arch/ive/ief (2000 - 2005)

nieuws van Lappersfront
by pat Monday October 14, 2002 at 08:04 PM
mA.f@pandora.be 0497/ 99 03 58 www.Lappersfront.tk

Vruchten zijn niet rijp gevallen maar onrijp uit de bome gerukt

Lappersfort 19.45u
De laatste activisten zijn uit het bos gehaald.
De laatste activist is met lock-on en alles weggevoerd, maar ook dit mogen wij niet weten... Brugse voetbalorganisaties krijgen een vriendelijkere behandeling dan onze activisten. - Moenaert ik hoop je kop niet te zien-
Wij blijven nu aanwezig om onze arrestanten vrij te ktijgen.
Er zijn verscheidene mensen gewond, gekwetst en gebrutaliseerd. Fabricom heeft op een mooie manier gespeeld, wij zullen binnenkort met Moenaert spelen....nog even lief.
strijdbare groeten,
pat

...gegevens laatste moment, op het zand in brugge worden ook daar mensen op harde manier gearresteerd.
niemand ontkomt aande harde repressie van ons stadsbestuur.
strijdbare en verbitterde groeten,
pat

gewelddadig optreden
by angela Monday October 14, 2002 at 08:15 PM

Net berichtje gehad vanuit Brugge.
60 sympathisanten van het lappersfront werden erg hardhandig aangepakt toen ze een vreedzame protestactie wilden doen aan het politiecommissariaat waar een aantal actievoerders opgesloten zitten.
Toen ze naar het politiecommissariaat toestapten, kregen een heleboel mensen rake klappen. er waren ook families met kinderen bij, die niet werden gespaard.
tijdens deze actie werden nog eens 8 mensen opgepakt.

de politie is verbaal en fysiek enorm agressief...

Geweld tegen betogers
by Night Raven Monday October 14, 2002 at 08:41 PM
night_raven35@hotmail.com

Wanneer gaat het eens stoppen in dit kloteland dat er geweld gebruikt kan worden tegen mensen die het beste voor hebben voor de bewoners ervan.
Zijn het dan alleen maar kapitaalkrachtigen die het voor het zeggen kunnen hebben?
Zij verzieken de samenleving en zetten daarna nog eens andere zieligaards (de politie) tegen haar eigen bevolking op.
Is dat het sociale leven van nu?
Bij deze wens ik m'n steun te geven aan alle actievoerders die al héél lang begaan zijn met onze gezondheid en die het bos wilden behouden.

Aan de burgemeester wil ik nog zeggen dat zijn laatste ambtstermijn nu wellicht bezig is.

Aan alle vernieuwingsgezinde mensen hoop ik dat ook zij een andere burgemeester kiezen.

Groeten uit Brugge

sterkte
by mathieu meulen Monday October 14, 2002 at 09:20 PM

Ik ben 53 Jaar en woon in de buurt van Leuven. Samen met mijn vrouw en 2 kinderen ben ik geschokt door wat er zich vandaag in brugge en in het Lapperfortbos heeft afgespeld.
In ieder geval dient een burgemeester het algemeen belang te dienen en de politie dient zich bezig te houden met het bestrijden van de misdaad.
U kunt rekenen op mijn sympatie , Veel sterkte .

P.S. Waarom geen petitie via internet organiseren zodanig dat ik mijn ongenoegen over deze gaan van zaken kenbaar kan maken.

Onrecht en vernielzucht van Brugse politie
by Utopic Dreamer Monday October 14, 2002 at 09:20 PM
Utopic_Dreamer@hotmail.com

Brugse politie, diegenen die de orde moeten bewaren konden het niet nalaten fototoestellen te vernielen die hen op een onheuse manier zou hebben gefotografeerd.
Met woorden als "ge gaat me niet liggen hebben klootzak" vernielden ze digitale fotoapparatuur om hun misdrijf te verbergen.
Dat deed me steeds weer denken aan die Franse reportageploeg die in Israël een kogelregen kreeg.
Hier gebeurd net hetzelfde, maar dan met een wapenstok tegen mensen die helemaal niets met de zaak te maken hadden.
Het is een betoger die me vertelde van deze site, en daarom weet ik dat ik hier m'n gerieven kwijt kan.
Met veel geweld en een naar mijn mening onrechtmatige behandeling werden ook de personen afgevoerd die me wilden beschermen van de vernielzucht.

