arch/ive/ief (2000 - 2005)

AEL Roept op Voor Betoging 10 november: Geen oorlog tegen Irak, Vrij Palestina
by AEL Friday October 11, 2002 at 02:03 PM
headquartrs@arabeuropean.org

Arabieren en Moslims in Europa Tegen VS agressie en embargo en inmenging in Iraq.

Persmededeling Arabisch Europese Liga AEL:


Uitnodiging voor de Persconferentie van maandag 14 oktober om 11u In de jeugdherberg 'Jacques Brel ` zavelputstraat rue de la
Sablonnière , 30, 1000 Brussel Zaal Victor Hugo.



Brussel- 11 oktober 2002

De laatste berichten uit Washington melden dat de Amerikaanse Congres zijn toestemming gaf aan president Bush om Irak aan te vallen. Oorlog tegen Irak is een kwestie van Tijd. Irak vormt nochtans geen dreiging voor de wereld nog voor zijn buren (aldus die buren zelf), er zijn geen aanleidingen om te denken dat Irak massa vernietiging wapens bezit (aldus Scot Ritter ex VN hoofdinspecteur), hoewel dat dit zijn goed recht volgens ons blijft. Irak komt ook niet Tekort aan zijn internationale verplichtingen. Maar Bush is vastberaden om Irak aan te vallen. De Objectief van Bush is hegemonie van de VS en haar zionistische knecht de terroristenstaat Israel Over ons regio en de rest van de wereld. Een oorlog tegen Irak is een Oorlog van het Imperialisme en Zionisme tegen Ons Arabische Volk en tegen alle vrije volkeren van deze planeet die zich niet willen onderwerpen aan het juk van het imperialisme en zionisme, laat daar geen twijfel over bestaan.
Vandaag Irak morgen Syrië en Libanon, en over morgen Iran en Noord Korea. Ondertussen gaat het systematisch uitroeien en verdrijven van onze broeders en zusters in Palestina voort. Amerika en Israël verklaren hierbij een oorlog tegen de wereld, het is hoog tijd dat de wereld oorlog verklaart tegen de VS en Israël. Samen met andere Organisaties en Individuen ( SOS Irak, PVDA, Roberto D'Orazio, D14, en veel anderen) heeft het AEL het Platform tekst : Stop The United States Of Agression ondertekend (http://www.stopusa.be)
. En op basis daarvan roepen wij onze Broeders en Zusters van de Arabisch-Islamitisch gemeenschap om deel te nemen aan de betoging van 10 november in Brussel. Deze Betoging draagt geen dubbelzinnige boodschap en spreekt klare taal. Het is een betoging zonder complexen, een anti-imperialistische en antizionistische betoging.
We moeten oorlog tegen de oorlog voeren, dit is een oorloog voor Olie, voor macht, voor hegemonie, voor onderdrukking. Een racistische oorlog.
Neen, de boodschap is niet het Midden-Oosten te ontwapenen, de boodschap is Israël te ontwapenen, omdat Israël de echte schurk staat van het Midden-Oosten is. Het Palestijnse verzet moet zich bewapenen, en haar strijd moet worden gesteund en niet gecriminaliseerd. De boodschap is nog minder het antiwesterse gevoelens te verminderen in de Arabische wereld, alsof dat die gevoelens onterecht zouden zijn. Antiwesterse gevoelens bij ons hebben geen culturele of subjectieve bron, dat zijn puur antikolonialistisch en anti-imperialistische en antiracisme gevoelens. Het zijn die Gevoelens dat een radicalisering in de positieve zin zullen ontketenen om aan verzet en bevrijding te doen. Die gevoelens moeten dus gestimuleerd worden.
Broeders en zusters, onze Arabische Natie en Moslim gemeenschap strijden momenteel bijna geïsoleerd tegen de overmacht van Amerikaans imperialisme en zionisme. Het is een volkse strijd, omdat de meeste regeringen van onze Arabische landen niet meer dan marionetten in de handen van Bush zijn. Het verzet in Libanon was volks, de Intifada is volks en alleen het Volk kan het verschil maken, dus we moeten niet thuis blijven wachten op regeringen om iets te ondernemen. Wij moeten het zelf doen. Zondag 10 november moeten wij met duizenden zijn, samen met iedereen die ons strijd steunt, omdat het ook een internationale strijd tegen de VS moet worden. We moeten beginnen door een krachtig signaal te geven in de hoofdstad van Europa. Het is een oorlog tegen vrijheid En wanneer een oorlog begint, moeten wij samen met onze Europese medeburgers op alle mogelijke manieren en middelen het Verzet tegen Amerika en Israël steunen.

