arch/ive/ief (2000 - 2005)

Het ware gezicht van het vlaams blok
by lux Sunday, Oct. 06, 2002 at 5:56 PM

Ziehier het haat-rijke gezicht van onze fel democratische partij

Het  ware  gezicht  ...
chipdrnd.gif, image/gif, 484x362

Vandaag hat er in de (door de stad Gent gesubsideerde)Capitole een bijeenkomst plaats tergelegenheid van het 25 jaar bestaan van de vlaamsblokpest.

Nieuwsgierig naar al dat geweldigs fietste ik vanmorgen effe langs die Capitole en kon daarbij het ware gelaat bewonderen van deze fatsoensrakkers.

Ondanks de NETTE pakken van hun politici kunnen ze het 25 jaar later nog steeds niet wegsteken en komen ze er eigenlijk ronduit voor uit dat ze échte nazi's zijn:
de bewaking van de Capitole was dus in handen van 1 of andere paramilitaire nazi-organisatie!

En in de namiddag tijdens de 'noise demo' van anitfascistische betogers werd de bewaking (van de Capitole) overgenomen door - tamelijk voorbeeldige - officiële ordebewakers...de gentse politie.

de middelste
by anoniem Sunday, Oct. 06, 2002 at 6:12 PM

De middelste(die naast de poster staat) is iemand die ik ook al gezien heb op acties van links.

Hij was er op 19 oktober vorig jaar, een actie voor de Palestijnen vorige week. Hij gedraagt zich altijd voorbeeldig.

Ik dacht toen dat ik te vlug afging op het uiterlijk maar blijkt dat mijn intuïtie toch juist was/is.

den agressor
by lux Sunday, Oct. 06, 2002 at 6:20 PM

Dat ventje die eerst zijn hand voor zijn face hield riep daarna al aggresief wijzend (met de voor hem verkeerde arm) toe...terwijl ik gewoon voorbijfietste op het fietspad: " vriend, tis de laatste keer dat 'k u hier zie hé"

Democratische reactie niewaar?!

de middelste 2
by anoniem Sunday, Oct. 06, 2002 at 6:20 PM

Hij was één van de weinige mensen die ongehinderd door de Lammerstraat kon lopen toen die afgezet was op 19 oktober vorig jaar, de politie kende hem precies.
Ik blijf anoniem uit schrik voor repressailles.

Mening
by Soepkommandant Uilenspiegel Sunday, Oct. 06, 2002 at 7:12 PM

Ten eerste : de heren op de foto zijn leden van Voorpost en de besnorde man is Vlaams-Blok werknemer en lakei Luc Vermeulen.
Het is deze groepering die men inderdaad ronduit fascistisch mag noemen (in tegenstelling tot TAK, die trouwens NIET aanwezig waren in de "capitole" wegens een info-avond annex cantus in het Meetjesland, om maar te zeggen dat TAK geen uitstaans heeft met Blok, maar soit, de meesten hier geloven enkel in hun eigen geborneerde denken)

Ten tweede : 150 "anarcho's" (mogen we het hier aub op "bierpunks" laten) bestormen een bus met congresgangers : WOOOOOOOOOOOOOOWWWWWW !!!!!!! HELDEN !!!
Mag ik het resultaat van de actie hier eventjes uiteengezet zien ?
Ware het niet beter geweest echte anarchisten op pad te sturen met een radikaal (geen agressief) pamflet en een bos bloemen om aan de congresgangers te overhandigen. Godverdekke, DAN had je die gezichten eens moeten zien. Heel de denkwereld van die kloefklappers valt in duigen en jullie halen een grandioze morele overwinning. Maar neen, lelijke graffiti op bordjes spuiten (inclusief een hakenkruis op een VVB-affiche, je weet wel de VVB waar onder meer Ludo Abicht lid van is......). Potverdomme, wie zijn die puberale bierpunks eigenlijk. Heeft er niemand het intellectuele vermogen deze MTV-klonen eens uit te leggen hoe politiek en strategie in elkaar zitten ?

