arch/ive/ief (2000 - 2005)

Intimidatie en Schending persvrijheid
by Sander Tuesday October 15, 2002 at 10:31 AM
sander@jnm.be 0473/210 861 Brioolstraat 4 - 9000 Gent

Een stukje uit een artikel van me van kwart voor 10 gisteravond, waarvan ik vind dat 't zeker extra aandacht verdient: intimidatie en schending van de persvrijheid door een agent.

Een reporter die filmde hoe een betoger werd neergeknuppeld en _heel_ hardhandig aangepakt, zou geïntimideerd zijn geworden door enkele agenten, met de mededeling dat "ER PROBLEMEN ZOUDEN KOMEN INDIEN HIJ DEZE BEELDEN UITZOND!". Een regelrechte schending van de persvrijheid dus.

Bovendien hoop ik dat deze reporter alsnog de ballen heeft om die beelden uit te zenden, zodanig dat de bewuste agent bij zijn collegas terechtkomt, maar dan aan de andere kant van de tralies.

journaals
by dondidi Tuesday October 15, 2002 at 10:43 AM
dondidi@mail.be

Inderdaad.
Gisteren was in beide televisiejournaals (vrt & vtm) ook te zien hoe enkele cameramensen zwaar werden aangepakt d.m.v. 'de matrak'.
De cameraploeg van vtm zou ook opgepakt geweest zijn, omdat ze feiten registreerden waar de politie niet zo tevreden mee was.
Waar gaat dit naartoe?!

vtm
by martino valentino Tuesday October 15, 2002 at 12:15 PM

De cameraman van vtm was in eerste instantie opgepakt (zat bij ons in de combi of wat het ook noemt), maar werd na lang geprotesteer vrijgelaten aan de hauwerstraat. Hij is niet aangehouden maar is wel aangeklaagd, geloof ik, voor slagen en verwondingen aan flikken; die gast zelf ging er alleszins geen gras over laten groeien en zou een dikke klacht indienen. Chapeau trouwens voor de cameramensen van de nat. tv die cte zijn blijven filmen, ook toen het 'heet' werd, moesten ze het nu ook nog es uitzenden; zou t'heel goed zijn.

Aanmanen tot uitzenden?
by Sander Tuesday October 15, 2002 at 12:36 PM
sander@jnm.be

Is het mogelijk om de bewuste reporter aan te manen tot het uitzenden? Eventueel door te lobbyen bij VTM? De beelden zijn eigenlijk van het allergrootste belang, gezien dit tot een klein schandaaltje kan leiden.

klacht ingediend
by dondidi Tuesday October 15, 2002 at 01:24 PM
dondidi@mail.be

Moet donderdag langs bij de vrt.
Zal eens informeren wie er de bewuste beelden gemaakt heeft en of ze publiek gemaakt kunnen worden.
Net gezien in vtm-nieuws dat hun cameraman klacht heeft ingediend.

vtm legt klacht neer
by Aes Tuesday October 15, 2002 at 07:28 PM

de vtm'er (t zijn altijd diegene waarvan je 't minst verwacht, maar ook dat is een vooroordeel...) legt klacht neer bij het comitee P. de beelden werden vanavond op het nieuws van 19u00 uitgezonden.

OPROEP aan elkeen met wat macht op televisiegebied (al ben je kuisvrouw bij vt4) : TRACHT DIE BEELDEN ZOVEEL MOGELIJK OPNIEUW TE LATEN TONEN. Zo krijgt de nietsvermoedende Belg die nog steeds in de illusie van vrijheid leeft ook eens een beeld van onze "VRIENDEN" bij de POLITIE.


"Laat ons een bloem en wat gras dat nog groen is,
Laat ons een boom en het zicht op de zee,
Vergeet voor een keer hoeveel geld een miljoen is,
de wereld die moet nog een eeuwigheid mee.......... "

tis topen!
by isabelle Wednesday October 16, 2002 at 02:13 PM
wicca_pinkie@yahoo.com

tis topen dat die flikken al achter de tralies gaan !!!

hopelijk zend die reporter et uit,

iedreen ier in brugge voert geweldloos protest en wa krijgen wij????? KNUPPELS EN AL OP ONS BAKKES?

we gaan ni akkoord

eneuh..


STEUN DE REPORTER!