Pers Conferentie: maandag 14 oktober om 11u In de jeugdherberg 'Jacques Brel ` zavelputstraat rue de la
Sablonnière , 30, 1000 Brussel Zaal Victor Hugo.

Betoging: zondag 10 november, om 13uur, Brussel Noord-Station WTC

Headquarters@arabeuropean.org
http://www.arabeuropean.org
http://www.irak.be
http://www.stopusa.be
http://archive.indymedia.be

17-11
by guido Friday October 11, 2002 at 07:22 PM

Roepen jullie ook op om te manifesteren op 17-11?
Want ik vrees wanneer jullie dat niet doen, er een betoging van de Arabische gemeenschap zal zijn op 10-11 en een witte op 17-11 en dat is toch niet de bedoeling?

Ik was één van de weinige blanken op de betoging voor Palestina in Brussel en zou het erg vinden als dit weer zou gebeuren.

goe bezig
by petedarin Friday October 11, 2002 at 07:28 PM
peterdarin@hotmail.com

Beste vrienden van het AEL

De Che-Leila jongerenbrigades uit Molenbeek zullen zekerst talrijk komen. Den 10de we'll be there.
Palestina overwint
Geen oorlog tegen Irak
Venceremos

islam & socialism
by doris Saturday October 12, 2002 at 10:45 AM

beste ael'ers

ik ga ook liever betogen met de arabisch nationalisten van het AEL en de wild rond zich heen schoppende marokaanse gastjes dan met de softies van de vredesbeweging en het krapuul van de vakbondstop
MAAR ik vraag me inderdaad af of dat niet ten koste van de massabasis gaat. het volk -zowel de migranten als de "nativs" hebben te verliezen bij een oorlog.
hoe hebben ze de 400 000 man in Londen op straat gekregen? toch samen met de vakbonden en de ngo's en de moskeeen?

AEL, eenheid alsjeblieft!
by guido Wednesday October 16, 2002 at 08:33 PM

de mensen van de NGO's hebben al laten weten dat hun ordewoorden voor de betoging van 17-11 de volgende zijn:

i) Geen oorlog tegen Irak
ii) Geen enkele Belgische of Europese deelname
iii) Stop alle massavernietigingswapens in de hele wereld
iv) Geen embargo
v) Vrede en gerechtigheid in Palestina
vi) Toepassing van het internationale recht door alle landen
vii) Geen oorlog voor olie
viii) Frankrijk en Groot-Brittannië : stel uw veto

Dit komt overeen met de eisen van STOPUSA, dat opgericht is uit onvrede met het N.G.O.-platform. Zoals jullie zien, zijn het bijna dezelfde woorden.
De twee betogingen kunnen er nog steeds één worden.

Want nu zijn de media en hun geldschieters zich al in de handen aan het wrijven en jan met de Pet zal er niets meer van begrijpen.

Eenheid, alsjeblieft.

10-11:

Stop the United States of aggression
No War !
Geen oorlog tegen Irak ! Stop de bombardementen
No Sanctions !
Opheffing van het embargo tegen Irak. Geen buitenlandse inmenging !
Free Palestine
Een Palestijnse Staat nu !
Steun aan het Palestijnse verzet.

het kan in Amerika
by guido Thursday October 17, 2002 at 08:06 PM

Na de brief gelezen te hebben van de vakbondsvrouw uit Amerika geloof ik nog meer dat de twee betogingen op dezelfde dag kunnen. Haar brief vindt je op:
http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=34317&group=webcast

Akkoord, op enkele details na
by Carline Vanhie Monday October 21, 2002 at 08:11 PM
carline.vanhie@belgacom.net

Ik ben grotendeels akkoord met de tekst, behalve dan dat jullie zeggen dat de Palestijnen moeten bewapend worden. Met militair geweld komen ze er niet: Israël heeft in 6 dagen de hele Arabische wereld verslagen, dus daartegen mogen ze het vergeten. En wat die anti-westerse gevoelens betreft: ik kan heel goed begrijpen dat moslims en mensen van Arabische origine problemen hebben met onze egoïstische westerse mentaliteit, maar een Arabier die in Europa woont, mag toch niet te anti-westers zijn, want dan zeggen Vlaams-Blokkers direct: "Ga dan terug naar je eigen land".
Maar wat de betoging op 10 november betreft: ik was in Irak in april met SOS Irak, dus ik zal er zeker zijn.