arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bomspotting: Open brief aan Saddam Houssein en leden van de UNO
by Een wapen inspecteur Monday September 30, 2002 at 01:38 PM

Beste Saddam en beste leden van UNO graag zou ik mij tot U richten inzake de massa vernietigingswapens die zich in Belgiƫ bevinden. De Belgische regering toont reeds jaren een manifeste onwil om wapen inspecties toe te laten op haar grondgebied en graag zou ik willen vragen om uw tussenkomst.

Een wapen inspecteur
België, 09.2002

Aan : De heer Saddam Houssein en leden van de UNO

Open brief aan Saddam Houssein en leden van de UNO

Beste Saddam en beste leden van UNO graag zou ik mij tot U richten inzake de massa vernietigingswapens die zich in België bevinden. De Belgische regering toont reeds jaren een manifeste onwil om wapen inspecties toe te laten op haar grondgebied en graag zou ik willen vragen om uw tussenkomst.

Het is geen geheim dat zich op de militaire basis van Kleine Brogel meerdere kernwapens bevinden. De aanwezigheid van deze kernwapens is een inbreuk tegen verschillende internationale verdragen die deze massa vernietigingswapens illegaal verklaarden. Deze verdragen werden door de Belgische bewindslieden goedgekeurd.

Deze wapens werden op de basis geplaatst op het ogenblik dat de Belgische bevolking een duidelijk signaal gaf dat ze hun komst niet wenste. Meer dan 400.000 mensen betoogden door de straten van Brussel tegen de komst van deze wapens. Diezelfde bewindslieden weigerden steeds elk referendum over de aanwezigheid van die wapens, meer nog: bepaalde bewindslieden lieten zich zelfs verkiezen met de belofte dat ze de kernwapens niet zouden plaatsen.

Sinds enkele jaren ga ik jaarlijks met enkele honderden vrienden naar de basis van Kleine Brogel om de militaire basis te inspecteren op de aanwezigheid van massa vernietigingswapens. IK voel me hierbij gesterkt door het internationaal gerechtshof van den Haag dat het voor de burgers een plicht maakt om te reageren indien haar regeringen deze internationale verdragen op massa vernietigingswapens schenden.

Maar elke jaar opnieuw wordt ons het werk onmogelijk gemaakt door enkele honderden militairen en politie agenten. Deze militairen maken jaarlijks jacht op iedereen die zijn plicht als wapen inspecteur wil vervullen, die inspecteurs worden dan voor enkele uren gearresteerd en het hun inspectie wordt onmogelijk gemaakt.

De Belgische regering verklaarde dat zij dergelijk inspecties niet zou toelaten. Zij mobiliseerde meer dan 2.000 soldaten die het werk van inspecteurs onmogelijk moeten maken.
Hierbij dan ook de dringende vraag om onze regering onder druk te zetten voor het sturen van waarnemers tijdens de volgende inspectie op 5 oktober.

Indien de Belgische militairen en regering op 5 oktober de wapen inspectie onmogelijk maken zou ik U steun willen vragen om deze wapens te vernietigen. Hierbij verzoek ik U wel om bij een eventueel embargo of bombardementen de burgerbevolking te sparen. Graag maak ik U er attent op dat de massa vernietiging's wapens in België van Amerikaanse oorsprong en eigendom zijn van de Amerikaanse regering.

 

In blijde verwachting op een positief antwoord,
een Belgische wapen inspecteur

Wat heeft Saddam Houssein hiermee te maken?
by Agua 121 Tuesday October 01, 2002 at 07:47 AM

Wat heeft Saddam Houssein vandoen met Amerikaanse massavernietigingswapens op Belgische bodem? Of is die bodem toch zo Belgisch niet? De basis in Kleine Brogel: Amerikaans grondgebied? Ware het hier niet beter er de verantwoordelijken in VS en NATO op aan te spreken?

yihaa
by wouwie Wednesday October 02, 2002 at 11:53 AM

ik vindt het wel iets hebben...

EN 't is in ieder geval grappig...

en meer
by christophe Wednesday October 02, 2002 at 12:05 PM

Ik stel ook voor om de acht paleizen van de koninklijke familie te doorzoeken. Dan kunnen we meteen het archief van Leopold II en Boudewijn I inkijken. Misschien heeft Fabiola niet alle bewijzen van de betrokkenheid van Boudewijn bij de moord op Lumumba verbrandt. Oei, nu moet ik opletten dat ik niet beschuldigd word van majesteitsschennis...