arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ronduit N-VA! klaagt paars-groene hypocrisie aan
by Ronduit N-VA! Saturday October 05, 2002 at 12:44 PM
info@ronduitnva.be 02/219.49.30 Barricadenplein 12, 1000 Brussel

Ronduit N-VA! voerde voor de aanvang van de bomspotting een geslaagde actie om de hypocrisie van de regeringspartijen aan te klagen die wel de wapenleveringen aan Nepal goedkeurden en zich vandaag profileerden als de grote pacifisten.

De jongerenbeweging van de Nieuw-Vlaamse Alliantie, Ronduit N-VA!, klaagt de hypocriete houding van de paars-groene regeringspartijen aan. Zoals was te verwachten zijn vandaag enkele 'mediagevoelige' parlementsleden van AGALEV, SP.A en VLD in Kleine Brogel aanwezig. Als de Bomspotting voor AGALEV inderdaad 'geen mediashow, maar pure ernst' is (dixit Peter Vanhoutte - AGALEV-kamerlid), en het voor de SP.A 'nog steeds de overtuiging is dat zulke wapens (kernbommen) niet thuishoren in het arsenaal van een beschaafde natie' (dixit SP.A-voorzitter Patrick Jansens) dan moeten zij consequent handelen. Zij hebben als regeringspartijen immer de sleutels van dit dossier in handen!

Maar ondanks beloftes van Verhofstadt om het Kleine Brogel-geheim te ontsluieren, weten we vandaag nog steeds niets. Dit alles, samen met de recente regeringscrisis omtrent de dubieuze wepenlevering aan Nepal, maakt pijnlijk duidelijk dat er een grote kloof gaapt tussen de paars-groene woorden en de paars-groene daden. Hun 'pacifistische' maagdelijkheid hebben ze hiermee alvast verloren. Daarom nagelt Ronduit N-VA! vandaag de paars-groene partijen symbolisch aan het kruis!

NOOIT MEER OORLOG

Vanuit het 'Nooit-meer-oorlog'-ideaal bepleit Ronduit N-VA! een totaal verbod op de productie, opslag of handel in ABC-wapens (nucleaire, biologische of chemische wapens).
Ronduit N-VA! staat hierin niet alleen. Zo besloot op 8 juli 1996 het Internationaal Gerechtshof van Den Hoog, het hoogste juridische orgaan ter wereld, dat het dreigen met en het gebruiken van atoomwapens onverenigbaar zijn met het oorlogsrecht en het humanitair recht. Kernwapens zijn met andere woorden illegaal. Als reactie hierop keurde het Vlaams parlement een resolutie goed die pleitte voor de terugtrekking van kernwapens uit Vlaanderen. Waarop nog wachten ?

Ronduit aurrera!
by Txarli Saturday October 05, 2002 at 06:59 PM
indarduna@euskalerria.org

Goeie actie van Ronduit! Aurrera ta Segi!

Het optreden van de politie is een schande, het samenscholingsverbod eveneens.

Y vamos a seguir!

N.V.A.
by guido Saturday October 05, 2002 at 07:33 PM

Dus als ik het goed begrepen heb, wordyF.N. gesloen, verdwijnen de kernwapens uit Kleine Brogel en zullen jullie geen acties meer gebruiken voor eigen profijt.

klacht tegen N.V.A.-top
by guido Saturday October 05, 2002 at 07:41 PM

In Brugge zagen leden van de N.V.A. er geen graten in om samen met het Vlaams Blok een voorstel in te dienen om de subsidies aan BJTR(Brugse jongeren tegen racisme) niet langer te geven.

Hebben jullie dit al aangeklaagd?

Er is zoiets als een cordon sanitaire maar om anti-racistische bewegingen hun subsidies af te nemen ziet de N.V.A. geen graten in een samenwerking met het Vlaams Blok.

En jullie zijn geen racisten?

neen, beste Guido
by Txarli Saturday October 05, 2002 at 08:47 PM

Guido, kameraad,

Als Brugse N-VA'ers een dergelijke actie ondernomen hebben, valt dit inderdaad niet goed te keuren, zo eenvoudig is dat. Maar ik zou me meer moeten informeren over wat daar voorgesteld is.

En wat je vraag betreft ivm racisme, toon aan dat ze het zouden zijn.

Ik nodig je uit van eens te gaan kijken naar hun afdelingen, ondermeer en vooral in Brussel. Kom ook eens kijken naar hun internationale contacten, lees hun internationale nieuwsbrieven.

Je opmerking dat ze acties zouden gebruiken voor eigen profijt, toont aan dat je van hun actie niks begrepen hebt. Die opmerking zou je immers beter maken tegen die zogenaamde linkse en progressieve politici die zich vandaag hebben laten oppakken en tegelijkertijd mee de lakens uitdelen.

Of volg je nu ineens blindelings die profeten?

Trouwens, indien FN zou moeten sluiten, dan heeft dat niks, maar dan ook niks met een communautair conflict te maken, maar alles met een jarenlange wanbeheer van FN.

Neen beste Guido, zo simpel ligt het allemaal niet.

NVA
by Geert Cool Saturday October 05, 2002 at 08:56 PM

Mooi om te protesteren tegen de hypocrisie van de regeringspartijen. Zat de NVA-voorloper VU overigens ook niet een tijdlang in de regering? Waarom hebben we jullie toen niet gehoord?

vraag
by guido Sunday October 06, 2002 at 07:51 PM

"En jullie zijn geen racisten?" was een vraag.

"Als Brugse N-VA'ers een dergelijke actie ondernomen hebben, valt dit inderdaad niet goed te keuren, zo eenvoudig is dat. Maar ik zou me meer moeten informeren over wat daar voorgesteld is..."

Ik stel voor dat je je zo vlug mogelijk informeert want zolang er geen uitleg is voor het gedrag van N.V.A.'ers in Brugge, geef ik dit bericht als comment bij elk artikel dat de N.V.A. hier zet. Ook bij verdedigers van de N.V.A. zoals die bosuil of wat hij ook mag zijn.

Hadden jullie zelf pers uitgenodigd of hebben jullie gebruik gemaakt van hun massale aanwezigheid?

Dus als jullie in de regering zitten eisen jullie dat F.N. gesloten wordt en dat de kernwapens verdwijnen en anders stappen jullie uit de regering?