komen waar die klachten - deftig en gedetailleerd genoteerd - kunnen gebundeld worden.

Een mail naar de politie zelf sturen is in elk geval verspilde moeite. Gerechtelijk gezien moet je dat doen bij de procureur des konings of bij het Comité P.

Wat dat allemaal zal opleveren, is natuurlijk maar de vraag, maar het moet in elk geval gebeuren.

Vraagje
by Sarah Wednesday October 16, 2002 at 07:12 PM
potje.patatje@hotmail.com

Hallo, ik vraag mij een iets af:
Waarom geven jullie smeerlappen als Dutroux een mooie kamer in een chique gevangenis -volgens mij hebben jullie ook nooit een hand naar hem uitgestoken, buiten dan om hem handboeien aan te doen, en hem een zak over zijn hoofd te trekken- en slaan jullie eerlijke bezetters die geen vlieg kwaad doen, die alleen voor hun mening uitkomen -wat volgens mij kan in een vrij land als België- verrot?
Vriendelijke groeten van een sympathisant

politiefoto's
by Paul Friday October 18, 2002 at 01:20 AM

Beste Jan D.,
Er zou een onderzoek komen...
OK, daar ben ik het volledig mee eens, maar door wie? Door de Brugse politie? Daar zal veel volk naar komen kijken! Het comité P? Als ik me niet vergis is dat het contolekommittee op de politiediensten. Maar ook de federale politie was hierbij betrokken. Dat betekent dat de hoogste overheid betrokken partij was. Als ik federaal mag koppelen aan regering tenminste. Vanuit de regering kwam de allereerste, voor deze actie positieve reactie van het kabinet van minister Vera Dua mij maandagnamidag op Indymedia onder ogen. Bij mijn arrestatie toonde ik de print van dit artikel aan de politiemensen die onze gegevens opnamen in de kelder van het politiebureau in de Hauwersstraat. Resultaat: de politieagent-klerk van dienst "kon niet lezen" en verwees me door naar "die" andere "verantwoordelijke", terwijl hij naar de cel wees waarin ik later zou belanden. De gegevens van onze identiteitskaart werden opgenomen, men nam ook onze foto in front- en zijaanzicht.

Ik uit hierbij mijn oprechte vrees dat deze foto's, en naar alle waarschijnlijkheid ook andere, die bij eerdere vredelievende, maar niettemin doortastende acties voor een leefbaar milieu werden genomen, door de politiediensten zullen worden gebruikt om andersglobalisten zwart te maken, op plaatsen waar vóór democratie en vrije meningsuiting wordt opgekomen. Zoals bij het ESF in Italië, waar Berlusconi blijkbaar uit alle macht probeert te voorkomen dat het ongehinderd van start kan gaan. Na Genua krijgen we dit op ons taloor. Is onze politie werkelijk onze vriend, of moeten we ze vanaf nu als onze vijand beschouwen? Over onze regering durf ik hier dezelfde vraag stellen. Zijn jullie werkelijk bereid om op te komen voor een leefbaar milieu, en bij uitbreiding, voor een leefbare wereld? Zijn jullie dan ook bereid om aan de bevolking toe te staan dat zij zich er met verenigde krachten achter schaart? Als dat het geval is, wil ik jullie vragen er rekening mee te houden dat de geest van de wet sterker moet zijn dan de neergeschreven letter ervan. Die letters zijn mijns inziens niet meer dan neergeschreven richtlijnen, de geest omvat echter de levende wereld. Wij hebben allemaal onze opinie, maar hoeveel laten wij niet boven onze hoofden beslissen? Soms is dat goed, maar niet altijd. Dan moeten we voor onszelf durven spreken. Net dat gebeurt vandaag in Brugge. Laat ons spreken, wie dat belemmert, wat heeft die te verbergen?

Weinig illusies
by Jan D. Friday October 18, 2002 at 10:22 AM

Beste Paul,

Ik heb weinig illusies in dat onderzoek. Vandaag staat al in de krant dat Duquesne, minister van binnenlandse zaken, het optreden van de politie 'binnen proportie' vond. De burgemeester zelf gaf nochtans toe dat er fouten waren gebeurd. De korpschef van de Brugse flikken zegt dat er maandag individuele fouten gebeurden, maar niet door mannen van zijn korps. Verder heb je volledig gelijk. Ik denk alleen dat het goed zou zijn om al die getuigenissen ergens te bundelen. Misschien hier op de site op één bepaalde pagina? Misschien dat we ze allemaal ook naar één persoon sturen die ze samenbrengt. De tijd dringt in elk geval.