arch/ive/ief (2000 - 2005)

Eerste berichten uit Kleine Brogel
by han, Arno(postend by Libby) Saturday October 05, 2002 at 11:48 AM

11.25 u: Eerste telfoontje uit Kleine Brogel. Er zijn op dit moment reeds een paar honderd mensen aanwezig in Kleine Brogel en de organisatie ter plaats wordt stilaan op punt gezet. Er is ook massale persbelangstelling. Er zouden wel politiecontroles zijn. En er cirkelen wat helikopters boven Kleine Brogel, maar ietdereen geraakt er blijkbaar zonder problemen door.

Men is bijvoorbeeld volop aan het koken, zodat iederen van eten voorzien zal kunnen worden.

Het netwerk is geinstallerd, dus binnenkort is rechtsreekse berichtgeving vanuit Kleine Brogel mogelijk. Er zullen dus vrij snel een aantal berichten vanuit het Forum voor Vredesactie gepost worden.

De activisten beginnen dus toe te stromen alsook de pers, heel wat perslui van de traditionele media beginnen in Kleine Brogel aan te komen.

We hadden net ook telefonisch contact met Arno. Hij is samen met een groep mensen (8 wagens) op weg. Ze zijn nog niet helemaal ter plaatse maar wel reeds op grondgebied Kleine Borgel.

Volgens Arno zijn er politieversperringen, ze hebben twee verschillende invalswegen uitgeprobeerd en ten slotte moesten ze wel voorbij een controlepost, waarbij 1 van de 8 wagens gecontroleerd werd. Daarna zijn ze wel zonder problemen kunnen verder rijden. Alle wagens worden blijkbaar zonder problemen doorgelaten.