arch/ive/ief (2000 - 2005)

Abou Jahjah mag Belg blijven
by De Standaard/jpe Monday, Oct. 07, 2002 at 11:00 PM

Een straf (kort) artikel (auteur: pla), zonet gevonden op de website van De Standaard ... Met een woordje commentaar.

1) "De radicale standpunten van Dyab Abou Jahjah zijn onvoldoende reden om hem zijn Belgische nationaliteit af te nemen. Abou Jahjah werd in 1994 Belg toen hij met de Belgische Peggy P. trouwde."

Lap, de 'Belgische Peggy P.' is binnen de kortstse keren in Vlaanderen wereldbekend; of ze het nu wil of niet. Waarom moet haar naam op zo'n halve manier vermeld worden ?

Zouden we niet eens beter gaan zoeken in het de persoonlijke agenda's van Dewinter en Coveliers. Benieuwd wel schoon volk we daarin tegenkomen.

2) "Het huwelijk draaide 3,5 jaar later uit op een scheiding. Vanwege Jahjahs radicale standpunten over de rol van de islam in België, vonden politici Hugo Coveliers en Filip Dewinter dat het Antwerpse parket-generaal zijn Belgische nationaliteit moest intrekken. Het parket rondde de zaak af. ,,Wij kunnen de nationaliteit niet afnemen omdat hij meningen uit die sommigen niet bevallen'', aldus advocaat-generaal Yves Liégeois. "

Allé, er zijn toch nog mensen met democratisch verstand in den Belgique. Maar Coveliers, die is rijp/rot om met Dewinter te gaan zetelen.

Elhamdoulillah*
by Libby Tuesday, Oct. 08, 2002 at 2:14 PM

't was zowiezo te belachelijk voor woorden.

* gaan ze nu mijn Belgische nationaliteit ook afpakken?

Mekka
by Medina Tuesday, Oct. 08, 2002 at 9:01 PM

Ik zou hem wel missen, die kerel. Een belangrijk gespreksonderwerp zou wegvallen! (En het Blok heeft hem eigenlijk ook nodig om stemmen te winnen, hé...) Toch vind ik dat hij teveel media-aandacht krijgt.

coveliers
by casarca Wednesday, Oct. 09, 2002 at 7:27 PM
beavercastor@hotmail.com

Coveliers heeft vandaag in de morgen gezegd dat jahjah eerder een fantast is dan een libanees verzetstrijder. Hij neemt het in deze op voor jahjah en tegen De Winter.
Het is niet omdat er zijn die de democratie willen omver werpen dat wij onze democratische principes opzij moeten zetten.
Jaja, laat de bakken kritiek op coveliers nu maar komen zeker ? Maar juist is juist. nietwaar ?