In andere landen zou men spreken van schande, maar hier kan het zelfs dat er geen getuigen mogen zijn.

Voor de politiemensen hoop ik dat ze nooit hulp nodig gaan hebben, want ik zal hen niet helpen.
Als een hulpdienst geweld kan gebruiken zonder dat anderen dat tegen hen doen, dan is dat geen hulpdienst meer.

brugge...;
by dirk vdw Monday October 14, 2002 at 09:42 PM

culturele hoofdstad van europa??? het was vandaag weer een hoogdag van de cultuur.
Dank aan onze burgemeester voor zoveel respect voor de bruggelingen.
Enkel 1 ding is jammer : als je de politie nodig hebt in brugge voor feiten van diefstal en geweld, dan zie je ze niet. Om een aantal vreedzame mensen op te pakken, dan zijn ze paraat, met honderden in gevechtstenue.

en overigens?? ligt er nog niet genoeg asfalt in en rond brugge??

wat vertel ik mijn zoontje
by Erik Monday October 14, 2002 at 11:41 PM
anarchie@buelinckx.net

Een paar weken terug ben ik met mijn zoontje en de JNM op bezoek geweest in het bos. Het was een leuke en leerrijke namiddag. Vandaag zag hij de beelden op het nieuws en zei verschrikt/verbaasd : "Maar ze doen die mensen pijn ...".

ik leef mee
by dondidi Tuesday October 15, 2002 at 12:13 AM
dondidi@mail.be

Ook vanuit Brussel volg ik met ongeloof de gebeurtenissen in Brugge.
Heb intussen al een mail verzonden aan het kabinet van de burgemeester (kabinet.burgemeester@brugge.be) waarin ik mijn ongenoegen uitdruk over de hardhandige aanpak.

Zijn er nog vreedzame optochten gepland? petitie?
Laat maar iets weten.

greetz
Dondidi

Rustig?...
by Martin Tuesday October 15, 2002 at 12:58 AM

Nu: Nacht, al wat rustiger in Brugge... Schijn bedriegt weliswaar... Om 24:15 nog combi's met zwaailichten en véél te hoge snelheid nog net kunnen ontwijken (zij deden niet echt de moeite om hetzelfde te doen).
Vandaag: Proficiat aan onze beste vriend, meneer Patteke Moenaert. Deze ongelofelijke verhevenheid voelt zich zelfs te goed om zijn beloftes na te komen. Niet meteen ontruimen had hij toch gezegd? Vreedzaam onderhandelen... Blijkbaar vond onze burger'vader' dit alles niet nodig en was een onmiddelijke ontruiming met groot vertoon maar zonder waarschuwing (om te verkomen dat de bewoners de tijd zouden hebben om zelfmoord te plegen) en zeker zonder pottenkijkers... Fantastische actie: onnodige arrestaties, onnodig geweld van de ordediensten met gekwetsten als gevolg, geen enkele logische verklaring waarom het net nu moet gebeuren (enkele dagen voor Mevrouw Dua aan tafel gaat zitten met de hoogste top van Fabricom), ... Meneer Moenaert (eigenlijk moeilijk om u nu nog met 'meneer' aan te spreken), u heeft zichzelf in al uw hypocriete schijnheiligheid van de laatste jaren toch weer sterk overtroffen.
Morgen: En ook de volgende dagen: de strijd gaat door! Blijf allemaal protestmails, protestbrieven, ... naar de patten sturen: kabinet.burgemeester@brugge.be, ga desnoods aan die vent z'n deur staan bellen, start een petitie met bijhorende internet-petitie, just keep on fighting!
Aan alle (andere) activisten:
Veel succes!!!

comment op ontruiming
by sien Tuesday October 15, 2002 at 12:04 PM
eaglena@hotmail.com

een triest einde van een jaar strijd waar zoveel mensen hun hart hebben voor getoond. je vraagt je af of ze er zomaar mee weg kunnen
een apenland in België? België is een apenland!

