arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bomspotting - Interviews in de Keuken
by raf Sunday, Oct. 06, 2002 at 2:24 PM
raf.custers@euronet.be

Niet zo in de picture maar wel bijzonder smakelijk èn gemotiveerd bezig : de kookploeg van Bomspotting.

Kurt
Ik ben peterselie aan het snijden voor de soep. Die soep is voor alle actievoerders en sympathisanten die hier komen, dat die een beetje te eten krijgen, zowel voor de actie of eventueel als na een tijdje gearresteerd geweest te zijn en ze hele grote honger hebben, en zich wat kunnen opwarmen.

En straks ga ik zelf mijn best doen om op de basis te geraken, ja.

Veerle
Ik ga straks niet demonstreren. Ik heb beslist dat ik de actie wil steunen door te koken. Het is ook goed dat er een aantal mensen achterblijft voor de demonstranten die vrijkomen want dan zijn ze het meest uitgehongerd en dan zullen ze soep echt wel nodig hebben.

Ik vind deze actie heel waardevol, heel sterk. Ik vind het ook ongelooflijk dat men er in geslaagd is om een beweging van heel klein toch groot te maken en ik wil er niet bij ontbreken, ik wil er deel van uitmaken.

Men heeft heel lang niks willen zeggen over de aanwezigheid van kernwapens hier in Kleine-Brogel. Er is gewoon gedaan of die tijd voorbij is. En eigenlijk zijn er nog altijd kernwapens. Dus het is in eerste instantie de bedoeling om dat terug in de aandacht te krijgen. En in tweede instantie is het zo dat kernwapens volgens het internationaal recht illegaal zijn, of de dreiging met kernwapens, en het is de bedoeling om dat aan te kaarten en om effectief te bereiken dat de kernwapens zouden weggaan.
Dat zal zomaar niet lukken. Maar het wordt in ieder geval terug een onderwerp, het wordt terug iets dat op de politieke agenda komt en dat is op zich heel belangrijk.

lekker
by julia Monday, Oct. 07, 2002 at 4:21 PM

de soep was geweldig!

De lekkerste soep...
by Andre September Monday, Oct. 07, 2002 at 7:36 PM
vlinder@pandora.be

... die ik ooit dronk! Na urenlange kou en nattigheid smaakte die warme soep overheerlijk. Hartelijke dank aan alle medewerkers, ook voor de rest van de organisatie: die was prima!

Soep!!
by brother peace Wednesday, Oct. 09, 2002 at 7:27 PM

Ik heb blijkbaar iets gemist, er was soep.
Wa ze lekker?