arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bomspotting Bewoog - Ook in Video
by raf Sunday, Oct. 06, 2002 at 1:00 AM
raf.custers@euronet.be

Van het koken van soep voor de manifestanten tot de groepjes die de soldaten en agenten te slim af waren : meer dan duizend arrestanten in Kleine-Brogel en de massale A-Bom-instpectie was meer dan geslaagd !

RealAudio: stream with RealPlayer     or download RM file (13.9 mebibytes)

Wat meest geslaagd: BOMspottig of Crowd Control ?
by P.I. Hublou Sunday, Oct. 06, 2002 at 1:45 AM
nur@pandora.be

De opkomst was zeker geslaagd. De organisatie ook.
Slechts zo'n kleine 1/3 van de deelnemers heeft het eigenlijke doel bereikt: het betreden van de plaats van de misdaad: de basis van Kleine Brochel.

Over de 1000 deelnemers bereikten dat doel niet doch werden wel gefilmd, opgepakt.

Repressie kan zelden gebruikt worden om de efficientie van een actie te meten. Hier, in de VSA, Israel/Palestina en waarschijnlijk ook elders valt op dat Crowd Control, het beheersen van massas, gemeen goed is geworden. Onbemande cameras, beveiligingsfirmas en hulpagenten krijgen meer bevoedheid, het patronaat dringt aan op gehoorzamer afgestudeerden, op verdenking van kan men sneller gevangen gezet worden, afluisteren,.... als kan alles mag om een morrend volk de mond te snoeren.

Niets kan ons doen afzien van noodzakelijke acties. Wel moeten we de daarop tot uiting komende repressie aanduiden als onderdeel van een maatschappijbestel dat goed fout zit.
Het feit dat die bommen daar liggen en dat geeneens een zinnig mens er echt weet van heeft roept al vragen op over het democratisch gehalte van dit land. De efficientie waarmee meer dan 1000 mensen vandaag in de boeien geslagen werden eveneens.

Repressieve-tollerantie is ook repressie. Enkel juichen omdat er ergens gescoord werd is struisvogelpolitiek.

Ibrahim Hublou

Beveiligingsfirma's krijgen meer bevoegdheid
http://www.standaard.be/nieuws/binnenland/index.asp?articleID=DST05102002_011

zeker
by alison Sunday, Oct. 06, 2002 at 9:29 AM

"Slechts zo'n kleine 1/3 van de deelnemers heeft het eigenlijke doel bereikt: het betreden van de plaats van de misdaad: de basis van Kleine Brochel."

"Over de 1000 deelnemers bereikten dat doel niet doch werden wel gefilmd, opgepakt. "

sorry, maar ik twijfel aan de juistheid van je cijfers.

als het korrect is dat (zoals eelders vermeld staat) 1034 mensen zijn gearresteerd, dan is véééél meer dan 1/3 van de deelnemers op de basis zelf gearresteerd! de overgrote meerderheid heeft over de omheiming kunnen klimmen. (ik zelf heb enkele honderden zien springen over de draad....)

MAAR, in mijn sector (Alpha-six noemden de militairen dat) de zuiderse kant van de basis, waren er bijna GEEN pogingen om ons buiten te houden. geen repressie, vrij sympathieke militairen...wij stapten uit onze bussen; 2 uur later zaten wij in die van de militairen; daarna 5 uur te wachten op een soort weide.

met andere woorden, de taktieken van de overheid zijn gewoon dit alles te minimaliseren.

wat is er zaterdag gebeurd? meer dan 1000 aanhoudingen, punt! de bomspotters hebben hun akte van ongehoorzaamheid gepleegd maar er komen waarschijnlijk geen gevolgen. Procès politique? Cour d'assises? niks....

ik vind niet dat de repressie zo geslaagd is. bvb de rijkswachters hebben fouten begaan : agressiviteit; escalatie van geweld; incapaciteit om gestresseerde mensen te calmeren, enz...) wat zal wél lukken, vrees ik, is de seponering van deze hele zaak.

audio werkt niet?
by david Sunday, Oct. 06, 2002 at 1:35 PM

Zou best wilen luisteren, maar hij doet het niet. Is dit mijn probleem of...?

gr
David

Koekoeroe reedio Leiden NL

audio/video
by ***** Sunday, Oct. 06, 2002 at 10:03 PM

goeie aktie!
alleen; geen geluid, geen beeld helaas!