Ten derde : mijn wagen is deze week ('s nachts natuurlijkn UITERAARD...) gelomesteerd, spiegel afgeschopt en kras. Behalve het feit dat ik een doodeenvoudige werkmens ben en dus hard gewerkt heb voor een al even doodeenvoudige en potlelijke Nissan, is het hemeltergend dat een zogenaamde anarchist ZONDER ENIGE KENNIS van zaken mijn wagen aanpakt omdat er een Vlaamse leeuw op prijkt. EFFENAF ZIELIG !
O ja, wat verder huizen er "krakers". De migranten in mijn buurt interesseren zich geen kloten voor mijn auto.

Ten vierde : zojuist de beelden van de glorierijke 150 gezien. Mannomanoman, zaaalig. De gehele sympathie van "het volk" gaat uiteraard naar gemaskerde jongertjes en meisjes met stokken in de hand. ZIELIGAARDS !
Hoe willen jullie ooit het Vlaams Blok een kloot afdraaien met dergelijke ondoordachte acties ? Of moet ik veronderstellen dat het aagenlijk faatelijk helemaal niet de bedoeling is om het Blok aan te pakken, maar enkel eens lekker te masturberen op "gegroepeerd en geuniformeerd" optreden van julliezelf. Nou, ik ken een ander woord voor een dergelijk fenomeen...

en dan?
by guido Sunday, Oct. 06, 2002 at 7:47 PM

Wat doet het ertoe?

De burgemeester wordt nu rechtstreeks verkozen in België en we weten wie dat volgend jaar zal zijn in Antwerpen.

Er zijn twee flyers rondgegaan. Eentje met een uitnodiging voor muziek en vrolijkheid en eentje waarop o.a. opstond "een goede fascist is een dode fascist'.

Een bus van het Blok tegenhouden en op de ruiten kloppen is niet hezelfde als een bus van Anderlechtsupporters die aangevallen wordt door supportes van Brugge.

En ik heb ook nog geen enkele anarchist zien schoppen op een Blokker die op de grond ligt en gebeten wordt door een hond. Het omgekeerde heb ik vanmiddag wel gezien en hij had zo'n mooi kostuum aan.

Denk je dat de mensen van Voorpost of politie hadden toegestaan dat er bloemen werden afgegeven?

Waar haal jij je info eigenlijk?

Je moet er ofwel bijgeweest zijn ofwel was je één van die Blokkers die filmde want op de V.R.T. en V.T.M. werd er niet gesproken over het geweld en A.V.S. heeft geen nieuws op zondag? ;)

filmen
by guido Sunday, Oct. 06, 2002 at 8:26 PM

Soepkieken, aangezien je toch zo goed op de hoogte bent van wat zich afspeelt binnen extreem-rechts en wie wie is, dan weet je ook maar al te goed dat Vlaams Blokkers hun tegenstanders filmen, dus is het niet meer dan logisch dat mensen hun gezicht afschermen. Die foto's en filmopnamen gaan dan naar:

>"Het blad Doorzicht, driemaandelijks tijdschrift van de Kring voor het Onderzoek naar de Socialistische en Multikulturele Ondermijning van onze Samenleving (KOSMOS), wordt een oproep gedaan aan activisten om informatie te verzamelen over (extreem)-linkse partijen die aan de verkiezingen meededen, Anti-Discriminatie Bureau's en Meldpunten. In het redactioneel van Luk Dieudonné (hij schrijft het halve blad vol) staat een passage over multikulturalisme:"http://www.afa.vuurwerk.nl/alert/Alert-4/rechts.html

*
by merel Sunday, Oct. 06, 2002 at 10:35 PM

gemaskerd zijn... oogt niet leuk. maar goed, ik kan het wel verstaan dat velen het deden want het blok kennende zaten ze weer te filmen & te fotograferen (om het dan door te kunnen spelen aan KOSMOS & het NSV).
verder liepen er veel bombers & pletskoppen rond. het blok... respectabel op papier, ja.
al bij al spijtig dat er zo weinig volk afgekomen is naar de tegenactie. volgende keer beter.

teveel bonen in de soep?
by Woody Monday, Oct. 07, 2002 at 6:36 AM

"TAK geen uitstaans met het Blok"...
Laat me (nog maar 's) heel hard lachen, he vrint.
Naast soepkommandanten lopen er in TAK wel degelijk nogal wat Blokkers en Voorposters en VMOers rond.

