arch/ive/ief (2000 - 2005)

Georges Ibrahim Abdallah: in isolatie na protestactie in solidariteit met Palest
by anarchist black cross - gent Thursday October 03, 2002 at 09:39 PM
abc_gent@yahoo.com PB 40, 9000 Gent 2, België

Enige dagen geleden hebben we een tekst verspreid met informatie over Palestijnse politieke gevangenen, waar we in het bijzonder aandacht vroegen voor de Palestijnse vrouwelijke gevangenen. Daarin vermeldden we hoe eind Juli een protestactie van de Palestijnse vrouwen in de Neve Tirza gevangenis brutaal werd onderdrukt. (http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=32182)

De strijd van de vrouwelijke Palestijnse gevangenen is niet ongemerkt voorbijgegaan. Meer dan 400 Palestijnse gevangenen in het detentiecentrum van Ashkelon in bezet Palestina gingen voor verschillende dagen in hongerstaking in solidariteit met de vrouwelijke Palestijnse gevangenen in Neve Tirza. En het protest bleef niet beperkt tot Palestina.
Zo weigerden in Frankrijk, in de centrale van Moulins (waar de Libanese politieke militant Georges Ibrahim Abdallah wordt vastgehouden), 130 gevangenen gedurende drie dagen de maaltijd in solidariteit met de Palestijnse kameraden. In België ging Pierre Carette, communistische politieke gevangene, voor drie dagen in hongerstaking.

Nu heeft ons het bericht bereikt dat Georges Ibrahim Abdullah midden september werd overgebracht naar de gevangenis van Fresnes waar hij in isolatie werd geplaatst. Hieronder volgt het perscommuniqué van het Comité de Lutte contre la Barbarie et l'Arbitraire.

BREEK DOOR DE GEVANGENISMUREN
INTERNATIONALE SOLIDARITEIT

Comité de Lutte contre la Barbarie et l'Arbitraire
PERSCOMMUNIQUE – 28 september 2002

Onaanvaardbare Willekeur…

De politieke militant Georges Ibrahim ABDALLAH bevindt zich in isolatie in Fresnes (Frankrijk) sinds midden september. Om welke redenen ?

Maar eerst iets meer over de loopbaan van Georges Ibrahim Abdallah. Hij is opgesloten in Frankrijk sinds 18 jaar wegens zijn strijd, als lid van de Fractions Armées Révolutionnaires Libanaises (FARL), tegen de zionistische bezetter die zijn land Libanon binnenviel en vrouwen en kinderen afslachtte met goedvinden en steun van de V.S. imperialisten. Zijn acties op het Franse territorium kostten hem een proces zonder voorgaande, en een levenslange gevangenisstraf waarvan 16 jaar zonder mogelijkheid tot vervroegde vrijlating.
Maar van zijn vrijheid beroofd zijn, kan en moet een politiek militant niet tegenhouden de strijd verder te zetten.

Geconfronteerd met de onverdraaglijke bezetting van Palestina door de zionistische legers ‘zonder geloof noch wet', met de ergste vormen van afpersing door de professionele crimineel Sharon (en zijn volgelingen) in het bezette Palestina, met de dramatische situatie van de Palestijnse politieke gevangenen (vrouwen, kinderen en mannen van alle leeftijden) opgesloten in de zionistische kerkers, is het heel normaal dat de stem van Georges Ibrahim Abdallah zich laat horen vanuit de ingewanden van een Franse gevangenis.

Omdat de Palestijnse vrouwelijke gevangenen in de Neve Tirza gevangenis (Israël) beestachtig werden gemolesteerd in de nacht van 27 op 28 juli, hebben 130 gevangenen van de centrale van Moulins (tegen Vichy, Allier) de maaltijden geweigerd van de Penitentiaire Administratie (P.A.) in solidariteit met de Palestijnse gevangenen in hongerstaking opdat de onmenselijke en degraderende behandeling die ze elke dag moeten ondergaan zou ophouden.
Die 130 weigeringen van de maaltijd veroorzaakten geen enkele ordeverstoring. Moge dat duidelijk zijn, alles is vastberaden maar ‘kalm' verlopen.
Het zinde de penitentiaire administratie niet, uiteraard, en dat een politieke militant na 18 jaar in de gevangenis nog steeds vecht, blijft voor de P.A. iets onbegrijpelijk en ongepast. Er moest dus zo snel mogelijk worden opgetreden om dat elan van solidariteit te breken, en Georges Ibrahim Abdallah werd van zijn medegevangenen gescheiden. De P.A sprak van een protestbeweging binnen de centrale (niets te maken met Palestina !) als voorwendsel om Georges Ibrahim Abdallah af te zonderen en naar de isolatie in Fresnes te sturen.
Frankrijk onteert zichzelf elke dag opnieuw door de wilde repressie tegen haar revolutionaire militanten; het is waar dat een zeker Frankrijk vaak Vichy boven het Verzet heeft verkozen, en een rotte smaak komt bij ons op.
Wij roepen u op u solidariteit te getuigen met Georges Ibrahim Abdallah door hem een kaartje te schrijven op het volgende adres:
90 33 73 HDC –QI-92
Allée des Thuyas
94261 – Fresnes Cedex (France)

Wij aanvaarden de onaanvaardbare repressieve maatregel niet die Georges Ibrahim Abdallah treft.
Laten we zulke lage manoeuvers niet toe tegen één van de onzen.
Niets doen is altijd medeplichtig zijn; vandaag zwijgen zou medeplichtigheid zijn aan de helse fasciserende machine die de gevangenis en zijn raderwerk is…
De plaats van Georges Ibrahim Abdallah is in Libanon, niet in Frankrijk : hij moet onmiddellijk worden uitgewezen.


Comité de Lutte contre la Barbarie et l'Arbitraire
777, bd des Nations Unies
13300 Salon (France)
tél :06 17 65 42 77