arch/ive/ief (2000 - 2005)

voorlaatste lappersfronter vrij!
by laura Tuesday October 15, 2002 at 07:46 AM
mA.f@pandora.be www.lappersfront.tk

Vanmorgen om 05.00uur werd de voorlaatste 'lappersfronter' vrijgelaten. Blijkbaar tot grote ergenis van de Brugsche politie die vonden dat ze dit dan ook maar konden uiten via 'treiterijen'. Het is nu wachten op nieuws over onze laatste activist hij zou deze morgen nog gedeporteerd worden naar Engeland.

Vanmorgen omstreeks 05.00uur werd de voorlaatste activist vrijgelaten. Het was een lappersfront-sympathisant (nr. 24)die anoniem wenste te blijven en opgepakt was tijdens de solidariteitsdemo van 't Zand naar het politiekantoor. Vooral de anonimiteit zat de politie dwars. Volgens info die we verkregen van nr. 24 probeerde de politie herhaalde keren contact te krijgen met hun oversten om die er toch maar van te overtuigen nr. 24 vast te houden. Pech voor deze agenten, want er was op het kantoor blijkbaar een fax toegekomen dat alle arestanten zonder verdere plichtplegingen moesten vrijgelaten worden. Toch nog deze poging van 2 overijverige agenten: nadat Laura van de thuisbasis verschillende keren tevergeefs onder druk werd gezet om toch maar de identiteit vrij te geven van nr. 24, kreeg ze te horen dat 'hij binnen de 5 min. weg moest zijn, want hij zal onmiddelijk terug opgepakt worden'. Verder wist nog een politieagent woedend te roepen 'En! Ik hoop dat die weg (langs het Lappersfrontbos, nvdr) er zo vlug mogelijk ligt!!' Nog maar pas was de auto van de thuisbasis gestart of terug een politieagent op de weg: 'U startte de wagen zonder uw lichten aan te steken'. Identiteit van Laura gecontroleerd, boete gekregen, en ondertussen koos nr. 24 het hazepad! ;o) Nr. 24 is ondertussen opnieuw terecht en veilig. Verder wist hij nog te vertellen dat hij gerechtelijk zou aangehouden geweest zijn, tenminste dat vertelde de politie hem. Maar dat de politie na een discussie besliste om de aanhoudingspapieren toch maar niet mee te geven.

Wat betreft onze laatste arrestant: Het betreft iemand met een Brits paspoort. Voor zover de info die wij verkregen hebben, wordt hij uitgewezen op basis dat hij in het land verblijft als 'niet-schengen-lid' en hij zich vergeten heeft te registeren. Politie zou bewijs hiervoor hebben omdat deze sympathisant al twee maal eerder opgepakt is bij acties en toen ook niet geregistreerd was. De thuisbasis probeert via de advocaten de deportatie tegen te houden.