Trouwens zeg 's... waarom kwam TAK niet naar het Capitole?
Omdat ze met het "Blok niks te maken" hebben of omdat ze toevallig naar een "cantus" moesten. Appelen of peren, vrint.

Wel jammer voor je voituurke. Condoleances.

Woody.

informatie ?
by soepkieken Monday, Oct. 07, 2002 at 9:08 AM

Ter verduidelijking.

Leuk om horen dat ik blijkbaar zelf een blokker MOET zijn om te weten wa

bekrompen
by Maarten Van Hove Monday, Oct. 07, 2002 at 1:31 PM
vanhovemaarten@yahoo.com

Ik vind persoonlijk dat we inderdaad nogal geborneerd overkomen met de manier waarop er hier tegen soepcommandant gesproken wordt. Dit is een open publish website, hij verkondigde racisme noch racisme en zei wel degelijk enkele zinnige dingen.

Racisme = mensen stigmatiseren en in hokjes steken op basis van cliché's. Misschien hebben we inderdaad soepcommandant's stem nodig om ons te leren dat wij blijkbaar evengoed stigmatiseren.

stigmatiseren?
by Woody Monday, Oct. 07, 2002 at 1:51 PM

Beste Maarten,

Verklaar u nader a.u.b.
Vermits je niet aangeeft op welke comment je reageert, moet ik me wel een beetje aangesproken voelen.
Zeggen dat er in TAK nogal wat extreem-rechts volk zit, is dat "stigmatiseren" of gewoon een kieken een kieken noemen?
In het eerste geval kan ik alleen maar besluiten dat je er -naast een wel zeer ruime definitie van racisme - ook een eigenaardige definitie van "stigmatiseren" op nahoudt.

Voor lessen in niet-stigmatiseren van meester Soepkommandant bedank ik liever. Getuige zijn eigen geram op de anards.

Groeten nog,

Woody.
(geen anard, wel halve "stalinist" naar 't schijnt)

ken je vijand
by Txarli Monday, Oct. 07, 2002 at 2:04 PM

Onder dat motto filmen zowel linksen als rechtsen elkaar om elkaar toch maar te herkennen op betogingen en meetings. Ik kan ervan meespreken, beide kanten hebben me al gefilmd en wees gerust, het kan mij de ballen schelen.

De boodschap van Soepkommandant is heel eenvoudig: ken je vijand. En je vrienden uiteraard ook.

Iedereen die niet wist wie de heren op de foto zijn, weet niet tegen wie hij of zij reageert. Hetzelfde met die bus. Waarom niet eerst zoeken naar symbolen? Die zijn er altijd. Nu heb je alvast die mensen, hun familie en vrienden tegen je in het harnas gejaagd. Jammer, heel jammer.

De opmerking van Soep ivm politiek en strategie kan ik enkel bijtreden. Om te weten wat de score is voor de actie van nu zondag, loop een toertje rond je stoel en je kent het resultaat. Wie denkt dat hiermee ook maar één fascist schrik gekregen heeft van jullie, is nog dommer dan de gemiddelde aanwezige op de Blok-meeting.

Enne, die gemaskerde kopjes. Zeer grappig en mediageniek. Het leek op een scène uit Thuis ofzo. Maar wat is het resultaat? Ik vraag me af waarom jullie zo'n slechte copie willen zijn van de encapuchados in pakweg Ierland, Euskal Herria of Catalunya.

Jullie hebben een mooie kans verkwanseld. Soms is het niet slecht van eens je licht op te steken bij linkse flaminganten. Zij kennen doorgaans heel goed hun vijanden. En hun vrienden.

Nadenken, jongens en meisjes, nadenken...

Y vamos a seguir!

Woody
by soepkommandant Uilenspiegel Monday, Oct. 07, 2002 at 5:02 PM

Eerst en vooral : merci Txarli om dat neer te pennen wat ik nagelaten heb. Mooi stuk.

Overigens ben ik ook aangenaam verrast dat een indymedia'er het opneemt voor een dissonante stem (Maarten).

