arch/ive/ief (2000 - 2005)

Lappersfortbos: absoluut fout signaal volgens Dua
by persmededeling kabinet Dua (posted by Toon) Monday October 14, 2002 at 01:34 PM
toon@indymedia.be

Minister van leefmilieu Dua is ontstelt over de ontruiming. Ze vindt dat er absoluut fout signaal wordt gegeven. "blijkbaar zijn er mensen die geen eerbare oplossing nastreven".

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER VERA DUA VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU EN LANDBOUW Maandag 14 oktober 2002

Lappersfortbos: absoluut fout signaal

Een absoluut fout signaal, zowel vanwege Fabricom als vanwege het Brugse CD&V-SP.A-stadsbestuur. Met die woorden reageert Vlaams Minister van Leefmilieu en Landbouw Vera Dua op de gestarte uitdrijving van de bezetters van het Brugse Lappersfortbos. De Minister wijst er op dat nog deze week gesprekken plaats vinden tussen de Minister en Fabricom over de mogelijke aankoop van het Lappersfortbos. De Minister had er dan ook, zowel bij Fabricom als bij het stadsbestuur van Brugge, op aangedrongen de afloop van die onderhandelingen af te wachten. Dat dit niet gebeurt vindt de Minister ongehoord. "Blijkbaar zijn er mensen die geen eerbare oplossing nastreven, " concludeert de Minister. "Wij willen het bos kopen en Brugge zo een stadsbos geven zoals geen andere Vlaamse stad er een heeft. Wij willen dat doen tegen een eerlijke prijs. Nog altijd."

recht op antwoord
by Maarten Van Hove Monday October 14, 2002 at 02:36 PM
vanhovemaarten@yahoo.com

U wilt dat doen? Doe het dan. Laat de activisten niet boeten.

Ik schreef alvast het onderstaande artikel. Ikzelf ben milieuwerker bij het Denderaktiekomitee en sta rechtstreeks in het veld waarin het beleid van minister Dua invloed heeft.

In feite komt het aan op daadkracht.

Alvast bedankt voor uw snelle reactie. Ik hoop, als bewoner van uw Vlaanderen, als schrijver, als actievoerder en als méns met democratische rechten, dat uw kabinet lessen trekt, niet enkel uit het Lapperfort, maar uit alle gelijkaardige dossiers in het Vlaamse land. Als u niet aan onze kant staat, staan we alleen.

http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=33730&group=webcast