arch/ive/ief (2000 - 2005)

Geweld om de macht in het Lappersfortbos
by groen vzw (posted by joeri) Tuesday October 15, 2002 at 02:41 AM
groenegordelfront@tijd.com

Groen vzw is ontgoocheld en verbolgen over de manier waarop Burgemeester Moenaert en de Multinational Fabricom de laatste hoop op een vredelievende oplossing voor de ontruiming van het Lappersfortbos aan diggelen hebben gegooid.

De keuze van de harde confrontatie met de bezetters op twee dagen van de ultieme gesprekken van Minister Dua met grondeigenaar Fabricom voor de aankoop van het bos getuigt niet van grote wijsheid.
Het toont integendeel de machtswellust en de uitgewerkte frustratie van een slechte verliezer, die tegen beter weten in vasthoudt aan zijn eigen plannen. De vernietigende stedelijke verkeers- en vervoersplannen nabij het Lappersfort zullen immers hoe dan ook niet kunnen uitgevoerd worden.
De onverwachte inval van de politie getuigt tevens van weinig respect voor het jeugdig idealisme dat nog niet aangetast is door de drang naar bezit en niet wil wijken voor de macht van het geld. Op die manier geeft burgemeester Moenaert door het kraken van de toekomst van jongeren zelf een aanzet tot verbittering en verzuring van de samenleving in zijn eigen stad.

De jeugdige bezetters vertolken de nood aan een betere en duurzame ruimtelijke ordening, die onze leefkwaliteit verhoogt. Zij wijzen op de nood aan drastische planmatige ingrepen, die tegemoet komen aan de realisatie van de doelstellingen van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen, uit noodzaak door de overheid zelf tot stand gebracht. Het getuigt van kortzichtigheid deze nieuwe maatschappelijke stromingen onder de mom van de uitvoering van de letter van de wet door gerecht en politie met geweld te laten onderdrukken, terwijl de geest van de wet en de werkelijke doelstellingen tot vredevol samenleven van onze rechtsstaat uit het oog worden verloren. Op die manier heeft burgemeester Moenaert meegeholpen om de democratische rechtsregels te ondergraven.

Groen vzw heeft zelf aan den lijve ondervonden hoe het democratisch bezoekrecht ten huize van privé-personen in de nabijheid van het Lappersfort door de politie geschonden wordt.
Burgemeester Moenaert is zelf rechtstreeks aanleiding tot schending van de democratische rechten van de inwoners van zijn stad, een culturele hoofdstad van Europa onwaardig.

Ondanks de betreurenswaardige, gewelddadige uitdrijving van de bezetters van het Lappersfortbos, hoopt Groen vzw dat Minister Dua het Lappersfortbos integraal kan aankopen.

Burgemeester Moenaert
by Agua 121 Tuesday October 15, 2002 at 04:21 AM

Burgemeester Moenaert, u bent een bullebak!
Ik verwijs hierbij naar vorige artikels, mijn arrestatie en die van vele andere inwoners van deze stad. Dacht u dat die geen familie en kennissen hebben? Zie het verder maar alleen te redden, want mijn stem krijgt u zeker niet!