Kort : wat Txarli zegt slaat spijkers met koppen. Als linkse flaminganten kennen wij inderdaad het extreemrechtse addergebroed en zijn beter in staat dan wie ook om het kaf van het koren te scheiden.

Elke onnozele aanval van een Woodyesk figuur op TAk of VVb is een applausconcert van het Blok waard. Woody beseft het waarschijnlijk niet (of misschien juist wel ?), maar hij is een objectieve bondgenoot van het Blok in haar hegemonische veroveringstocht van de Vlaamse beweging. Woody kent de vlaamse beweging en haar rijke geschiedenis NIET en vanuit zijn onkunde en blinde haat demoniseert hij alles wat een Vlaamse leeuw met zich draagt. Leuk Woody. Het Blok is daar uiteraard mee opgezet. Zolang anderen dé Vlaamse beweging in het rechtse kamp schoppen, hoeft het Blok niet veel overtuigingswerk te verrichten. Txarli, ik en vele anderen hebben in de catacomben jarenlang moeten vechten tegen twee vijanden met eenzelfde geborneerde en onverdraagzame karaktertrek, extreemlinks en extreemrechts.

Woody, weet goed dat je argumentatie al jarenlang meegaat in bepaalde middens waar tijdens het ontbijt kortzichtige en a-historische repetitieve propaganda wordt opgevoerd. Het deert me niet. Ik KEN de Vlaamse beweging en weet haar naar waarde te schatten, net zoals de socialistische beweging. Uiteraard hebben beide bewegingen ook zo hun mankementjes.

Misschien ware het goed Woody eens rustig in je zetel te zitten en eens een goed boek te lezen ipv wartaal uit te slaan. Leg me bijvoorbeeld eens uit wat het TAK is (historisch, aktieprioriteiten, etc...) eens benieuwd of je ons echt kent.

mvg

dag
by guido Monday, Oct. 07, 2002 at 6:51 PM

dag soepkiekse,
(ik vind Soepkommandant Uilenspiegel te lang)

Ik wil echt wel geloven dat T.AK. niet rechts of extreem-rechts is, maar waarom zetten jullie dan linken naar het N.S.V. op jullie website? Jullie, die toch zo goed op de hhogte zijn van extreem-rechts, weten toch dat het N.S.V. een kweekvijver is voor figuren binnen het Blok. Denk maar aan Philippe DeWinter.

Of naar Vrijbuiter, waarover een tijdje geleden ergens een artikel verscheen dat het geïnfiltreerd was door extreem-rechtse figuren?

Dat Meervoud en VNSU het goed bedoelen, dat wil ik wel geloven.

Deze lezersbrief vind ik ook heel leerrijk:
http://www.schamper.rug.ac.be/schamper349/349-lezersgrief-nsv.html

geschiedenis T.A.K.
by Guido Monday, Oct. 07, 2002 at 7:39 PM

Hoe is TAK eigenlijk ontstaan?

Ik zat in de gevangenis, voor die zaak van Georgin. Piet De Pauw was mijn advocaat. En in een gesprek in de gevangenis kwamen we tot de vaststelling dat het gedaan was met de VMO. De schulden waren toen zo hoog, Bob Maes zag ook het nut niet meer de VMO verder te zetten, en stopte ermee. Een heel deel van de VMO ging ermee akkoord. Anderen niet, en die zijn er dan mee voortgegaan. En dan met die Zaak van Laken… Toen heb ik tegen Piet gezegd dat het zo niet langer kon met de VMO, dat we moesten stoppen en met iets totaal nieuws moesten beginnen, een comité, geen ledenorganisatie, iets helemaal anders dan wat we tot dan toe kenden in de Vlaamse Beweging. En ik stelde Piet voor om bij dat nieuwe initiatief de scholieren te betrekken."
http://www.taalaktiekomitee.org/WAT/roger.htm

Zie ook:
http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=33036&group=webcast

goed gezegd, Guido
by Woody Monday, Oct. 07, 2002 at 8:39 PM

Voila, meer moet dat niet zijn.
Of toch, Soepkommandant...leer lezen, he vrint.

Woody.