DE DEMOCRATIE IS DOOD
by Osborne Tuesday October 15, 2002 at 03:45 PM

Dit is nogmaals een duidelijk bewijs dat de democratie dood is. De wereld wordt nu geregeerd door bedrijven en de politiekers vullen hun zakken.
DE HEBZUCHT REGEERT.

Wat kunt u eraan doen? NIETS want stemmen helpt niet meer.

BOYCOT BRUGGE
by Cheeta Tuesday October 15, 2002 at 03:51 PM

U kan wel iets doen.

Brugge leeft van toerisme. Ga nooit meer naar Brugge. Vertel dit aan al uw vrienden, en maak Brugge zwart in het buitenland (dat treft vooral het corrupte stadbestuur).

WANTED: MOENAERT+FABRICOM
by Cheeta Tuesday October 15, 2002 at 04:17 PM

Moenaert denkt de Bush van Brugge te zijn.

hysterie bij de politie
by Fem Tuesday October 15, 2002 at 04:55 PM
femdenhollander@hotmail.com

Sinds de ontruiming in gang is gezet, zijn mijn gedachten geen minuut weggeweest van heel de zaak. Radionieuws en Het Journaal berichtten mij gisteren en deden mijn bloed koken. Wat een vertoon! Bulldozers, Friese hekken, prikkeldraad, een heel leger fed's, een dozijn combies, helicopter,enz... even dacht ik dat de Al Qaeda misschien wel in het bos zat verscholen. Toen ik gisteren om middernacht naar huis fietste kon ik het niet laten even een kijkje te gaan nemen. Ook ik werd om 00u15 bijna omvergereden door een monovolume van de politie en zeven combies. Ik ben een beleefd meisje en vroeg aan een agent die uit het raampje leunde waar op dit uur nog zeven combi's voor nodig zijn als er toch niemand meer in het bos zat? Zijn antwoord: "aan domme meisjes die domme vragen stellen kan ik alleen maar domme antwoorden geven! Je moet hier niet zijn en hebt een verkeersverbod genegeerd." Bijna had ik geprovoceerd en mezelf laten arresteren, als statement. Ik zou er geen spijt van hebben gehad, maar mijn man zat thuis op mij te wachten en ineens had ik gewoon heel veel zin om te cocoonen... Om mijn frustraties te kanaliseren heb ik dan maar een brief aan Moenaert geschreven en een lezersbrief naar belangrijke kranten en weekbladen...
WAT KUNNEN WE NOG DOEN??

shande
by RIK Tuesday October 15, 2002 at 06:20 PM
d.rik@pandora.be

ons GROEN IS VOOR IEDEREEN dat stukje bos gewoon shandalig het optreden van de politie
ze zouden beter tricks opzetten tegen echte criminelen niet tegen mensen die moeder aarde beshermen

en de hypocrysie loopt eraf langs alle kanten huichellaaars
och waar gaat dit geen ????

reactie op cheetah
by Martin Wednesday October 16, 2002 at 12:10 AM

Brugge leeft van toerisme. Ga nooit meer naar Brugge. Vertel dit aan al uw vrienden, en maak Brugge zwart in het buitenland (dat treft vooral het corrupte stadbestuur).

Fantastische uiteenzetting. Iets mindere conclusie. Inderdaad: Brugge leeft van het toerisme. Maar door niet meer naar Brugge te komen raak je niet alleen het (gedeeltelijk hééél corrupte, gedeeltelijk bonafide) stadsbestuur, maar ook de Bruggelingen zélf! Want als de stad zijn inkomsten uit het toerisme verliest zullen de schulden die de laatste jaren met (o.a.) het Jan Breydelstadium en het concertgebouw gemaakt zijn moeten verhaald worden op de Brugse burger... Want het concertgebouw zal niet veel opbrengen (het is nu al gedoemd om een flop te blijven) en het Jan Breydelstadium is buiten alle beloftes en voornemens in ook nog alleen maar gebruikt voor 'sportmanifestaties'.
Dit alles in feite geheel terzijde, maar ik wilde er toch maar even op reageren. Men moet niet impulsief handelen maar doordachte acties op touw zetten.

Greetz.