arch/ive/ief (2000 - 2005)

Protestwake tegen grondspeculatie Fabricom (Lappersfort)!
by Attac-Vlaanderen Monday October 14, 2002 at 07:38 PM
vlaanderen@attac.be 0476/990714 (Eric Goeman) Louisbergkaai 10 - 9000 Gent

De grote manipulator achter de schermen van de Lappersfort-affaire is en blijft FABRICOM die hoopt door te speculeren op het stukje grond grote winsten te maken. Daarom organiseren we een protestwake aan hoofdzetel TRACTEBEL (moedermaatschappij Fabricom) in Brusssel op dinsdag 15 oktober om 17u (tot 18u).

GEEN SPECULATIE MET ONZE NATUUR!

EEN EERLIJKE PRIJS VOOR HET LAPPERSFORTBOS!

ONZE WERELD IS NIET TE KOOP!

Woensdag 16 oktober is er een nieuwe onderhandelingsronde gepland tussen Vlaams Minister van Leefmilieu Vera Dua en de onderhandelaars van de multinational Fabricom, eigenaar van het Lappersfortbos. De bedoeling van deze onderhandelingen is dat de minister het Lappersfortbos zou aankopen waardoor het bos opnieuw in handen zou komen van de gemeenschap en grotendeels natuurbos zou kunnen
blijven.

De multinational Fabricom is echter slechts in een zaak geïnteresseerd: zoveel mogelijk winst maken met dat stukje grond in Brugge. Er wordt dus gespeculeerd boven de hoofden van de actievoerders. De ontruiming vandaag maandag 14 oktober is deel van deze speculatie. Er worden boze mails verzonden naar het Brugs college en burgemeester Moenaert in het bijzonder, maar de grote manipulator en speculant achter de schermen is en blijft Fabricom.

Laten we daarom morgen ons protest horen aan de hoofdzetel van Tractebel. Tractebel, de energiedivisie van het Franse Suez - herinner u de raid op de Generale Maatschappij! , is de moedermaatschappij van Fabricom. Samen met Endel
en INEO in Frankrijk en GTI in Nederland vormt Fabricom de entiteit Tractebel Industrial Installations & Maintenance. Deze entiteit realiseert een omzet van ruim 4 miljard euro.

Kom naar de protestwake uit solidariteit met de actievoerders van het Lappersfortbos. Zij hebben hun verantwoordelijkheid opgenomen als burgers en mogen hiervoor
niet gestraft worden.

Alle instrumenten, potten en pannen welkom.

Je kunt ook een protestmail verzenden naar philippe.casier@groupe.fabricom.be


De Tractebel-hoofdzetel bereiken is makkelijk. Neem de trein naar Brussel Centraal, 10 minuten stappen naar het Koninklijk Paleis (aan de Wetstraat). Aan de achterzijde van het Koninklijk Paleis ligt de Troonplaats én Tractebel.
Tussen de achterzijde van het Koninklijk Paleis en de hoofdingang van Tractebel ligt een parkje, een ideale plek voor een protestwake.


PROTESTWAKE

AAN HOOFDZETEL TRACTEBEL (moedermaatschappij Fabricom)

Troonplaats 1

1000 Brussel.

Dinsdag 15 oktober om 17u (tot 18u).

eerlijke prijs?
by Miet Monday October 14, 2002 at 07:47 PM

Wat is een "eerlijke" prijs?
De natuur is van iedereen!

Op ons aller kap wil fabricom nog eens miljoenen binnenrijven? Waanzin!

Onteigen de eigenaars - leve de 'commons'- viva l' anarchia!

protestwake
by Van den Panhuysen Willem Tuesday October 15, 2002 at 12:12 AM
vdp_willem@belgacom.net

Hallo,

Ik neem deel aan de protestwake ter ondersteuning van de actievoerders van het Lappersfort.

Tot dan!

Willem