arch/ive/ief (2000 - 2005)

Censsur door de Federale Flikken.
by Guido Saturday October 05, 2002 at 07:56 PM

"Uw camera of je wordt gearresteerd." Dit na het trekken van en aantal foto's van drie activisten die door de Federale politie in oproerkledij, gemaskerd gearrsteerd werden.

We liepen met een drie-tal mensen aan de buitenkant van de basis toen we zagen dat drie mensen gearresteerd werden, waaronder een Indymedia-medewerker.

We hebben ons toen naar daar begeven. Tussen een tien-tal agenten in oproerkledij en drie overvalwagens zaten drie mensen voor de omheining op hun knieƫen. Daarrond stonden enkele plaatselijke bewoners, vooral kinderen. toen ik foto's nam van de situatie hoorde ik een agent(gemaskerd) zeggen tegen een aantal kinderen op hun B.M.X. dat ze maar beter opkrasten of ze zouden ook gearresteerd worden.

Toen is er een agent naar mij toegestapt en zei' Uw toestel of je wordt gearresteerd." Ik was onder de indruk van zijn agressiviteit en heb het dan maar afgegeven.

Toen kwamen er enkele oproerwagens langsgereden en cirkelde een politie-helicopter boven ons hoofd. Ook nam een agent een camera en filmde ons.

Nog een anekdote: binnenin de basis was er een soort versperring gelegd in vorm van opgerolde draad met scheermesjes op, iets wat je in je gezicht krijgt als je het doorknipt. Op die draad had een militair het hoofd van een pop geplaatst. Ik vond dat maar raar.

guido, heb je getuigen of mensen die het vastlegden
by pat Saturday October 05, 2002 at 10:12 PM
mA.f@pandora.be

Guido,
verzamel gegevens, breng het samen en laat iets weten.
koetser ze allemaal,
groeten, pat
mA.f@pandora.be

kinderen
by guido Sunday October 06, 2002 at 03:30 PM

Het ware misschien goed dat mensen van de organisatie van Bombspotting aan ouders uit de buurt vragen wat hun kinderen gezein en gehoord hebben.
Ik had gisteren al gebeld naar het nr. van Indymedia en de thuiswacht.

B.O.B.
by guido Sunday October 06, 2002 at 03:37 PM

Ik heb gevraagd aan een B.O.B.'er die alle acties van VMA volgt waar ik klacht kon neerleggen tegen diefstal van de camera. Hij wist doodleuk te insinueren dat ik daar enekle een trap onder mijn gat zou krijgen. Het fotograferen van de militaire basis mag niet. Ik zei hem dat ik stoute mannen in het blauw had gefotografeerd die repressief deden tegen kinderen, hij antwoordde dat ze eerst die film zouden ontwikkelen en dan wel zien wat er opstond. "Ze zullen hem ontwikkelen, meneer Pannekoek en hem dan misschien terugggeven." Ik was een beetje geschrokken toen die mijn naam zei, maar ja, daar worden ze voor betaald, voor brave burgers te volgen.